Om Svenska Imagoinstitutet

Institutet grundades i mitten på 1990-talet av mig, Eva Berlander, licensierad Mentaltränare, certifierad Imagoterapeut, parterapeut, seminarieledare, författare och utbildare.

När Institutet grundades drev redan jag en egen verksamhet där jag på heltid praktiserade mental träning, coaching och terapi. Verksamheten gick sedan in under Institutets verksamheter.

Genom linsen av interpersonell neurobiologi utbildar jag individer, par, terapeuter och många andra yrkesgrupper i konsten att skapa bra relationer. Basen i mitt arbete är kommunikation som leder till kontakt. En dialog som jag kallar ”Att gå över bron”.

Under snart 30 år har jag träffat tusentals individer och par på mina föreläsningar, workshops, och utbildningar online. Dessa föreläsningar, workshops och utbildningar håller jag världen över. Jag har även haft den stora gåvan av att få ”sitta på första parkett” med över 800 par – alltid med fina resultat. Med fina resultat menar jag inte att alla par väljer att fortsätta vara tillsammans som par, utan snarare att de väljer vänlighet, respekt och ödmjukhet – allt baserat på deras egna kärnvärderingar. (Core Values).

Svenska Imagoinstitutet utbildar och handleder även terapeuter i konsten att integrera interpersonell neurobiologi med terapi – INT.

Tillsammans med Dr Pat Love håller jag utbildningar och workshops runtom i världen.

På institutet jobbar även Lotta Rafors som administratör. Hon svarar i telefon och på email, sköter bokföring och nästan allt pappersarbete på kontoret.

På institutet jobbar även andra terapeuter som går under handledning hos Eva Berlander. Dessa terapeuter assisterar ofta även vid föreläsningar och workshops.

  • Patrik Alienus (Gibon/H2) är ansvarig för denna webbplats.
  • Barbro som jobbat här i några år arbetar numera då och då. I viss mån hjälper hon fortfarande till med workshops och föreläsningar. Barbro är Mental tränare, Lifecoach och sömn/sorg/stress-rådgivare med egna klienter. Barbro håller även kurser i medicinsk Yoga.
  • Eva-Lena Martinsson, illustratör/tecknare, producerar många tecknade bilder i vårt material. Även Eva Berlanders son, Anders Berlander, illustratör/tecknare, producerar tecknade bilder till vårt material.
  • Typ it ansvarar för vår IT-infrastruktur.
  • Handelsbanken ansvarar för fakturering och delbetalning.
  • Stripe ansvarar för vår kortbetalning.
  • PWC anlitar vi för vår bokföring.

Svenska Imagoinstitutet AB
Vallgatan 16, Kungsbacka
0300-13442  mobil 0704-383285
Organisationsnummer: 559038-5638