/* */

Företagsutbildningar för framgång på jobbet!

”Med all min erfarenhet och kunskap skulle jag kunna göra ett fantastiskt jobb. I grunden älskar jag det här yrket och jag vill verkligen hjälpa människor. Men jag känner inte att jag får chans. I stället drunknar jag i krav på rapportering och dokumentation och mitt arbete mäts dessutom ofta på sätt som leder fel. Jag känner mig stressad, maktlös och frustrerad. Önskar att man hade tagit vara mer på min kunskap.”

Styra och leda med tillit SOU2018:38 Bringselius

Vill du och ni uppleva framgång och glädje – på jobbet och i livet?

Då är våra företagsutbildningar perfekta för dig och din arbetsplats! Genom linsen av interpersonell neurobiologi (IPNB), lär vi dig vad alla organisationer och företag behöver veta om hjärnan för att skapa motivation, glädje och bättre resultat.

Vad forskning visar är oftast inte det företagen gör

Hur kommer det sig att företag och organisationer ofta fungerar dåligt, trots viljan att prestera på topp? Hur kommer det sig att företag och organisationer sällan använder sig av det forskning visar fungerar? Eller hur kommer det sig att samhället i stort, organisationer och företag ofta står handfallna gällande ämnen som: sjukskrivningar, psykisk ohälsa, negativ stress, utmattnings symptom, passivitet, negativism, oro, uppgivenhet, mobbning, tidsbrist, omotiverad personal och sönderstressade ledare och chefer?

Det ligger viktig information i Albert Einsteins citat; ”Galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig olika resultat.” Det är ren galenskap, och ändå verkar det vara normen i vårt samhälle.

Det är mycket som inte fungerar

  Sämst ställt verkar det vara i offentlig sektor. Vi har byggt organisationer med god intention men skapat platser som inte är gjorda för människorna som skall jobba där. Det läcker energi, arbetsglädje, affärslust, resultatdriv, innovation och kvalitet. Hur kunde det bli såhär? 

 Forskning visar tydligt att upplevd trygghet är den viktigaste faktorn i framgångsrika grupper och team. Samtidigt bygger vi arbetsmiljöer med intern konkurrens, hierarkisk kontroll och rädsla.

Vetenskapliga studier visar också att vi behöver fokusera och koncentrera oss på få saker i taget för att kunna prestera och uppleva mening. Ändå är våra arbetsdagar proppade med avbrott och störningar från andra eller vi gör oss själva ofokuserade genom att tex kolla mejl oavbrutet.

Eller när en organisation inte ger det resultat man önskar organiseras det om. Intressant nog visar forskning att den typen av strukturell förändring misslyckas till 75% och dessutom skapas en uppförsbacke till nästa förändring.  

Det kommer mer

Sen skickar vi alla ledare på företagsutbildningar trots att forskning tydligt visar att effekten för organisationen är under 10% av insatsen om ens någon. Dessutom skapar det vanligen också ett avstånd mellan chefer och medarbetare som påverkar relationer och prestation. Som om cheferna har ensamt ansvar för resultatet.

Det har t.o.m. gått så långt att vi kan se att ju fler ledarkurser desto fler frustrerade chefer. Och vi mäter om cheferna uppfattas som bra och om medarbetarna är nöjda. Medarbetarenkäterna upplevs dessutom som ett måste och ytterligare en kontrollfunktion som skapar frustration och uppgivenhet.

Sedan har vi det här med organisationskulturen. Forskning visar tydligt vikten av att ha en högpresterande organisationskultur. Att kulturen är viktig håller de flesta med om, ändå ligger organisationskulturen inte som topp 3 i styrelserummet. Den liksom bara finns där. Så kan vi skylla på den när organisationskulturen (människorna) gör saker som t.o.m. är helt fel ja rent av kriminella och ger enorm negativ effekt för varumärket. 

Ja, vetenskapliga studier visar det vi alla redan visste i våra hjärtan; vad forskning visar är ofta inte det företagen gör. Eller hur? Tyvärr är vi övertygade om att du med din erfarenhet säkerligen skulle kunna fylla dessa sidor med ytterligare saker som du ser INTE fungerar.

Med stor ödmjukhet inför komplexiteten i dessa beteenden vill vi genom våra utbildningar inspirera dig att vara nyfiken, ha stort tålamod och tillsammans med oss se om vi kan med ”hjärnan i åtanke”, lekfullt hitta lösningar. 

