/* */

Parterapi med kommunikation som leder till kontakt

“Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there
is a field.
I will meet you there”
RUMI

– En konflikt så spännande!

Många av de som anser sig behöva parterapi tycker inte alls konflikter är särskilt spännande, så kanske blir du lite provocerad när du läser att en konflikt kan vara spännande. Ofta när ett par vill lösa svårigheter i sin relation fastnar de i kamp. Vem som har gjort fel och vem som har rätt. Vi snöar in oss på små detaljer och har svårt att se den stora bilden. Bilden av att vi alla behöver bli sedda, hörda, begripna och uppskattade. När vi lyfter blicken och förstår mer om hur vår hjärna, vårt medvetande speciellt kopplat till våra relationer fungerar, kan vi i parterapi se varandra med nytt ljus igen och helt plötsligt blir konflikten – ja, spännande. 

Kanske är ni ett par som funderar på att gå isär, kanske försöker ni reparera en stor skada från till exempel otrohet, kanske är det bara kommunikationen er emellan som inte fungerar. Det viktiga att veta här, är att ni inte är ensamma. Svenska Imagoinstitutet har utbildat tusentals par i er situation och lärt ut kommunikation som leder till förståelse, medkänsla och kontakt. Med nya, empatiska ögon, värme, och kunskap om både hjärna och hjärta sker magi i mötet mellan två människor. Det har vi sett många gånger!

Skapa en bro av kontakt i parterapi- Jag är så utmattad och trött efter jobbet idag, allting stressar mig just nu!
– Ja, jag är dödstrött, känner mig nästan utbränd!Känner du igen dig? Det är inte så konstigt, det är nämligen väldigt vanligt att inte lyssna på varandra utan vi står som vi brukar säga på varsin sida av bron. Båda berättar vad de känner men ingen lyssnar. Med hjälp av den integrerande dialogen ”Att gå över bron” som bygger på närvaro, intoning, medkänsla och inlevelse i den andra personens värld och vår egen hjälper vi par att lyssna, höra och förstå. På resan hittar de tillbaka till känslan av att vara livs levande – både tillsammans och var och en för sig.

Genom att bygga en bro av kontakt kan vi ”gå isär” för att sedan vara ihop. Genom att spegla varandra, validera och se världen genom en annans perspektiv och med medkänsla förstå varandra så gör vi världen till en bättre plats. Detta oavsett om paret väljer att fortsätta sin resa tillsammans eller inte. Kommunikation handlar helt enkelt om närvaro.

Parterapi – online eller på en mottagningFör att ni på snabbaste, enklaste och billigaste sätt ska ta er dit ni vill så rekommenderar vi en av våra online-utbildningar, Interpersonell neurobiologi – den stora bilden. Denna kommunikations utbildning kan ni ta parallellt med mötet med en terapeut. Detta kan jämföras med många timmars ”gratis” parterapi då ni kan se filmerna om och om igen, och tillsammans med en manual lära er nytt hemma – där livet sker. Med Eva vid er sida känns det nästan som att ni är på institutet och eftersom Eva svarar på alla kommentarer så får ni extra stöd på vägen.

Är ni osäkra? Börja med vår kurs: 10 steg mot nya möjligheter. Här tar vi 10 steg tillsammans och tittar på detta med välmående, kommunikation och glädje från ett lite annorlunda håll. Innan ni bokar ett livemöte med Eva så måste ni som par minst ha gått denna utbildning. Detta för att få ut så mycket som möjligt av er tid tillsammans.

De flesta börjar med kursen för att sedan gå vidare till vår grundutbildning Interpersonell neurobiologi – den stora bilden. Eftersom det är många som gör våra distanskurser och utbildningar finns det många kommentarer att läsa. Det skapar gemenskap och förstärker den positiva känslan av att vi alla sitter i ”samma båt”.

Många par väljer även att delta på vår kommunikationshelg: Att leva istället för att överleva. En unik möjlighet att på första parkett förstå mer om hur vi kan kommunicera på ett sätt som leder till kontakt.

Vi vet vad som fungerar! Våra utbildningar är trots sin vetenskapliga grund inte skrivna eller kommunicerade med ett akademiskt språk. Istället är de personliga och enkla.

Varmt välkomna på en spännande resa!

