Här kan du dela med dig av din erfarenhet av oss på Svenska Imagoinstitutet. Använd formuläret nedan. Du får givetvis vara anonym.

Vi får ständigt in berörande och fina insikter från våra kursdeltagare, några av dessa publicerar vi i vår gästbok för att kunna beröra och inspirera andra. Självklart nämner vi aldrig kursdeltagarnas namn.

Skriv ett nytt inlägg i gästboken!

 
 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Alla kommentarer godkänns manuellt innan de läggs ut på sidan.

177 inlägg.
Berörande kommentar från en modig kvinna
Detta kommer bli väldigt intressant med försvar. Ser att jag är en sköldpadda och varit det länge. Blir instängd sur och grinig. Nu när jag försöker ändra det så känner jag att det krävs väldigt mycket av mig och är jobbigt. Att släppa fram känslorna för att jag själv ska förstå vad det är jag känner är en utmaning när jag knucklat ihop det till en boll och stoppat det långt in länge. Sen att öppna upp och prata med partnern om det med förhoppningen om att han inte ska ha alla taggar utåt är helt klart något som jag känner kräver mod och vilja. Men vill jag sluta försvara mig genom att stänga av så måste jag våga. Blir det inte helt rätt så har jag iaf provat och är ett steg i rätt riktning tänker jag.
Målmedveten man som går det stora kommunikationspaketet
"Så mycket bra reflektioner och fina beskrivningar om hur vi själva har förmågan att med vårt medvetna varande kan förändra vårt mindset. Gott Nytt År Eva! Ser verkligen fram emot våra samtal 2024!"
Ansvarsfull kommentar från en kursdeltagare (kommunikationspaket online)
JA 🙂 jag accepterar gärna allt som står och ser fram emot påfyllnaden, lekfullheten och är nyfiken på processen. TACK!
En härlig kommentar från en kursdeltagare😃
Att inte prestera, luta sig tillbaka och vara öppen och mottaglig - vilken härlig utmaning!
Entusiastisk kommentar från det stora kommunikationspaketet-privat
Neurotrauma 2017 är ju helt fantastisk för att kunna släppa och låta sådant som man fixerar sig vid släppa och hitta en väg framåt. Övningen är något som jag kommer att gå tillbaka till och försöka få in som en rutin. Tack Eva för alla fantastiska länkar!😊
Härlig kommentar från linkedin 🙏🏻
“TACK Eva Berlander & Birgitta Stiefler 🙏🏻. Väldigt viktigt och givande avsnitt.”
Fin kommentar från deltagare på stora kommunikationspaketet
Så skönt att teckna ner sina drömmar och tänka positivt. Det är härligt att se och höra energin och glädje från dig Eva,
Härlig kommentar!!
Jag tycker verkligen om din vision om världsfred och kan relatera till den. Jag brukar tänka att det jag gör i det lilla i varje möte spelar roll och att det är där jag kan bidra och har ett ansvar för vad jag bidrar med.
Målmedveten kvinna som går det stora kommunikationspaketet -privat
Är glad att jag tagit beslutet att göra den här utbildningen. Att ta mig själv på allvar beskriver bra den känsla jag har just nu.💚
Härlig kommentar från en man som går det större kommunikationspaketet - privat.
Vilket spännande sätt att nå sina egna begravda känslor och att ge sin partner en inblick och förståelse för vad man upplevt. Ser stor nytta i att göra denna resa för att lära känna varandra på riktigt. Jag får själv många reflektioner och insikter om det jag varit med om både med mina föräldrar och min tidigare fru.
Fin och berörande kommentar från det stora kommunikationspaketet.
Jag känner mig väldigt tacksam att du gång på gång påminner om vikten av nyfikenhet, lätthet, humor och "så spännande!". För mig är det lätt att trilla ner i kratern av tyngd och maktlöshet. Då är det guld värt med dessa påminnelser! Tack!
Fin kommentar från en insiktsfull man som går både kurs och lyssnar på podd!
Oj, så mycket insikter som kommer och så fantastiskt bra du sätter ord på dom, tack för det! Inser när du pratar om förälskelse hur lätt det är att missförstå sina egna känslor och uppfatta dom som kärlek när det egentligen är en längtan och saknad man känt. Det är väldigt förvirrande, tur att vi har ett möte inbokat 😉
Berörande och viktig insikt från en deltagare i det lilla paketet - privat
