/* */

Gästbok

Här kan du dela med dig av din erfarenhet av oss på Svenska Imagoinstitutet. Använd formuläret nedan. Du får givetvis vara anonym.

Vi får ständigt in berörande och fina insikter från våra kursdeltagare, några av dessa publicerar vi i vår gästbok för att kunna beröra och inspirera andra. Självklart nämner vi aldrig kursdeltagarnas namn.

Skriv ett nytt inlägg i gästboken!

 
 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Alla kommentarer godkänns manuellt innan de läggs ut på sidan.

109 inlägg.
Deltagare på distanskursen: IPNB - helhet och detaljer
Du berörde en så otroligt känslig punkt hos mig, jag har alltid förknippat stå upp för sig själv som att ta på sig "armanikostymen" och hamna i försvar. Antingen genom aggressivitet eller maktkamper. Men efter den hör videon förstår jag nu att stå upp för sig själv är att förmedla budskapet på ett mjukt sätt utan att ta på sig "armanikostymen". Tack!
Deltagare distanskurs: IPNB - den stora bilden
Alltså, det här är så spännande! Jag har i mig själv och i mitt jobb så länge förstått den här processen men inte kunnat sätta ord på allt. Jag är så glad för att du ger mig dem nu! Tack 🙏🏻
Deltagare på distanskurs: IPNB - den stora bilden
Den här modulen har varit så viktig för mig. Jag förstår verkligen varför jag hamnar i fara och hotkänsla ibland. Det blir så mycket lättare att hantera och det blir inte lika farligt när jag kan se det utifrån. Det slår mig också vilken viktig roll vi vuxna har som föräldrar. Att ge sina barn en trygg plats där de alltid kan vara sig själv känns avgörande för hur de har förmågan att hantera framtiden. Tänk också att det skulle ta 45 år att bli av med "läskiga" känslor så fort någon låter arg eller har kalla ögon. Det sitter inte hos mig, men det handlar om mig... Fina insikter och fantastiska verktyg att fortsätta livet med. Tack Eva för allt du förmedlar!
Kursdeltagare på distanskurs: IPNB - den stora bilden
Det korta och koncisa svaret hade varit ett rungande JA, Jag LOVAR! och det säger jag! Men, ett sådant svar skulle vara INKOMPLETT utan att skriva det som berör mig av vår överenskommelse. När jag läste första punkten på denna överenskommelse blev jag så berörd att tårarna rann genom kinderna. Jag kom i kontakt med mitt eget värde och omsorgen till mig själv, SJÄLVKÄRLEK helt enkelt. Jag tar kärnan av det som berör mig och skriver så som det känns levande för mig just nu: JAG LOVAR ATT GÖRA MITT BÄSTA OCH MESTA FÖR ATT SKAPA TRYGGHET MELLAN OSS OCH INOM MIG SJÄLV och FÖR MIG SJÄLV, genom att vara RESPEKTFULL OCH VÄNLIG i mina kommentarer om andras åsikter och i mina åsikter och tankar om MIG SJÄLV. Tack Eva för denna fina överenskommelse. Att vara respektfull och vänlig mot andra är för mig självklart. Det nya är att lära mig att vara RESPEKTFULL OCH VÄNLIG mot mig själv. Därför kommer min fokus i denna överenskommelse vara med mig. Tack, än en gång!
Distanskursdeltagare på 10 steg mot nya möjligheter
Tack😊tar på krafterna att både vara sköldpadda och hagelstorm - ibland nästan samtidigt- men är både nyfiken och tillräckligt modig för att fortsätta framåt.
Kursdeltagare: Interpersonell neurobiologi - helhet och detaljer
"Det här med de fysiologiska försvaren är ju jättespännande. Att det inte är psykologiskt utan fysiologiskt var helt nytt för mig. Att ha kunskap om det ökar ju också självmedkänslan. Bra förklarat! Eva, Ordet Nej, som du sa det fick det att knyta sig i halsen på mig så mycket att jag inte kunde höra sättet du sa Ja på. Jag fick lyssna på "jaet" efter en stund. Fick mig att tänka på att det är inte meningsfullt att säga någon positivt efter något negativt. det hör man inte ändå."
Kursdeltagare "10 steg till nya möjligheter"
Till Eva! Först vill jag tacka för att du så generös och delar med dig av din/er erfarenhet av försvar, det gör det lättare att se, erkänna och dela med mig av mina. Jag har nog mest tendens till att bli som en hagelstorm om den andre sluter sig och jag inte får någon respons. Men om denne flyger ut o stormar själv så kan jag nog sluta mig av rädsla eller visa huggtänder tillbaka. Jag önskar att jag kunde lägga band på mig, andas och tänka kärlek, lyssna och lämna mig själv för en stund. Har börjat våga mig på att försöka med det och tycker mig se små, små framsteg emellanåt! Är glad att jag idag har en partner som själv vill bli bättre på att mötas och utforska detta tillsammans, utan det vet jag inte hur mycket framsteg man själv skulle kunnat åstadkomma..
