/* */

För företag och organisationer

“When we change the way we look at things, the things
we look at change.”
Wayne Dyer

Välkommen

Det finns ett växande behov för organisationer att lära sig och anamma det som forskning visar fungerar. 

Kanske befinner du dig i en organisatorisk ledande ställning och upplever tillfälliga svårigheter att kommunicera, utmaningar i konfliktlösning eller hinder att gå vidare som ett team.

Kanske behöver du som ledare ”tända” din egen hjärna för hitta din lust, din kraft och din motivation?

Kanske upplever du att någon av dina anställda eller att en eller flera av dina medarbetare inte fungerar till sin fulla potential och som du skulle önska fick stöd i sin utveckling mot tydliga mål? Du ser möjligheterna hos personen men vet inte hur du ska hjälpa dem vidare.

Detta kan inverkan på din personliga och yrkesrelation till dina medarbetare och få återverkningar på produktivitet och framgång för företaget/organisationen.

Lär dig kommunikation som leder till kontakt

Svenska Imagoinstitutet har de senaste 30 åren utbildat individer, par, psykologer, företag och organisationer med mycket fina resultat. Basen i vårt arbete är kommunikation som leder till kontakt.

Genom linsen av Interpersonell neurobiologi (IPNB), ger vi dig en inblick i vad alla organisationer och företag behöver veta om hjärnan för att skapa motivation, bättre relationer, arbetsglädje och lönsamhet. Vår fokus ligger på triangeln av välmående; Hjärnan – medvetandet (mind) och våra relationer. 

Våra live och e-learnings kurser är för dig som vill lära dig mer om hur kunskapen om hjärnan kan hjälpa oss att bygga arbetsplatser med hög arbetsglädje, starka relationer och bättre prestation.

Interpersonell neurobiologi är relationernas neurovetenskap!

Interpersonell neurobiologi (IPNB) är ett banbrytande perspektiv som grundades och namngavs av Dr Daniel J.Siegel och som han sedan har utvecklat tillsammans med andra pionjärer som Dr Allan Schore och Dr Louis Cozolino.

IPNB är inte en fristående metod utan snarare en integration mellan olika forskningsfält där alla har fokus på hur vår hjärna, vårt medvetande och våra relationer ständigt integrerar och påverkar varandra.

Den stora bilden 

En lekfull metafor som ofta används inom IPNB är vikten av att se hela elefanten. I motsatsen till att fokusera på detaljer av exempelvis elefantens öron, svans eller mage, lyfter vi blicken och ser den stora bilden. Här differentierar vi de olika forskningsfälten för att sedan länka dem och skapa integrering. När vi tittar genom linsen av IPNB så definierar vi lönsamhet och hälsa med integrering. 

Forskningsfältet innefattar kunskap från bland annat:  neuropsykologi, biologi, social neurovetenskap, kvantfysik, anknytningsteori, mindfulness och ledarskapsutveckling. 

Genom att hjärnan är plastisk (förmågan att utvecklas och anpassas) och ett mycket socialt organ som ständigt utvecklas och byggs av interpersonella erfarenheter, är utveckling alltid möjlig.

Så spännande!

Interpersonell neurobiologi är helt enkelt, relationernas neurovetenskap! 

Nyfiken? 

Är du osäker? Börja med vår kurs: Hjärta & hjärna för framgång på jobbet. Här tar vi 7 steg tillsammans och tittar på detta med ledarskap, framgång och lönsamhet från ett lite annorlunda håll. 

De flesta börjar med kursen för att sedan gå vidare till vår grundutbildning. Parallellt med våra distans utbildningar är du (och ditt företag) välkommen på ett live event där vi integrerar materialet tillsammans. Allt för att du ska få ut det bästa av det bästa.

Forskningsbaserad kunskap om hjärnan, medvetandet kopplat till våra relationer, påverkar hur människor tänker, utvecklas och presterar! 

Våra utbildningar är trots sin vetenskapliga grund inte skrivna eller kommunicerade med ett akademiskt språk. Istället är de personliga och enkla.

Välkommen på en spännande resa!

NYHET!
KURS FÖR FÖRETAG ONLINE

1 125 kr

Hjärta & Hjärna för framgång på jobbet – Kurs

En kurs som lär dig mer om hur vi enkelt i sju steg kan integrera Hjärta & Hjärna på jobbet. Bok ingår.

BOKA EVA SOM FÖRELÄSARE

Pris enl. offert

Ett mycket uppskattat event

Lär er om relationer, utveckling och kommunikation på jobbet.  Två timmars föreläsning med Eva & arbete i grupp.
4 – 6 timmar totalt.

NYHET!
ONLINEUTBILDNING FÖR FÖRETAG

10 950 kr

Hjärta & Hjärna för framgång på jobbet – Utbildning

Genom åtta moduler lär vi dig/er om hur du kan integrera Hjärta & Hjärna genom att var mera hjärnsmart på jobbet. Tillsammans skapar vi framgång, motivation, glädje och lönsamhet. Två böcker ingår.

LIVE EVENT

Pris enl. offert

Boka Lisa Arnborg och Eva Berlander för ett live event på ditt företag.

