Imago – Integrerande relationsterapi

Imago – kärlekens terapi! 

Integrerande Relationsterapi – ”att gå över bron”

Par som tar kontakt med oss är ofta upprörda, arga, chockade, desperata och ledsna. Några är relativt nygifta och kan inte förstå hur de har rasat ner från kärlekens svindlande höjder till ett träsk av konflikter och hopplöshet.

Några har det bra tillsammans och vill lära sig mer om interpersonella möten i livet.
Vissa är singlar – fast beslutna att förstå mer om sig själva, sina val av partners och vad som hindrar dem att känna sig livslevande. De vill lära sig påverka sina reaktioner och val. Många längtar efter nya målbilder som ska styra dem mot de val de själva valt.

Några par som kommer hit är förälskade, kanske nygifta eller bara nyfikna på att skapa en bra grund för sin relation. De har det fint tillsammans och är måna om sig själva och varandra. Några av dessa har redan skilsmässa som en tidigare erfarenhet och vet att det krävs medvetenhet och beslutsamhet för att leva i en kärleksfull relation.

Andra har varit gifta i många år. Trots att de tagit sig igenom både lugna och stormiga perioder är de upprörda över att deras äktenskap inte ger någon glädje och känner smärta över tristessen i livet. Vardagslivet kan vara fridfullt, men paren beklagar sig över att de inte har någonting gemensamt längre. De lever vid varandras sida i en besviken eller arg atmosfär, för var och en har sina vänner och intressen, i ett parallelläktenskap, som existerar för barnens skull.

De undrar om de någonsin kommer att bli förälskade i sin partner igen. Kan de någonsin överbrygga den klyfta av tystnad och vrede som vuxit mellan dem? Är det dags att inse misslyckandet och klippa av banden, och att hitta någon som älskar och förstår, någon som kan erbjuda en ny chans till den kärlek och trygghet som vi alla längtar efter. Många har förälskat sig i någon annan än sin partner och slits mellan allas behov.

Vissa har redan separerat och upptäckt att det inte blev så mycket lättare som skilda, utan konflikterna lever fortfarande mellan dem. De vill lära sig förstå hur de kan mötas på ett nytt sätt.
Alla vill lära sig kommunicera på ett sätt som skapar kontakt, respekt och kärleksfulla relationer! En integrerande dialog med limbisk resonans och närvaro.

I vilket tillstånd paret eller personen än kontaktar oss, gör det “ont” om och när drömmen av den ideala kärleksrelationen gått i kras. Kärleksrelationen till varandra med även den till oss själva. I själva verket är det så att konflikter som vi oftast drabbas av, kan vara motorn till fördjupning och förändring.

Nytt som leder till det vi söker och längtar efter.

Imagoterapi – att gå över bron

Så när vi ber om hjälp utifrån är det för att öka förståelsen av oss själva, integrera sätt att lugna vårt eget nervsystem, lära oss en kommunikationsstruktur “gå över bron” som hjälper oss att verkligen lyssna och ta in vår egen och den andres värld. Differentiera, sammanlänka och därmed integrera och skapa förändring.
Som du hör finns skäl att känna hopp!

Vi hjälper par att:

  • integrera dialogen “att gå över bron” och genom det lära dem att differentiera så att de kan lyssna, ta in och skapa ett verkligt integrerat och varmt möte.
  • stå upp för sig själva och varandra genom att  verkligen skapa den relation de själva väljer och vill ha.
  • eller – göra ett avslut, skiljas med respekt och värdighet för att gå vidare i livet
  • öka motståndskraften (resilience) och därmed tända hjärnan för livslust, kraft och glädje

Att bestämma sig för en medveten kärleksrelation med imagoterapi.

Gör som tusentals andra redan har gjort, beställ vår online kurs; 10 steg mot nya möjligheter. Här ingår Evas mest uppskattade bok; att leva istället för att överleva – medveten dialog ger kärleken en chans. 

Vi lär ut sambandet mellan neurobiologi, kommunikation, konflikter, lönsamhet och kärlek. 

Vi har spännande utbildningar för:

  • individer
  • par
  • psykologer, terapeuter och coacher
  • företag och organisationer

Evas relationspodd  

Vi har valt att göra denna podcast för att du på enklaste sätt ska inspireras till att titta på relationer från ett nytt perspektiv. 

Vi människor har så lätt att göra det vi gjort, tänka det vi tänkt, känna det vi känt, om och om igen – trots att det sällan leder dit vi vill. När vi lyfter blicken och ser den ”stora bilden” av relationer så hittar vi ofta nya spännande vägar. Skapa en medveten, passionerad och trygg kärleksrelation

Varmt välkommen på en spännande resa!