Albin
Hej Eva och varmt tack för att du gör podden. Jag har fått många insikter och jag ser fram emot varje nytt avsnitt. Hoppas att du haft en fin sommar. Har nyligen läst en bok jag verkligen tyckte om; Varva ner, kom i takt med livet av Richard Carlson och Joseph Bailey. Har du läst den? Den kom ut på svenska för 20 år sen och boken verkar har slutat att tryckas. Jag hade tur och fick tag på den på Tradera. Boken är kanske ännu mer aktuell idag med tanke på att allt fler upplever mer stress i samhället och att psykisk ohälsa ökar. Den handlar om att "sakta ner" sina tankar för att finna balans, harmoni och ta vara på nuet. Många bra tips om att bromsa negativa tankar så att de inte tar överhanden. Återigen, tack för den tid du lägger ner på podden. Ha det gott! Hälsningar Albin
Admin
Detta synsätt, att vi i varje ögonblick är med och skapar vår hjärna och därmed vår egen framtid, gör varje stund lite magisk. Jag får bilden av att det nästan motsvarar samma ömhet som jag kunnat känna för vad jag ger och skapar för mina barn. Jag fylldes av en stor vördnad till mig själv och en aktsamhet inför hur jag vill behandla mig framöver. Från en målmedveten kvinna som går vår utbildning: Att leva istället för att överleva - interpersonell neurobiologi, den stora bilden.
Magnus Kornbakk
Stort tack för duschen av inspiration för att få mitt medvetna jag att fatta bättre beslut. Du når fram on-line:)
Susanne
Jag arbetar som coach och terapeut inom Psykosyntes. Denna utbildning inom IPNB har gett mig så mycket bra verktyg. Jag ska erkänna att jag först kände mig lite skeptisk till distansutbildning, men insåg snabbt fördelen med att kunna integrera det jag lärde mig i vardagen, där och då. Detta både i mitt eget liv, men också i arbetet med klienter. Vem skulle jag då rekommendera denna utbildning till? Alla som önskar fördjupa och förbättra sina relationer, förstå sina reaktioner och sig själv, förstå hur vi funkar helt enkelt. Relationer både med sig själv, sina nära och kära, men även vänner och kollegor. Stort Tack!
Katarina
Hej Eva! Vill tacka så otroligt mycket för vad du har givit mig. Hittade din pod när jag var i stor kris för 1,5 år sedan. Denna ledde mig till Dina utbildningar och jag har gått kursen Interpersonell Neurobiologi, den stora bilden. Min man och jag har också varit på Work shop en helg i Varberg. Kursen har tagit mig mer än 6 månader att gå igenom. Jag har gjort den sakta och sett många filmer flera gånger. Jag har förändrat hela min syn på mig själv.Jag är starkare i mig själv. Min självbild har stärkts betydligt och häromdagen kunde jag för första gången skriva i min tacksamhetsdagbok att jag är tacksam att jag lever! Har inte kunnat känna det på väldigt många år. Jag har också gått hos psykologer men dessa samtal har inte alls hjälpt mig på samma sätt som din utbildning. Länkade filmer, TED talks och böcker har varit fantastiska uppslag. Tror också att jag har förbättrat min engelska, Hi,hi! Vår relation här hemma är bättre än på många år och utvecklas. Jag har en bit kvar till mitt mål med mig själv men nu vet jag att det går framåt och det är något jag ständigt får "arbeta" med. Det är spännande!!! Jag arbetar med människor och sitter ofta i ganska tunga samtal. Det jag har lärt mig nu ger mig ett stort stöd och ökad trygghet i min yrkesroll. Det du gör är så fantastiskt bra och att få utvecklas i sin egen takt på hemma plan är så värdefullt. Tack Eva! Kram Katarina
Eva
Tack snälla goa Eva för att du delar med dig så frikostigt! Du hjälper mig framåt! Kraammm❣️
Andreas
Hej Eva! Har nu under två veckor i stort sätt sträcklyssnat på din podd och jag är nu på avsnitt 52. Jag blir så fängslad över ditt sätt att lagga fram saker och ting så lättförståligt. Vi ligger just nu i kamp och har stängda motagarplatser men efter att ha lyssnat på dig så börjar jag öppna min och är på väg över bron för att hjälpa min fru att öppna sin. Kommer att använa mig av pricken för att få henne att förstå att man inte kan fokusera allt på problem för att komma vidare. Hoppas hon kommer att förstå det på samma sätt jag har förstått det. Tack så mycket för denna podd som får mig att se saker klarare än jag gjort tidigare.