Tillsammans integrerar vi materialet från utbildningen ”Hjärnsmart på jobbet”

Observera att för att boka detta måste alla deltagare ha tagit den la kursen ”Hjärta & Hjärna för framgång på jobbet – 7 steg”

KURS ONLINE

1 495 kr

Eva Berlander möter Lars-Eric Uneståhl.
Lär er mer om relationer och mental träning

I den här kursen inspireras du till att lägga in nya bilder för framtiden – positiva bilder som du själv väljer. Två böcker ingår.

Fina ord från tidigare företag och organisationer

 • ”Jag har tidigare känt mig maktlös. Nu kan jag se hur jag kan skapa det liv jag vill ha.”

  - Daniel, 42
 • ”Alla skulle ha chansen att gå i egen terapi på detta sätt!! Positivt och spännande.”

  – Caroline, 43
 • ”Mitt problem med nära relationer, visade sig i mitt arbetsliv också.”

  – Bosse, 37
 • ”Det här ’arbetet’ med terapin är konkret, logisk och mycket värdefullt.”

  – Nils, 59
 • ”Detta ’arbete’ med mig själv, gör mig till en bättre företagare/chef.”

  – Lena M
 • ”Alla borde ta chansen!”

  – John-Åke, 56
 • ”Ett sätt att lära sig leva istället för att överleva”

  – Susanna Ericson

Hjärta & Hjärna för framgång på jobbet - Kurs

ONLINEKURS
En introduktionskurs i hur vi kan med sju medvetna steg bli hjärnsmarta på jobbet. Bok ingår.

Hjärta & Hjärna för framgång på jobbet - Utbildning

ONLINE UTBILDNING
Genom linsen av Interpersonell neurobiologi (IPNB), lär vi dig vad alla organisationer och företag behöver veta om hjärnan för att skapa motivation, glädje och lönsamhet. Två böcker ingår.

RELATIONER & MENTAL TRÄNING

ONLINE
Eva Berlander och Dr Lars-Eric Uneståhl samtalar om den mentala träningens betydelse i relationer. Två böcker ingår.

INTERPERSONELL NEUROBIOLOGI - DEN STORA BILDEN

ONLINE - GRUNDKURS FÖR ALLA
Vår bästsäljande utbildning då den innehåller timtals med inspiration och ny kunskap, tryggt guidat av Eva Berlander. Eva visar även hur dialogen “att gå över bron” går till. Du kan göra den ensam eller tillsammans med en vän. Bok ingår.

INTERPERSONELL NEUROBIOLOGI - NIO DOMÄNER AV INTEGRATION - DETALJERNA

ONLINE - FÖRDJUPNING FÖR ALLA
Detta är ett samarbete mellan Svenska Imagoinstitutet och Psykologi med mera. Denna är för dig som vill fördjupa din kunskap inom personell neurobiologi för att använda det såväl inom ditt yrke eller i övriga livet.

Språket i denna utbildning utgår ifrån att du gått "Intepersonell neurobiologi - Den stora bilden" eller "Hjärnsmart på jobbet - fördjupningen"

INTEGRERA NEUROBIOLOGI MED FÖRETAGSAMHET (INF)

LIVE
En utbildning som vi kallar; cirkeln av expertis då vi tillsammans genom linsen av interpersonell neurobiologi (IPNB) integrerar begreppen; kärlek, konflikter, kommunikation, ledarskap, framgång och hälsa. Vi länkar vetenskap med praktiska övningar.
INTRODUKTION PÅ INSTITUTET

INTRODUKTION PÅ INSTITUTET

LIVE
Kommer till Svenska Imagoinstitutet för en introduktion. Tar mellan två till tre timmar. Här får du en fin möjlighet att träffa Eva Berlander eller en annan terapeut som är auktoriserad via institutet. Här får vi lättast se och höra hur vi på bästa sätt hjälper dig vidare.

BOKA FÖRELÄSNING MED EVA BERLANDER OCH LISA ARNBORG

LIVE
En mycket inspirerande av Eva Berlander och Lisa Arnborg föreläsning för dig i arbetslivet. Här vill Eva och Lisa inspirera till nyfikenhet och igenkänning. Allt för att ta bort skuld, skam och negativ fokus på problem och istället öppna upp för en mottagarplats med stor chans till nya möjligheter.
PRIVATA SESSIONER

PRIVATA SESSIONER

LIVE
Kom på privata sessioner med Eva Berlander så vi får se hur vi bäst hjälper dig/er vidare.
SVÅRT ATT VÄLJA?

SVÅRT ATT VÄLJA?

Är man osäker kan man alltid komma och ta en introduktionstid hos Eva eller någon annan och sen ta in den stora bilden av kunskap.

Många tror att detta alternativ är det bästa möjliga start men vår långa erfarenhet visar att det faktiskt är fel! Kunskap förändrar världen. Det är en sak att gå och mötas hos en skicklig terapeut och en annan att själva kunna förstå materialet och integrera det i vardagslivet. Därför vet vi, att online kurser, såväl online som på plats är av stor hjälp till att komma framåt. Det går dessutom snabbare, lättare och är billigare!

Eva Berlander möter Lars-Eric Uneståhl Relationer och mental träning

Få ett smakprov på Eva Berlander och Lars-Eric Uneståhls kurs ”Relationer och mental träning”