/* */

För par

“Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there
is a field.
I will meet you there”
RUMI

Kunskap som tar er ett steg längre i er relation

Eva Berlander grundade Svenska Imagoinstitutet, ett utbildningscentrum med det långsiktiga målet att skapa en bättre värld, ett par, en individ i taget.

Genom linsen av Interpersonell neurobiolog IPNB), arbetar vi med Mental träning, Imago relationsterapi och Mindfulness med målet att skapa kärleksfulla relationer i vårt samhälle. Syftet är att inspirera människor till att se på till synes hopplösa konflikter och problem ur perspektivet: ”Så spännande!” Konflikter och svårigheter bär nämligen ofta med sig möjligheten till utveckling och nyckeln till förändring. Ett bra alternativ till traditionell familjerådgivning.

Vi lär er se sambandet mellan neurobiologi, kommunikation, konflikter och kärlek. Interpersonell neurobiologi är helt enkelt, relationernas neurovetenskap! 

Att Hurra för konflikter

Att leva i en svår relation kan vara oerhört smärtsamt. När Eva uppmuntrar oss att hurra för konflikter tar hon inte bort det allvarliga i att ha det svårt tillsammans. Hon vill entusiasmera till att lugna nervsystemet och uppmuntra oss att se det som gör ”ont” från ett nytt perspektiv. Vårt arbete grundar sig på vetenskap och forskning inom området mänskliga relationer. För att uppleva hälsa, välmående och glädje behöver vi vara uppmärksamma på vad som fungerar och vad som inte fungerar i våra relationer. Vi behöver förstå vad vi kan göra för att skapa den integrering i vårt eget nervsystem som leder till harmoni och balans.

Att gå över bron

Genom att bland annat lära ut en integrerande dialog; ”Att gå över bron”, som bygger på närvaro, intoning, empati och inlevelse i den andra personens värld (och i vår egen) hjälper vi människor att hitta tillbaka till känslan av att vara livs levande – både tillsammans och var och en för sig. Detta oavsett om relationen kommer att fortsätta på det sätt som den tidigare varit.

Vi kan varmt rekommendera er att parallellt med mötet med en terapeut, köpa vår e-leraning:att leva istället för att överleva – Interpersonell neurobiologi, den stora bilden eller/och närvara på vår uppskattade workshop för par: att leva istället för att överleva. 

En unik möjlighet där ni på snabbaste, enklaste och billigaste sätt får möjlighet att ta er dit ni vill. Denna e-learning kan jämföras med många timmars ”gratis” terapi då ni kan se filmerna om och om igen och ni lär er nytt hemma  – där livet sker. Workshopen är en berörande och trygg kunskapshelg där ni får se Eva hjälpa flera par att kommunicera på ett sätt som leder framåt. Arbetet som ni gör under helgen är med er själva och med er partner. Detta är ingen gruppterapi.

Många väljer att både gå workshopen och att ta distansutbildningen, då det ger fantastiska möjligheter oavsett om ni kommer att fortsätta er relation som ett par eller inte.

Är ni osäkra? Börja med vår kurs: 10 steg mot nya möjligheter. Här tar vi 10 steg tillsammans och tittar på detta med välmående och glädje från ett lite annorlunda håll. 

De flesta börjar med kursen för att sedan gå vidare till vår grundutbildning. Eftersom det är många som gör våra distanskurser och utbildningar finns det många kommentarer att läsa. Det skapar gemenskap och förstärker den positiva känslan av att vi alla sitter i ”samma båt”.  Eva svarar även på alla kommentarer vilket ger er båda extra stöd.

Resultatet blir oftast mycket bra.    

Våra utbildningar är trots sin vetenskapliga grund inte skrivna eller kommunicerade med ett akademiskt språk. Istället är de personliga och enkla.

Varmt välkomna på en spännande resa! 

