/* */

Gästbok

Här kan du dela med dig av din erfarenhet av oss på Svenska Imagoinstitutet. Använd formuläret nedan. Du får givetvis vara anonym.

Vi får ständigt in berörande och fina insikter från våra kursdeltagare, några av dessa publicerar vi i vår gästbok för att kunna beröra och inspirera andra. Självklart nämner vi aldrig kursdeltagarnas namn.

Skriv ett nytt inlägg i gästboken!

 
 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Alla kommentarer godkänns manuellt innan de läggs ut på sidan.

109 inlägg.
Fint inlägg från deltagare på kursen: 10 steg mot nya möjligheter.
Tack! Har tänkt att vara dyslektiker mest handlar om skriva och läsa men här förklarar du även att talet kan vara lite osammanhängande, intressant. Jag är dyslektiker, fångar lätt de jag pratar med och känner mig bra och stark i det men kan ibland känna mig slarvig och oakademisk vilket kan ge mig dålig självkänsla…. Bra med insikten du ger mig ska försöka hantera mitt sätt som en tillgång😉
Berörande insikt från en deltagare på vår kurs: 10 steg mot nya möjligheter.
Fick med mig från denna modul att vara i kontakt före problem lösning. Det är verkligen något att tänka på.
Fint Inlägg från en deltagare som går en av våra webbutbildningar.
Känns som att bara de bitarna skulle kunna förändra allt!
Berörande feedback som en generös man lagt ut på sitt Instagram konto.
Av alla livserfarenheter och kurser rankar jag Evas som de viktigaste för mig. Och ser jag på andra som närvarat på hennes workshops verkar den känslan vara den mest genomgripande upplevelsen. Tack Eva för alla insikter och kunskapen!”
Deltagare på en online utbildning
Detta avsnitt berör mitt hjärta! Mitt instängda hjärta!
Fint inlägg från en målmedveten kvinna som går vår online utbildning: Att leva istället för att överleva, den stora bilden.
Varför är det så viktigt att framföra sin åsikt vid en konflikt? Är det så att jag så gärna vill bli hörd och begripen? Att vi alla vill bli det? Förstår! Detta jobb är verkligen utvecklande! Jag mår bättre nu när jag anammar och integrerar dessa kommunikationsverktyg. Förstår också att mitt behov av att bli sedd och hörd har funnits länge. Konstigt nog känner jag mig mer sedd och hörd när jag ser och hör andra! Tidigare var jag så irriterad över att det alltid var jag som skulle anpassa mig till andra. Är nog det fortfarande! Min starka reaktion när andra dikterat villkoren är nu förståeligt för mig. Jag har då svårt att reglera mitt nervsystem, men det blir bättre och bättre! Tack!
En generös kommentar från en man som heter Ola (kom i ett mail)
Tack för en jävligt bra podd!
Hjärtlig kommentar från: 10 steg mot nya möjligheter
Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter Eva. Du har rätt i att det gör det lättare för mig att öppna upp min mottagare sida. Du är ju en förebild, genom att leva som du lär, och jag känner att det finns en människa på andra sidan skärmen. 😃
Insiktsfull kommentar från: 10 steg mot nya möjligheter
Jag behöver verkligen lyfta blicken och öppna mig för nya möjligheter. Jag har fastnat i döma mig själv hårt perspektivet. Otroligt trist, obehagligt och pinsamt. Jag vill hitta en väg till inre vänskap med mig själv. Tänker att sen kommer allt bli lätt 🙂
Igenkännande och berörande mänsklig kommentar från: 10 steg mot nya möjligheter
Känner verkligen igen mig i detta. Så frustrerande när man fattar i teorin men saknar förmågan att få till det i praktiken.
Berörande kommentar från: Att leva istället för att överleva, den stora bilden
Bra övning när jag bara låter pennan arbeta! De mönster jag fått med mig från min uppväxt har jag fortsatt att anamma i mitt vuxna liv. Jag har nu börjat förändra detta mönster och jag är så tacksam att jag både ser, känner och kan! Med värme och kärlek till mina föräldrar och nu även till det lilla barnet som en gång var jag, släpper jag på muren/barriären/skyddet.
Berörande kommentar: Att leva istället för att överleva, den stora bilden
Tack återigen för din respons! Att bli sedd och bekräftad ger mig en varm känsla och en tår i ögat. Inte van att bli bekräftad och om jag blev det slog jag bort det. Nu har jag börjat ta emot! Kunde inte hitta ett positivt ord till styrd men visst det är FRI jag vill vara. Tack!
Fint inlägg från en deltagare som går: Att leva istället för att överleva, den stora bilden
Det här med försvar är svårt och smärtsamt tycker jag. Jag vill så gärna vara större. Jag vill tro att varken jag eller människor i min närhet vill pressa o göra illa. Försvaren kommer så fort. Ofta har jag dömt min omgivning snabbt o blir otillgänglig och kritisk. Usch skapar en svårgenomtränglig miljö för det som skulle kunna vara till hjälp, stunder blir liksom förstörda. Jag är inte lika känslig i mer distanserade relationer eller på jobbet även om det så klart händer där också. Får ofta höra att jag har mkt tålamod, kan se saker från andras perspektiv-även i lite jobbigare situationer, är inte så lättriggad. Men som sagt i nära relationer har jag flera välanvända armanikostymer. Vill känna mer tillit och våga stå emot försvarsimpulserna. Ger hopp att känna till att det finns kratrar i hjärnan som ställer till det men framför allt att det går att ändra o skapa önskvärda o mera positiva/hjälpsamma gropar istället.