Lets do it! 

Eva Berlander & Lisa Arnborg

Eva har arbetat i över 30 år med att inspirera, entusiasmera och motivera chefer och ledare till det som faktiskt fungerar. Personen du är på jobbet, är ofta den person du är hemma också. Beteenden och känslor följer med både hemma och på arbetet.

Lisa Arnborg som Eva samarbetar med startade YesP 2002. Hon har arbetat som managementkonsult med kultur och förändringsprocesser i mer än 25 år inom nationella och internationella organisationer.

Genom institutets företagsutbildningar och ledarskapsutbildningar lär vi dig att förändra beteenden på ett sätt som leder till produktivitet och härliga känslor som motivation, glädje och lust. Interpersonell neurobiologi är helt enkelt relationernas neurovetenskap. 

Företagsutbildningar som gör skillnad

För att komma igång med förändring på ert företag eller er organisation så fort som möjligt föreslår vi att alla anställda börjar med att ta kursen ”Hjärta och hjärna för framgång på jobbet – kurs” Detta är en kurs med 5 timmar innehåll som ni kan ta gemensamt i ledningsgrupper, chefsgrupper, arbetsgrupper osv. Ta del av Lisa Arnborgs och Eva Berlanders hjärnsmarta tips med ett enkelt och pedagogiskt språk.

Om ni redan har bestämt er för att göra skillnad på riktigt ska ni redan från början ta vår längre företagsutbildning ”Hjärta och hjärna för framgång på jobbet – utbildning”. Denna utbildning kan även vara en fördjupning få den tidigare kursen. I denna utbildning kommer du att känna igen språket som Lisa och Eva använder, och du kommer även få ta del av Fredrik Grafströms kloka insikter. Detta är en mycket uppskattad utbildning på 25 timmar som bidrar till arbetsglädje och framgång!

För mer information om bästa upplägg kontakta institutet eller Yesp.

Självklart kombinerar ni vid behov, distansutbildningarna med live event hos oss. Välkommen på en spännande resa!

KURS FÖR FÖRETAG ONLINE

1 125 kr

Hjärta & Hjärna för framgång på jobbet – Kurs

En kurs som lär dig mer om hur vi enkelt i sju steg kan integrera Hjärta & Hjärna på jobbet.

Bok ingår.

BOKA EVA SOM FÖRELÄSARE

Pris enl. offert

Ett mycket uppskattat event

Lär er om relationer, utveckling och kommunikation på jobbet.  Två timmars föreläsning med Eva & arbete i grupp.
4 – 6 timmar totalt.

ONLINEUTBILDNING FÖR FÖRETAG

10 950 kr

Hjärta & Hjärna för framgång på jobbet – Utbildning

Genom åtta moduler lär vi dig/er om hur du kan integrera Hjärta & Hjärna genom att var mera hjärnsmart på jobbet. Tillsammans skapar vi framgång, motivation, glädje och lönsamhet.

Två böcker ingår.

LIVE EVENT

Pris enl. offert

Boka Lisa Arnborg och Eva Berlander för ett live event på ditt företag.

Tillsammans integrerar vi materialet från utbildningen ”Hjärnsmart på jobbet”

Observera att för att boka detta måste alla deltagare ha tagit den lilla kursen ”Hjärta & Hjärna för framgång på jobbet – kurs.

KURS ONLINE

1 495 kr

Eva Berlander möter Lars-Eric Uneståhl.
Lär er mer om relationer och mental träning

I den här kursen inspireras du till att lägga in nya bilder för framtiden – positiva bilder som du själv väljer.

Två böcker ingår.

Fina ord från tidigare företag och organisationer

 • ”Jag har tidigare känt mig maktlös. Nu kan jag se hur jag kan skapa det liv jag vill ha.”

  - Daniel, 42
 • ”Alla skulle ha chansen att gå i egen terapi på detta sätt!! Positivt och spännande.”

  – Caroline, 43
 • ”Mitt problem med nära relationer, visade sig i mitt arbetsliv också.”

  – Bosse, 37
 • ”Det här ’arbetet’ med terapin är konkret, logisk och mycket värdefullt.”

  – Nils, 59
 • ”Detta ’arbete’ med mig själv, gör mig till en bättre företagare/chef.”