Gå vår populära utbildning "Interpersonell neurobiologi - Den stora bilden" du också!
KURS ONLINE

1 125 kr

10 steg mot nya möjligheter

En kurs för individer och par

En fin kurs som på kort stund ska ge er inspiration och inblick i det stora ämnet kärleksfulla relationer. Interpersonell neurobiologi är helt enkelt, relationernas neurovetenskap! Bok ingår

GRUNDUTBILDNING
ONLINE

10 950 kr

Att leva istället för att överleva

 

Distansutbildningen: Att leva istället för att överleva – Interpersonell neurobiologi, den stora bilden, är en mycket uppskattad distansutbildning.

En form av egen terapi som ni gör hemma där livet händer. Var och när ni vill. Eva svarar på alla kommentarer.  

Bok och manual ingår.

LIVE WORKSHOP
8-10 oktober 2021

19 950 kr

Att leva istället för att överleva. En live Workshop för individer och par

Oavsett om ni är i en stabil eller en negativ, omtumlande relation, en relation som är på väg att upplösas eller redan separerade, är ”Att leva istället för att överleva” en gåva för er att kunna förstå, inspireras och transformeras.

LIVE WORKSHOP FÖRDJUPNING

7 500 kr

Integrera neurobiologi med livet (INL). 

 

Tillsammans integrerar vi materialet, lär oss kommunikation som leder till kontakt, skrattar och låter hjärtat bli berört.

Den här workshopen kräver särskilda förkunskaper.

BOKA INTRODUKTION MED EVA

Vanligtvis brukar vi träffa klienter på Institutet, men på grund av rådande omständigheter går det lika bra att träffa Eva via Zoom eller telefon.

Träffa Eva på institutet för en introduktion.

Observera att för att boka en tid med Eva måste ni ha tagit distanskursen 10 steg mot nya möjligheter.

NY WORKSHOP INPLANERAD 8-10 OKTOBER 2021

Välkommen att delta på en workshop för individer och par, där dynamiken i Imago Relationsterapi, mental träning och det ”senaste” inom interpersonell neurobiologi blir levande. Oavsett om ni är i en stabil eller en negativ, omtumlande relation, en relation som är på väg att upplösas eller redan separerade, är ”Att leva istället för att överleva” en gåva för er att kunna förstå, inspireras och transformeras. Vår fokus ligger på kommunikation som leder till kontakt. 

Vi kan varmt rekommendera er att bo på Varbers Kusthotell. Många väljer att stanna en natt extra för att lekfullt integrera materialet på bästa möjliga sätt. 

Varmt välkomna! 

Med reservation för ombokning av datum på grund av rådande omständigheter kring Covid-19. För närvarande har vi en lite mindre grupp så att ni kan hålla fysiskt avstånd.  

10 steg mot nya möjligheter - STARTPAKET

ONLINE
En fin och viktig start som inspirerar och ger kunskap om relationer. I denna online kurs ingår även Eva Berlanders bok; Att leva istället för att överleva; medveten dialog ger kärleken en chans.

INTERPERSONELL NEUROBIOLOGI - DEN STORA BILDEN

ONLINE - GRUNDKURS
Vår bästsäljande utbildning då den innehåller timtals med inspiration och ny kunskap, tryggt guidat av Eva Berlander. Eva visar även hur dialogen “att gå över bron” går till. Du kan göra den ensam eller tillsammans med en vän. Bok och manual ingår.

INTERPERSONELL NEUROBIOLOGI - NIO DOMÄNER AV INTEGRATION - DETALJERNA

ONLINE - FÖRDJUPNING
Detta är ett samarbete mellan Svenska Imagoinstitutet och Psykologi med mera. Denna utbildning är för er som vill fördjupa er kunskap inom interpersonell neurobiologi för att använda det såväl inom ert yrke eller i övriga livet.

Språket i denna utbildning utgår ifrån att du gått "Intepersonell neurobiologi - Den stora bilden"

RELATIONER & MENTAL TRÄNING

ONLINE
Eva Berlander och Dr Lars-Eric Uneståhl samtalar om den mentala träningens betydelse i relationer.

INTEGRERA NEUROBIOLOGI MED LIVET (INL)

LIVE
Ett live-event som vi kallar; cirkeln av expertis då vi tillsammans genom linsen av interpersonell neurobiologi (IPNB) integrerar begreppen; kärlek, konflikter, kommunikation, ledarskap, framgång och hälsa. Vi länkar vetenskap med praktiska övningar och vår fokus ligger på kommunikation. Tillsammans skapar vi en bättre värld!