Anonym
Hej! Vi är mycket nöjda med din podd! Speciellt min man som efter 20 passiva år nu har börjat engagera sig efter att ha lyssnat på din podcast. Jag vill tacka dig för ditt inspirerande, positiva och pedagogiska upplägg! Min man har skapat tid för att lyssna på podden, i bilen till- och från jobbet. När han kommer hem så vill han dela med sig av sitt lyssnande genom reflektioner och där skapar det en kommunikativ plattform för oss numera, runt köksbordet. Fördelen blir även att vi slipper ett "pekpinnande" gällande våra problem när man kan reflektera objektivt, hur andra har haft det, och det blir ofta en fin övergång med reflekterande över vårt förhållande och lösningar- det vi behöver jobba på.
En mamma
Funderar på om ett bra tillfälle på att öva på min mottagarplats är när min dotter berättar något för mig? Det är så lätt att tänka "det där är väl inget problem, det kommer du att förstå när du blir stor, så här gör man", etc. istället för att bara lyssna...
Frida Nilsson
Hej Eva, Jag kom in på relationspodden av en slump men jag vill bara skriva och berätta hur otroligt mycket jag lär mig av att lyssna på den! Så intressant!! Jag har under de senaste tre åren jobbat både med mitt bagage och vi som par har också gått i olika terapier. Jag har själv fått upp ögonen för att hjälpa andra så jag har även utbildat mig inom pardynamik och sorgbearbetning och driver idag ett företag som coach. Även om vi också har jobbat med vår relation är min man och jag fortfarande fast i maktkamper ibland och det är en som alltid återkommer i olika former. Jag lyssnade nu på ”Självhjälpstrender” och vill bara tacka för att du delade med dig av ”skägghistorien”… SÅÅ inspirerande och tydliggörande då det vi kämpar med ofta är kampen "tillit/icke tillit". Jag såg så klart hur mitt bagage får mig att reagera med bristande tillit (i ditt fall kritik) vilket i sin tur triggar igång min man som avskyr att jag ens tänker tanken att jag inte litar på honom. Jag vet att han har en del saker i sitt förflutna som jag är övertygad också triggar igång hans känsla av detta. Jag tar med mig denna berättelse hem idag så kanske den kan hjälpa oss ett steg på vägen. Oavsett, tack igen! 🙂
Lotta
Tack!! Känns skönt att ni tar upp detta ämne [Missbruk]! Är själv uppvuxen med en mamma som missbrukade både alkohol och tabletter. Många självmordsförsök innan hon slutligen vid 48 års ålder ”slängde sig” framför tåget. Första gången jag räddade hennes liv, överdos av sömntabletter, var jag 10 år gammal. Jag kände väldigt mycket med kvinnan som du samtalade med. Tack igen Eva! Jag lyssnar på alla dina avsnitt i din relationspodd!! Kram Lotta
Anonym
Det går upp och ner fortfarande, men mindre ner än förr, och känner att med ett större lugn i magen än innan, lite mer samlad i upp och ned-gångarna. Att jag är lite snällare mot mig själv. Mindre grubbleri också och inte längre orolig för att jag skulle ha sociala fobier (som en tidigare psykolog sade) utan tycker faktiskt att det sociala umgänget går ganska bra. Är övertygad om att kursen hjälpt till med detta, kanske framförallt med att få mig att komma till insikt att det sociala i slutändan är allt, att vi lever och utvecklas genom varandra, och att det är viktigt att vara öppen för det. Men också tror jag med att hjälpa mig att utveckla en mindre dömande attityd mot mig själv. Summan av kardemumman är för mig att jag under sista 2-3 åren gått/går igenom en fas som vid första anblick kändes krismässig men där jag samtidigt fick, och tog, möjligheten att utvecklas. Och det känns bra. - Några rader från en fin och målmedveten man som från en annan kontinent, gjorde online utbildningen: att leva istället för att överleva (Evas notering)
Louice J
TACK för denna kunskap! Det är så ytterst skönt att ta in detta, lyssna och känna och tänka på vad det här handlar om och vad det betyder. Jag ÄLSKAR att det är ett val och att jag kan göra det valet. Att kunna förstå vad det innebär att välja och förstå mig själv, förstå min omgivning och speciellt mina nära och kära.TACK!