Inlägg från en modig och målmedveten kvinna som går kursen: 10 steg mot nya möjligheter
Jag tänker mycket på hela dansen som så snabbt uppstår hemma hos oss. Även om det här är en introduktionskurs så lär jag mig och får syn på så mycket! Hur jag och min man ofta har ett stresspåslag för att vi utsätts för många påfrestande situationer hemma. Vi har ett utåtagerande barn som har många starka negativa känslouttryck och aggressiva beteenden. Sen smittar vi varandra (både barn och vuxna) med negativa känslor och försvaren kickar blixtsnabbt in, betydligt fortare än hjärnan hinner tänka. Min man en hagelstorm och jag sköldpadda, fast ibland är det tvärtom. Efteråt känner alla sig dåliga och hjälplösa för att vi beter oss illa och skriker och gapar, men inte lyckas göra annorlunda nästa gång. Så vi gör samma dumma destruktiva dans om och om igen och varje gång ökar självföraktet. Både för att vi sårar varandra men mycket för att vi då inte är de föräldrar vi så gärna vill vara. Att både känna in andra och skilja på du och jag, det är inte så lätt med sina närmaste men med den här kunskapen kan jag se mig själv, och min man, med lite mer värme. När jag förstår hur blixtsnabbt de här mekanismerna slår till och varför så behöver jag inte känna mig så dålig. Jag tror faktiskt att jag kommer att se på nästa dans med visst intresse och inte bara känna mig tung, matt eller förtvivlad som jag har gjort fram till nu. Jag kommer säkert att dras med i dansen fler gånger men det känns som att jag får verktyg för att kunna börja göra annorlunda. Att vårt barn inte förmår att göra annorlunda vet jag, det är vi som måste lära oss att tåla hans känslor, och det är lättare sagt än gjort - för det gör ont att se sitt barn ha så ont. Tack Eva och alla som delar här!
Inlägg från en härlig kvinna som går webb utbildningen: Att leva istället för att överleva - den stora bilden.
Att lägga mina egna värderingar och min egna sanning utanför och fråga och lyssna. Så viktigt! Detta ”nöts” långsamt in i mitt medvetande och gör att jag utvecklas. Tusen tack! Har hört berättelsen om mannen på tåget tidigare men jag tror att upprepningar bara gör det enklare för mig att integrera. I början kände jag...jag har ju hört det där men nu känner jag bara positivt att höra saker en gång till. Jag tror det är perfektionisten i mig som har tagit ”semester”. Gillar det! Det är skillnad mellan att ha hört och att ha hört och tagit in det i kroppen.
Kerstin Ljungström
Fortfarande, nästan tio år sedan vi fick hjälp av Eva, skickar vi tacksamma tankar för att vi fick lära oss att gå över bron! Det räddade vår relation och vi gläds!
Går en webb-utbildning
"Mycket intressant och tydligt förklarat. Denna modell kan nog lugna mig och få mig till en bättre integrering. Vilken roll har hjärtat? Kopplat till hjärnan? Det pratas ju mycket om att vi ska lyssna på vårt hjärta mer än hjärnan. Frysa till is känner jag igen! Att sluta andas. Spännande fortsättning!"
Svar från admin: Admin
Javisst, är det spännande! När vi ser den stora bilden av det som gör oss mänskliga händer det magiska saker. 😃
Fin och berörande kommentar från deltagare på kursen: att leva istället för att överleva - IPNB, den stora bilden utbild.
Eva! Oj vad berättelsen om hur du blandade ihop dina egna behov med din sons, gjorde att poletten trillade ner för mig. SOM jag har kämpat med att ”hjälpa” min snart 11-åriga dotter att komma till ro och somna själv. När jag lyssnade på dig förstod jag att hon behöver något helt annat än det jag försöker ge henne…Inte riktigt säker på vilka förändringar jag gjort, men dottern somnar nu mycket lättare själv i sin egen säng, så vi är på god väg!
Ärlig och glädjande feedback! Går utbildningen: Att leva istället för att överleva - IPNB , den stora bilden s
Jag hade verkligen inte trott att din online kurs skulle göra sån stor skillnad! Om jag ska vara ärlig hade jag aldrig börjat den om inte min partner hade tvingat mig att göra den tillsammans med henne. Tack Eva för att du svarat på mina kommentarer (det tog ett tag innan jag började kommentera) det har gjort utbildningen lättare för mig. Till alla er som är tveksamma. GÅ DEN OM NI VILL LÄRA ER ATT LEVA ISTÄLLET FÖR ATT ÖVERLEVA!!
Fin feedback från en person som går vår utbildning: Att leva istället för att överleva - IPNB, den stora bilden.a i😃
Tack för din respons! Är så glad över de insikter som kommit till mig efter det att jag lyssnat på dig, läst dina böcker och gått den första kursen. Det är det som hjälpt mig att bli starkare. Jag fortsätter att plocka upp mitt bagage och belysa det. I ljuset finns inget mörker! Tack!