Parterapi – Vi hjälper er att höra er själva och varandra på riktigt!

 

“Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there
is a field. 
I will meet you there” RUMI

 

”We are seeking a paradigm shift so that the way we think of therapy, the way we practice, and the way we talk to our patients are all influenced with our felt sense of the brains movement toward integration.”

– En konflikt så spännande!

Många av de som anser sig behöva parterapi tycker inte alls konflikter är särskilt spännande, så kanske blir du lite provocerad när du läser att en konflikt kan vara spännande. Ofta när ett par vill lösa svårigheter i sin relation fastnar de i kamp. Vem som har gjort fel och vem som har rätt. Vi snöar in oss på små detaljer och har svårt att se den stora bilden. Bilden av att vi alla behöver bli sedda, hörda, begripna och uppskattade. När vi lyfter blicken och förstår mer om hur vår hjärna, vårt medvetande speciellt kopplat till våra relationer fungerar, kan vi i parterapi se varandra med nytt ljus igen och helt plötsligt blir konflikten – ja, spännande. 

Kanske är ni ett par som funderar på att gå isär, kanske försöker ni reparera en stor skada från till exempel otrohet, kanske är det bara kommunikationen er emellan som inte fungerar. Det viktiga att veta här, är att ni inte är ensamma. Svenska Imagoinstitutet har utbildat tusentals par i er situation och lärt ut kommunikationsverktyg som leder till förståelse, medkänsla, respekt och kontakt. Med nya, empatiska ögon, värme, och kunskap om både hjärna och hjärta sker magi i mötet mellan två människor. Det har vi sett många gånger! Om ni inte redan gör det, lyssna gärna på Evas relationspodd.   

 

Skapa en bro av kontakt i parterapi- Jag är så utmattad och trött efter jobbet idag, allting stressar mig just nu!
– Jag är också dödstrött, känner mig nästan utbränd!Känner du igen dig? Det är inte så konstigt, det är nämligen väldigt vanligt att inte lyssna på varandra utan vi står som vi brukar säga på varsin sida av bron. Båda berättar vad de känner men ingen lyssnar. Med hjälp av den integrerande dialogen ”Att gå över bron” som bygger på närvaro, intoning, medkänsla och inlevelse i den andra personens värld (och vår egen), hjälper vi par att lyssna, höra och förstå. På resan hittar de tillbaka till känslan av att vara livslevande – kanske tillsammans eller var och en för sig.

Genom att bygga en bro av kontakt kan vi ”gå isär” för att sedan vara ihop. Genom att spegla varandra, validera och se världen genom en annans perspektiv och med medkänsla förstå varandra så gör vi världen till en bättre plats. Detta oavsett om paret väljer att fortsätta sin resa tillsammans eller inte. Kommunikation handlar helt enkelt om närvaro.

Parterapi – online eller på en mottagningFör att ni på snabbaste, enklaste och billigaste sätt ska ta er dit ni vill så rekommenderar vi en av våra online-utbildningar, Interpersonell neurobiologi – den stora bilden. Denna kommunikations utbildning kan ni ta parallellt med mötet med en terapeut. Detta kan jämföras med många timmars ”gratis” parterapi då ni kan se filmerna om och om igen, och tillsammans med en manual lära er nytt hemma – där livet sker. Med Eva vid er sida känns det nästan som att ni är på institutet och eftersom Eva svarar på alla kommentarer så får ni extra stöd på vägen.

Är ni osäkra? Börja med vår kurs: 10 steg mot nya möjligheter. Här tar vi 10 steg tillsammans och tittar på detta med välmående, kommunikation och glädje från ett lite annorlunda håll. Innan ni bokar ett livemöte med Eva så måste ni som par minst ha gått denna kurs. Detta för att få ut så mycket som möjligt av er tid tillsammans. Två böcker ingår.

De flesta börjar med kursen för att sedan gå vidare till vår bästsäljare: Att leva istället för att överleva, den stora bilden. Eftersom det är många som gör våra distanskurser och utbildningar finns det många kommentarer att läsa. Det skapar gemenskap och förstärker den positiva känslan av att vi alla sitter i ”samma båt”. Bok och manual ingår.

Många par väljer även att delta på vår kommunikationshelg: Att leva istället för att överleva. En unik möjlighet att på första parkett förstå mer om hur vi kan kommunicera på ett sätt som leder till kontakt. Vi vet helt enkelt vad som fungerar!

Våra utbildningar är trots sin vetenskapliga grund inte skrivna eller kommunicerade med ett akademiskt språk. Istället är de personliga och enkla.

Varmt välkomna på en spännande resa!

P.S.  Läs gärna feedback i hennes gästbok. Även bloggen kan ge lite kraft, glädje och energi.

Utbildningar för par

10 steg till nya möjligheter

En bra början till er som vill ha förändring

 

Introduktionskurs

Att leva istället för att överleva – Workshop för par

En trygg, positiv och berörander helg för par på Varbergs kusthotell.

Live workshop

Boka en heldag med Eva Berlander (live)

Lär er mer om kommunikation som leder till kontakt 

Intensivdag för par

Kritik och kommunikation

Hur kritik förstör våra relationer och vad vi kan göra istället! 

Live föreläsning