MEDVETEN NÄRVARO

ONLINE
I denna utbildningen får ni tydligt lära er redskap för att lugna och reglera era kroppar, era känslor och era tankar.. Målet är att ni ska bli gladare, starkare och vänligare. Eva Berlander gör denna kurs tillsammans med Elin Borg, Benedicte Lande Forsén och Therese Lind.

INTENSIV TERAPI FÖR PAR

LIVE
Välkommen till Eva Berlander på intensiv terapi. Tillsammans möts ni under en halvdag, en heldag eller två hela dagar. Unika timmar där ni båda får möjlighet att kommunicera på ett sätt som leder framåt. Detta oavsett var ni befinner er i er relation. Förkunskaper krävs. Antingen har ni valt att påbörja vår grundutbildning: Interpersonell neurobiologi - stora bilden eller närvarat vi vår workshop för par.

COMING A PART TO BE TOGETHER (ENG)

ONLINE
Tillsammans med Dr Pat Love bjuder Eva in till en workshop som bygger på såväl vetenskapliga principer och praktiska strategier. Ni lär er principerna om emotionell reglering, medkänsla, att släppa det förflutna, gå över bron till andras verklighet och hedra skillnaderna mellan er båda utan att tappa fokus på er själva. Ni inspirerats till att bli ert bästa jag!

CORE VALUE LIVING (ENG)

ONLINE
Tillsammans med Dr Pat Love bjuder Eva in till en workshop som bygger på såväl vetenskapliga principer och praktiska strategier. Ni lär er mer om emotionell reglering, medkänsla och att släppa taget om det förflutna. Ni lär er även att gå över bron till en annan persons verklighet samtidigt som ni ärar era olikheter utan att tappa bort er själva i processen. En inspirerande workshop som tänder era hjärnor till att vara ert bästa jag. Så spännande!

INTRODUKTION

LIVE
Välkommen till Svenska Imagoinstitutet för en introduktion. Mötet tar mellan två till tre timmar. Här får Eva Berlander höra hur hon kan hjälpa just er på bästa möjliga sätt. Alla par som kommer hit har börjat med vår introducerande distanskurs 10 steg mot nya möjligheter.
SVÅRT ATT VÄLJA?

SVÅRT ATT VÄLJA?

Är ni osäkra? Kom till Eva på en introduktion. Här får hon höra hur hon kan hjälpa er på bästa möjliga sätt. Lyssna gärna på hennes podcast: Evas relationspodd och låt er inspireras.

Har ni bestämt er för att ta emot hjälp av Eva? Då vill vi varmt rekommendera er att parallellt med mötet med Eva även ta vår grundutbildning: Att leva istället för att överleva - interpersonell neurobiologi, den stora bilden. Det går dessutom snabbare, lättare och är billigare! Det är en sak att gå och träffa en skicklig terapeut och en annan att själva kunna förstå materialet och integrera det i vardagslivet.

Fina ord från tidigare klienter

 • ”Jag har tidigare känt mig maktlös. Nu kan jag se hur jag kan skapa det liv jag vill ha.”

  - Daniel, 42
 • ”Alla skulle ha chansen att gå i egen terapi på detta sätt!! Positivt och spännande.”

  – Caroline, 43
 • ”Mitt problem med nära relationer, visade sig i mitt arbetsliv också.”

  – Bosse, 37
 • ”Det här ’arbetet’ med terapin är konkret, logisk och mycket värdefullt.”

  – Nils, 59
 • ”Detta ’arbete’ med mig själv, gör mig till en bättre företagare/chef.”

  – Lena M
 • ”Alla borde ta chansen!”

  – John-Åke, 56
 • ”Ett sätt att lära sig leva istället för att överleva”

  – Susanna Ericson

Låt dig inspireras av Eva Berlander och Dr. Pat Love (ENG) Magic moments

Journalist Eva Nordin interviewing Dr. Pat Love and Eva Berlander about Relationships Love. How do we create magical moments in our lives?

Du vet väl om att du kan göra alla våra utbildningar på distans? Så spännande!
Du vet väl om att du kan göra alla våra utbildningar på distans? Så spännande!