Varför fungerar inte våra arbetsplatser?

 ”Gillar du det resultat som du får, fortsätt göra det du gör.
Gillar du inte resultatet, måste du göra någonting nytt”. 

De flesta av våra arbetsplatser fungerar inte optimalt. Sämst verkar det vara i offentlig sektor. Vi har byggt organisationer med god intention men skapat arbetsplatser som inte är gjorda för människorna som ska jobba där. Det läcker energi, arbetsglädje, resultatdriv, innovation och kvalitet.

Forskning visar tydligt att upplevd trygghet är den viktigaste faktorn i framgångsrika grupper och team. Samtidigt bygger vi arbetsmiljöer med intern konkurrens, hierarkisk kontroll och rädsla.

Vetenskapen visar att vi behöver fokusera och koncentrera oss på få saker i taget för att kunna prestera och uppleva mening. Ändå är våra arbetsdagar proppade med avbrott och störningar från andra eller vi gör oss själva ofokuserade genom att tex kolla mejl oavbrutet.

När en organisation inte ger det resultat man önskar omorganiseras det om. Tyvärr oftast utan önskat resultat. Listan är lång på allt som inte fungerar.

Ja, hur kunde det bli så här?

I Sydafrika betyder ordet Ubuntu” I am because of you” eller “People are not people without other people”

Företag och organisationer består av relationer. När vi väljer att lägga vår uppmärksamhet och vårt engagemang på att skapa varma relationer och kollektiv intelligens skapar vi inte bara glädje, kreativitet och produktivitet utan även framgång.

Hjärta & Hjärna för framgång på jobbet. Är en unik E-learning för företag och organisationer som vill lägga grunden till förändring och verklig lönsamhet.

Du hittar mer information på vår företagssida eller www.yesp.se