  – Lena M
 • ”Alla borde ta chansen!”

  – John-Åke, 56
 • ”Ett sätt att lära sig leva istället för att överleva”

  – Susanna Ericson

Hjärta & Hjärna för framgång på jobbet - Kurs

ONLINEKURS
En introduktionskurs i hur vi kan med sju medvetna steg bli hjärnsmarta på jobbet. Bok ingår.

Hjärta & Hjärna för framgång på jobbet - Utbildning

ONLINE UTBILDNING
Genom linsen av Interpersonell neurobiologi (IPNB), lär vi dig vad alla organisationer och företag behöver veta om hjärnan för att skapa motivation, glädje och lönsamhet. Två böcker ingår.

RELATIONER & MENTAL TRÄNING

ONLINE
Eva Berlander och Dr Lars-Eric Uneståhl samtalar om den mentala träningens betydelse i relationer. Två böcker ingår.

INTERPERSONELL NEUROBIOLOGI - DEN STORA BILDEN

ONLINE - GRUNDKURS FÖR ALLA
Vår bästsäljande utbildning då den innehåller timtals med inspiration och ny kunskap, tryggt guidat av Eva Berlander. Eva visar även hur dialogen “att gå över bron” går till. Du kan göra den ensam eller tillsammans med en vän. Bok ingår.

INTERPERSONELL NEUROBIOLOGI - NIO DOMÄNER AV INTEGRATION - DETALJERNA

ONLINE - FÖRDJUPNING FÖR ALLA
Detta är ett samarbete mellan Svenska Imagoinstitutet och Psykologi med mera. Denna är för dig som vill fördjupa din kunskap inom personell neurobiologi för att använda det såväl inom ditt yrke eller i övriga livet.

Språket i denna utbildning utgår ifrån att du gått "Intepersonell neurobiologi - Den stora bilden" eller "Hjärnsmart på jobbet - fördjupningen"

INTEGRERA NEUROBIOLOGI MED FÖRETAGSAMHET (INF)

LIVE
En utbildning som vi kallar; cirkeln av expertis då vi tillsammans genom linsen av interpersonell neurobiologi (IPNB) integrerar begreppen; kärlek, konflikter, kommunikation, ledarskap, framgång och hälsa. Vi länkar vetenskap med praktiska övningar.
INTRODUKTION PÅ INSTITUTET

INTRODUKTION PÅ INSTITUTET

LIVE
Kommer till Svenska Imagoinstitutet för en introduktion. Tar mellan två till tre timmar. Här får du en fin möjlighet att träffa Eva Berlander eller en annan terapeut som är auktoriserad via institutet. Här får vi lättast se och höra hur vi på bästa sätt hjälper dig vidare.

BOKA FÖRELÄSNING MED EVA BERLANDER OCH LISA ARNBORG

LIVE
En mycket inspirerande av Eva Berlander och Lisa Arnborg föreläsning för dig i arbetslivet. Här vill Eva och Lisa inspirera till nyfikenhet och igenkänning. Allt för att ta bort skuld, skam och negativ fokus på problem och istället öppna upp för en mottagarplats med stor chans till nya möjligheter.
PRIVATA SESSIONER

PRIVATA SESSIONER

LIVE
Kom på privata sessioner med Eva Berlander så vi får se hur vi bäst hjälper dig/er vidare.
SVÅRT ATT VÄLJA?

SVÅRT ATT VÄLJA?

Är man osäker kan man alltid komma och ta en introduktionstid hos Eva eller någon annan och sen ta in den stora bilden av kunskap.

Många tror att detta alternativ är det bästa möjliga start men vår långa erfarenhet visar att det faktiskt är fel! Kunskap förändrar världen. Det är en sak att gå och mötas hos en skicklig terapeut och en annan att själva kunna förstå materialet och integrera det i vardagslivet. Därför vet vi, att online kurser, såväl online som på plats är av stor hjälp till att komma framåt. Det går dessutom snabbare, lättare och är billigare!

Eva Berlander möter Lars-Eric Uneståhl Relationer och mental träning

Få ett smakprov på Eva Berlander och Lars-Eric Uneståhls kurs ”Relationer och mental träning”

Du vet väl om att du kan göra alla våra utbildningar på distans? Så spännande!
Du vet väl om att du kan göra alla våra utbildningar på distans? Så spännande!