/* */

Gästbok

Här kan du dela med dig av din erfarenhet av oss på Svenska Imagoinstitutet. Använd formuläret nedan. Du får givetvis vara anonym.

Vi får ständigt in berörande och fina insikter från våra kursdeltagare, några av dessa publicerar vi i vår gästbok för att kunna beröra och inspirera andra. Självklart nämner vi aldrig kursdeltagarnas namn.

Skriv ett nytt inlägg i gästboken!

 
 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Alla kommentarer godkänns manuellt innan de läggs ut på sidan.

38 inlägg.
Admin
En fin kommentar som kom som en respons på en liten film från mig på Linkedin. Tack Eva Berlander. En konflikt - så spännande!! - en bra påminnelse inför dagen. Skall stötta ett företag i en konflikt som uppstått. Mina ord brukar vara ”bakom varje klagomål finns ett önskemål - hitta det”. I dag kommer jag välja ditt ord i stället - längtan! För i detta fallet är det nog det - en längtan att bli sedd, hörd, uppskattad och förstådd. Marie
Härligt inlägg från en man som går distanskursen: 10 steg mot nya möjligheter
Först vill jag tacka för ditt sätt att förklara saker och ting. Det är enkelt att följa med och förstå. Du är även personlig och berättar om egna erfarenheter vilket gör dej levande och förtroendegivande. Tack!. Jag tillämpar nog mest sköldpaddan, tycker det är oskönt när någon går på och blir sur, höjer rösten etc. Inte alls van vid detta. Försöker visserligen ha överseende med detta, men det är svårt och jag känner mej i dessa stunder, precis som du själv berättade, missförstådd, kränkt och ledsen.
Admin
Ett fint inlägg från en deltagare på distansutbildningen: IPNB - den stora bilden. "Jag vill så gärna ha en förändring i mitt liv, ramlar ner i samma krater ofta... Tror att det handlar mkt om rädslan att inte ha kontroll... Tack Eva för det du lär mig".
Katarina B
Fint inlägg från en fin kvinna som gått vår grundutbildning IPNB - den stora bilden och vår fördjupning: IPNB - detaljerna Det här var en bra utmaning, att gå tillbaks till början för att sammanfatta och jag fick också med mig vissa saker som jag har haft svårt att förstå. Det har emellanåt varit lite svårt med terminologin för mig som är sjuksköterska och inte van vid att läsa psykologi. Daniel Siegel har jag svårt att följa. Skulle gärna vilja ha hans Wheel of awareness talad på svenska. (Uppgift till er). De andra engelsktalande föreläsningarna eller meditationerna har varit mycket lättare. Ett utav mina mål är att öppna min mottagarplats vilket jag har kommit en bit på vägen med i denna utbildningen när jag har fått en fördjupad insikt vad som försätter mig i, att hela tiden hamna hos mig själv. Ingrids mycket fina föreläsningen om Tend too be friend var en stor aha upplevelse för mig. Det är jag! Superviktigt för mig att bli medveten om. Det är verkligen så att förståelsen för hur hjärnan och kroppen fungerar lugnar och ökar självmedkänslan och medkänslan för andra, mycket. Jag gjorde ytterligare en utmaning för mig själv. Jag föreläste för mina kollegor om kurserna jag har gått på Imagoinstitutet, kopplat till kommunikation och relationer jobbet. Basic och enkelt på en nivå jag kunde hantera. Långt utanför min komfort zone fast jag är van att tala så blir det annorlunda när ämnet ar något helt annat än mitt specialområde. Det diskuterades relationer i fikarummet efteråt och på fredagen efter hade två av mina kollegor tryckt små uppmuntrande kort och lagt in på allas arbetsplatser. De hade pyntat vårt fika rum och satt upp små kort med uppmuntrande ord lite här och var. Det var jag som hade inspirerat. Kan ni fatta vilka arbetskamrater jag har! Jag är så glad att jag har gått dessa kurserna och att jag fått lov att dela med mig. Nu kommer fortsättningen att ständigt komma ihåg att ge uppskattning. Att fortsätta öva på att ha en öppen mottagarplats och leva mina kärnvärden. Min vision från Block ett stämmer fortfarande väldigt bra. Tack Eva och Ingrid för att ni har gjort dessa fantastiska kurser!!!
Podcast lyssnare