KURS ONLINE

1 125 kr

10 steg mot nya möjligheter

En fin kurs som på kort stund ska ge er inspiration och inblick i det stora ämnet kärleksfulla relationer. Interpersonell neurobiologi är helt enkelt, relationernas neurovetenskap! Bok ingår

GRUNDUTBILDNING
ONLINE

10 950 kr

Att leva istället för att överleva

Online-utbildningen Interpersonell neurobiologi – den stora bilden, är gjord med avsikt att inspirera och hjälpa er att se en ny väg mot nya möjligheter. Bok och manual ingår.

LIVE WORKSHOP
16-18 april 2020

19 950 kr

Välkommen att delta på en workshop för individer och par.

Oavsett om ni är i en stabil eller en negativ, omtumlande relation, en relation som är på väg att upplösas eller redan separerade, är ”Att leva istället för att överleva” en gåva för er att kunna förstå, inspireras och transformeras.

LIVE WORKSHOP FÖRDJUPNING

7 500 kr

Integrera neurobiologi med livet (INL) under två dagar

Tillsammans integrerar vi materialet, lär oss kommunikation som leder till kontakt, skrattar och låter hjärtat bli berört.

Den här workshopen kräver särskilda förkunskaper.

BOKA INTRODUKTION MED EVA

Vanligtvis brukar vi träffa klienter på Institutet, men på grund av rådande omständigheter går det lika bra att träffa Eva via Zoom eller telefon.

Träffa Eva på institutet för en introduktion.

Observera att för att boka en tid med Eva måste ni ha tagit distanskursen 10 steg mot nya möjligheter.

NY WORKSHOP INPLANERAD 16-18 APRIL 2021

Välkommen att delta på en workshop för individer och par, där dynamiken i Imago Relationsterapi, mental träning och det ”senaste” inom interpersonell neurobiologi blir levande. Oavsett om ni är i en stabil eller en negativ, omtumlande relation, en relation som är på väg att upplösas eller redan separerade, är ”Att leva istället för att överleva” en gåva för er att kunna förstå, inspireras och transformeras. Vår fokus ligger på kommunikation som leder till kontakt. 

Vi kan varmt rekommendera er att bo på Varbers Kusthotell. Många väljer att stanna en natt extra för att lekfullt integrera materialet på bästa möjliga sätt. 

Varmt välkomna! 

Med reservation för ombokning av datum på grund av rådande omständigheter kring Covid-19. För närvarande har vi en lite mindre grupp så att ni kan hålla fysiskt avstånd.  

10 steg mot nya möjligheter - STARTPAKET

ONLINE
En fin och viktig start som inspirerar och ger kunskap om relationer. I denna online kurs ingår även Eva Berlanders bok; Att leva istället för att överleva; medveten dialog ger kärleken en chans.

INTERPERSONELL NEUROBIOLOGI - DEN STORA BILDEN

ONLINE - GRUNDKURS
Vår bästsäljande utbildning då den innehåller timtals med inspiration och ny kunskap, tryggt guidat av Eva Berlander. Eva visar även hur dialogen “att gå över bron” går till. Du kan göra den ensam eller tillsammans med en vän. Bok och manual ingår.

INTERPERSONELL NEUROBIOLOGI - NIO DOMÄNER AV INTEGRATION - DETALJERNA

ONLINE - FÖRDJUPNING
Detta är ett samarbete mellan Svenska Imagoinstitutet och Psykologi med mera. Denna utbildning är för er som vill fördjupa er kunskap inom interpersonell neurobiologi för att använda det såväl inom ert yrke eller i övriga livet.

Språket i denna utbildning utgår ifrån att du gått "Intepersonell neurobiologi - Den stora bilden"

RELATIONER & MENTAL TRÄNING

ONLINE
Eva Berlander och Dr Lars-Eric Uneståhl samtalar om den mentala träningens betydelse i relationer.

INTEGRERA NEUROBIOLOGI MED LIVET (INL)

LIVE
Ett live-event som vi kallar; cirkeln av expertis då vi tillsammans genom linsen av interpersonell neurobiologi (IPNB) integrerar begreppen; kärlek, konflikter, kommunikation, ledarskap, framgång och hälsa. Vi länkar vetenskap med praktiska övningar och vår fokus ligger på kommunikation. Tillsammans skapar vi en bättre värld!