Jag sätter ett hjärta runt mig själv - nu! Tack för den här filmen. Som om en polett föll rätt. Förstod något. Om att det handlar så mycket om mig, och vad jag väljer att göra. Och att jag har makten och kraften att göra det om jag gör det från mitt håll. Har känt mig så maktlös. Inte märkt, förens nu, att jag allt mer lagt fokus hos min partner och allt som han gör som jag reagerar på. Nu ser jag en väg framåt, vet inte riktigt HUR ännu. Men ser möjligheten att vända blicken och se på mig själv med varma ögon och sätta ett hjärta om mig. Och anar att om jag gör det kan jag hitta en väg vidare från smärtan.
Berörande feedback gällande Evas reationspodd!
Hej Eva! Jag har lyssnat på flera av dina poddavsnitt! De samtal jag lyssnat på i din podd ger mig en längtan och hopp om nystart. Tack!
Härlig feedback från en klient!
Hej Eva, Att du skulle vara bra visste jag men shit va grym du är 👊❤️💪
Fint, ansvarsfullt inlägg från en av mina större kommunikationspaket.
Hej alla som är i denna kurs med eller utan partner. Jag tog denna kurs själv för att jag behövde och släppte min ansträngning eller förväntan på att partner skulle haka på. Månader har gått ca 3-4 månader och jag har tagit suport av Eva vid flera tillfällen zoom och i Kungsbacka: Min syn på mig själv och min partner har förändrats och hur jag besöker henne mer än att vara i hennes ”röra” oro ängslan frustration har gjort att jag känner och förstår att jag är väldigt modig värdefull och inte behöver vara en blöt filt. Jag är en grön färg och det göder jag själv. Mjukheten snälla ögon mot mig och partner och barn har lett till mjukhet tillbaka till mig. Intimitet kyssar och kramar har väckts till liv. I tisdags efter liten dialog så innan partner går ifrån så vänder hon sig om och frågar mig om den där kursen med Eva Berlander 😉 Dörrar öppnas olika mycket och tar olika lång tid att öppna Jag fortsätter med mig och jag bjuder in partner till att lära sig också nu om kommunikation så vi kan mötas mer och mer mellan våra broar. Robert
Berörande och vuxen kommentar från en klok kvinna!
Jag tänker på vad jag själv gör och även vad jag inte gör, i kontakten i mina nära relationer nu när jag är vuxen. När jag fastnar i mina känslor och stänger mig, för min partner till exempel. Så smärtsamt det antagligen känns för honom. Tänker också på hur smärtsamt det känns för mig när han sitter och tittar åt alla andra håll när vi pratar. Eller när han så sällan ler eller möter mig med ett öppet ansikte. Undrar vad som skulle hända om jag var den som orkade börja. Om jag vågade möta honom med en öppen närvaro. Skulle han möta mig tillbaka? Känner en rädsla för att försöka. För tänk om han inte möter mig tillbaka. Då kommer det att göra ännu mer ont. Men någonstans förstår jag att DET är vad jag faktiskt kan göra för att få ett öppet ansikte tillbaka.
Fint inlägg på det lilla kommunikationspaketet.
Detta var spännande. Att jag har lätt att fly från saker som blir jobbiga är något jag vetat länge. Att jag även "smitit" från mig själv mycket vilket kanske är det som är värst. Intressant att se. Kom på en väldigt bra jämförelse att prata med maken om. Att läcker taket in så blir det inte bättre av att man målar om huset eller dränerar det utan man måste laga läckan i taket för att åtgärda problemet. Och det är ju samma med relationer som du säger. Hjälper inte att köpa ny bil, skaffa barn eller renovera. Man behöver åtgärda det som skaver. Tack för alla reflektioner det blir av filmerna.
Fin kommentar från en generös man som går vårt mellanpaket - privat
Jag är stolt över att jag tog mig själv på så stort allvar att jag gick kursen. (Mellanpaketet) Jag sökte och jag fann. Jag har gjort mig själv synlig och det gör att jag känner mig levande. I dag har jag många fler intressanta möten. Min partner brukar säga att hon är imponerad och tacksam över att jag gått kursen. Hon känner det som att jag gjort det för bådas skull. Hon har lyssnat på det jag lärt mig och är glad att få vara en del av den utvecklingen. I dag finns hon för mig och är närvarande när jag berättar om mina känslor. Hon behövde bli bättre på det för att vi skulle fortsätta vårt förhållande. Jag har lärt mig att se med nyfikenhet på mina känslor och reaktioner. Att förstå dom och att se på mig själv med medkänsla. Att skriva ner mina kärnvärden och att leva utifrån dom har skapat trygghet och en känsla av att hitta hem. En grund att stå på.
Fin feedback!
Hej Eva! Jag vill bara tacka dig för en jättebra podd, jag lyssnar på varenda avsnitt och lär mig massor. Tack! Med vänliga hälsningar, Hanna