Hej! Jag vill tacka för att ni sprider ert budskap med att vara snälla, varma och omtänksamma mot varandra och inte minst sig själv. Jag har lyssnat på din podd, Eva, under ca 1,5 års tid. I kombination med att jag gått i samtalsterapi så har du hjälpt mig att förstå mig själv och att inte vara så hård och dömande mot mig själv. Jag gillar ditt utryck ”att sätta ett hjärta runt saker” det har hjälpt mig i många situationer. Jag har en eller flera starka kritiker som bankar och slår på mig men jag känner att jag håller på att få lite ordning på dessa. Eftersom jag är en högkänslig person som skulle och skulle kalla mig starkskör så är det ganska ofta saker blir för mycket och det kör ihop sig. Genom att lyssna på dig så har jag kunnat lugna mig. Stort tack för det du gör! Varma hälsningar Sofia
Distanskursdeltagare
För mig är det inte mina nära relationer som är det största problemet när det gäller försvar/rädsla, det hänger oftare ihop med mitt jobb, knäppt va? Prestationsångest och rädsla för att inte ha kontroll leder mig till att jag tar ut mig totalt på kort tid, blir av med all energi och så börjar tankarna snurra runt i huvudet. Då blir jag orolig över det mesta vilket dränerar mig på energi... Allt blir faror!
Kursdeltagare: IPNB - den stora bilden
Det är vilsamt när det blir tydligt vad som är mitt och ditt. Dialog och ansvar skapar tillit och kärlek
Deltagare på distansutbildningen: IPNB - helhet och detaljer
Det här är otroligt viktigt. Jag börjar äntligen förstå fraserna fruktsallad och smoothie. När vi kan skilja på våra känslor kan vi förstå vad som är jag och du. Detta i sig leder till att jag kan förhålla mig till min partner på ett naturligt icke ansträngt sätt för nu kan jag differentiera. VAD INTRESSANT!
Deltagare på distanskursen: IPNB - helhet och detaljerna
Jag tänker på det Pat love nämnde om multitaska. Kan det vara så att man "multitaskar" med tankar när man sitter med sin partner. Dvs när partnern pratar sitter man och tänker på alla saker hen gjort och hur man ska förmedla det istället för att aktivt lyssna? Så intressant!
Deltagare på distanskursen: IPNB - helhet och detaljer
Du berörde en så otroligt känslig punkt hos mig, jag har alltid förknippat stå upp för sig själv som att ta på sig "armanikostymen" och hamna i försvar. Antingen genom aggressivitet eller maktkamper. Men efter den hör videon förstår jag nu att stå upp för sig själv är att förmedla budskapet på ett mjukt sätt utan att ta på sig "armanikostymen". Tack!
Deltagare distanskurs: IPNB - den stora bilden
Alltså, det här är så spännande! Jag har i mig själv och i mitt jobb så länge förstått den här processen men inte kunnat sätta ord på allt. Jag är så glad för att du ger mig dem nu! Tack 🙏🏻
Deltagare på distanskurs: IPNB - den stora bilden
Den här modulen har varit så viktig för mig. Jag förstår verkligen varför jag hamnar i fara och hotkänsla ibland. Det blir så mycket lättare att hantera och det blir inte lika farligt när jag kan se det utifrån. Det slår mig också vilken viktig roll vi vuxna har som föräldrar. Att ge sina barn en trygg plats där de alltid kan vara sig själv känns avgörande för hur de har förmågan att hantera framtiden. Tänk också att det skulle ta 45 år att bli av med "läskiga" känslor så fort någon låter arg eller har kalla ögon. Det sitter inte hos mig, men det handlar om mig... Fina insikter och fantastiska verktyg att fortsätta livet med. Tack Eva för allt du förmedlar!
Kursdeltagare på distanskurs: IPNB - den stora bilden
Det korta och koncisa svaret hade varit ett rungande JA, Jag LOVAR! och det säger jag! Men, ett sådant svar skulle vara INKOMPLETT utan att skriva det som berör mig av vår överenskommelse. När jag läste första punkten på denna överenskommelse blev jag så berörd att tårarna rann genom kinderna. Jag kom i kontakt med mitt eget värde och omsorgen till mig själv, SJÄLVKÄRLEK helt enkelt. Jag tar kärnan av det som berör mig och skriver så som det känns levande för mig just nu: JAG LOVAR ATT GÖRA MITT BÄSTA OCH MESTA FÖR ATT SKAPA TRYGGHET MELLAN OSS OCH INOM MIG SJÄLV och FÖR MIG SJÄLV, genom att vara RESPEKTFULL OCH VÄNLIG i mina kommentarer om andras åsikter och i mina åsikter och tankar om MIG SJÄLV. Tack Eva för denna fina överenskommelse. Att vara respektfull och vänlig mot andra är för mig självklart. Det nya är att lära mig att vara RESPEKTFULL OCH VÄNLIG mot mig själv. Därför kommer min fokus i denna överenskommelse vara med mig. Tack, än en gång!