MEDVETEN NÄRVARO

ONLINE
I denna utbildningen får ni tydligt lära er redskap för att lugna och reglera era kroppar, era känslor och era tankar.. Målet är att ni ska bli gladare, starkare och vänligare. Eva Berlander gör denna kurs tillsammans med Elin Borg, Benedicte Lande Forsén och Therese Lind.

INTENSIV TERAPI FÖR PAR

LIVE
Välkommen till Eva Berlander på intensiv terapi. Tillsammans möts ni under en halvdag, en heldag eller två hela dagar. Unika timmar där ni båda får möjlighet att kommunicera på ett sätt som leder framåt. Detta oavsett var ni befinner er i er relation. Förkunskaper krävs. Antingen har ni valt att påbörja vår grundutbildning: Interpersonell neurobiologi - stora bilden eller närvarat vi vår workshop för par.

COMING A PART TO BE TOGETHER (ENG)

ONLINE
Tillsammans med Dr Pat Love bjuder Eva in till en workshop som bygger på såväl vetenskapliga principer och praktiska strategier. Ni lär er principerna om emotionell reglering, medkänsla, att släppa det förflutna, gå över bron till andras verklighet och hedra skillnaderna mellan er båda utan att tappa fokus på er själva. Ni inspirerats till att bli ert bästa jag!

CORE VALUE LIVING (ENG)

ONLINE
Tillsammans med Dr Pat Love bjuder Eva in till en workshop som bygger på såväl vetenskapliga principer och praktiska strategier. Ni lär er mer om emotionell reglering, medkänsla och att släppa taget om det förflutna. Ni lär er även att gå över bron till en annan persons verklighet samtidigt som ni ärar era olikheter utan att tappa bort er själva i processen. En inspirerande workshop som tänder era hjärnor till att vara ert bästa jag. Så spännande!

INTRODUKTION

LIVE
Välkommen till Svenska Imagoinstitutet för en introduktion. Mötet tar mellan två till tre timmar. Här får Eva Berlander höra hur hon kan hjälpa just er på bästa möjliga sätt. Alla par som kommer hit har börjat med vår introducerande distanskurs 10 steg mot nya möjligheter.
SVÅRT ATT VÄLJA?

SVÅRT ATT VÄLJA?

Är ni osäkra? Kom till Eva på en introduktion. Här får hon höra hur hon kan hjälpa er på bästa möjliga sätt. Lyssna gärna på hennes podcast: Evas relationspodd och låt er inspireras.

Har ni bestämt er för att ta emot hjälp av Eva? Då vill vi varmt rekommendera er att parallellt med mötet med Eva även ta vår grundutbildning: Att leva istället för att överleva - interpersonell neurobiologi, den stora bilden. Det går dessutom snabbare, lättare och är billigare! Det är en sak att gå och träffa en skicklig terapeut och en annan att själva kunna förstå materialet och integrera det i vardagslivet.

Fina ord från tidigare klienter

 • ”Jag har tidigare känt mig maktlös. Nu kan jag se hur jag kan skapa det liv jag vill ha.”

  - Daniel, 42
 • ”Alla skulle ha chansen att gå i egen terapi på detta sätt!! Positivt och spännande.”

  – Caroline, 43
 • ”Mitt problem med nära relationer, visade sig i mitt arbetsliv också.”

  – Bosse, 37
 • ”Det här ’arbetet’ med terapin är konkret, logisk och mycket värdefullt.”

  – Nils, 59
 • ”Detta ’arbete’ med mig själv, gör mig till en bättre företagare/chef.”

  – Lena M
 • ”Alla borde ta chansen!”

  – John-Åke, 56
 • ”Ett sätt att lära sig leva istället för att överleva”

  – Susanna Ericson

Låt dig inspireras av Eva Berlander och Dr. Pat Love (ENG) Magic moments

Journalist Eva Nordin interviewing Dr. Pat Love and Eva Berlander about Relationships Love. How do we create magical moments in our lives?