Distanskursdeltagare på 10 steg mot nya möjligheter
Tack😊tar på krafterna att både vara sköldpadda och hagelstorm - ibland nästan samtidigt- men är både nyfiken och tillräckligt modig för att fortsätta framåt.
Kursdeltagare: Interpersonell neurobiologi - helhet och detaljer
"Det här med de fysiologiska försvaren är ju jättespännande. Att det inte är psykologiskt utan fysiologiskt var helt nytt för mig. Att ha kunskap om det ökar ju också självmedkänslan. Bra förklarat! Eva, Ordet Nej, som du sa det fick det att knyta sig i halsen på mig så mycket att jag inte kunde höra sättet du sa Ja på. Jag fick lyssna på "jaet" efter en stund. Fick mig att tänka på att det är inte meningsfullt att säga någon positivt efter något negativt. det hör man inte ändå."
Kursdeltagare "10 steg till nya möjligheter"
Till Eva! Först vill jag tacka för att du så generös och delar med dig av din/er erfarenhet av försvar, det gör det lättare att se, erkänna och dela med mig av mina. Jag har nog mest tendens till att bli som en hagelstorm om den andre sluter sig och jag inte får någon respons. Men om denne flyger ut o stormar själv så kan jag nog sluta mig av rädsla eller visa huggtänder tillbaka. Jag önskar att jag kunde lägga band på mig, andas och tänka kärlek, lyssna och lämna mig själv för en stund. Har börjat våga mig på att försöka med det och tycker mig se små, små framsteg emellanåt! Är glad att jag idag har en partner som själv vill bli bättre på att mötas och utforska detta tillsammans, utan det vet jag inte hur mycket framsteg man själv skulle kunnat åstadkomma..
Albin
Hej Eva och varmt tack för att du gör podden. Jag har fått många insikter och jag ser fram emot varje nytt avsnitt. Hoppas att du haft en fin sommar. Har nyligen läst en bok jag verkligen tyckte om; Varva ner, kom i takt med livet av Richard Carlson och Joseph Bailey. Har du läst den? Den kom ut på svenska för 20 år sen och boken verkar har slutat att tryckas. Jag hade tur och fick tag på den på Tradera. Boken är kanske ännu mer aktuell idag med tanke på att allt fler upplever mer stress i samhället och att psykisk ohälsa ökar. Den handlar om att "sakta ner" sina tankar för att finna balans, harmoni och ta vara på nuet. Många bra tips om att bromsa negativa tankar så att de inte tar överhanden. Återigen, tack för den tid du lägger ner på podden. Ha det gott! Hälsningar Albin
Admin
Detta synsätt, att vi i varje ögonblick är med och skapar vår hjärna och därmed vår egen framtid, gör varje stund lite magisk. Jag får bilden av att det nästan motsvarar samma ömhet som jag kunnat känna för vad jag ger och skapar för mina barn. Jag fylldes av en stor vördnad till mig själv och en aktsamhet inför hur jag vill behandla mig framöver. Från en målmedveten kvinna som går vår utbildning: Att leva istället för att överleva - interpersonell neurobiologi, den stora bilden.
Magnus Kornbakk
Stort tack för duschen av inspiration för att få mitt medvetna jag att fatta bättre beslut. Du når fram on-line:)
Susanne
Jag arbetar som coach och terapeut inom Psykosyntes. Denna utbildning inom IPNB har gett mig så mycket bra verktyg. Jag ska erkänna att jag först kände mig lite skeptisk till distansutbildning, men insåg snabbt fördelen med att kunna integrera det jag lärde mig i vardagen, där och då. Detta både i mitt eget liv, men också i arbetet med klienter. Vem skulle jag då rekommendera denna utbildning till? Alla som önskar fördjupa och förbättra sina relationer, förstå sina reaktioner och sig själv, förstå hur vi funkar helt enkelt. Relationer både med sig själv, sina nära och kära, men även vänner och kollegor. Stort Tack!