Företagsutbildningar för framgång på jobbet!

”Med all min erfarenhet och kunskap skulle jag kunna göra ett fantastiskt jobb. I grunden älskar jag det här yrket och jag vill verkligen hjälpa människor. Men jag känner inte att jag får chans. I stället drunknar jag i krav på rapportering och dokumentation och mitt arbete mäts dessutom ofta på sätt som leder fel. Jag känner mig stressad, maktlös och frustrerad. Önskar att man hade tagit vara mer på min kunskap.”

Styra och leda med tillit SOU2018:38 Bringselius

”We are seeking a paradigm shift so that the way we think of enterprise, the way we practice, and the way we talk to our coworkers and customers are all influenced with our felt sense of the brains movement toward integration.”

Vill du och ni uppleva framgång, kraft och glädje – på jobbet och i livet?

Då är våra företagsutbildningar perfekta för dig och din arbetsplats! Genom linsen av interpersonell neurobiologi (IPNB), lär vi dig vad alla organisationer och företag behöver veta om hjärnan kopplat till våra RELATIONER för att skapa motivation, glädje och bättre resultat.

Våra utbildningar är trots sin vetenskapliga grund inte kommunicerad med ett akademiskt språk, istället är de personliga, motiverande, berörande och enkla. 

Vad forskning visar är oftast inte det företagen gör

Hur kommer det sig att företag och organisationer ofta fungerar dåligt, trots viljan att prestera på topp? Hur kommer det sig att företag och organisationer sällan använder sig av det forskning visar fungerar? Eller hur kommer det sig att samhället i stort, organisationer och företag ofta står handfallna gällande ämnen som: sjukskrivningar, psykisk ohälsa, negativ stress, utmattnings symptom, passivitet, negativism, oro, uppgivenhet, mobbning, tidsbrist, omotiverad personal och sönderstressade ledare och chefer?

Det ligger viktig information i Albert Einsteins citat; ”Galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig olika resultat.”

Det är ren galenskap, och ändå verkar det vara normen i vårt samhälle.

Det är mycket som inte fungerar

Sämst ställt verkar det vara i offentlig sektor. Vi har byggt organisationer med god intention men skapat platser som inte är gjorda för människorna som skall jobba där. Det läcker energi, arbetsglädje, affärslust, resultatdriv, innovation och kvalitet. Hur kunde det bli såhär? 

Forskning visar tydligt att upplevd trygghet är den viktigaste faktorn i framgångsrika grupper och team. Samtidigt bygger vi arbetsmiljöer med intern konkurrens, hierarkisk kontroll och rädsla.

Vetenskapliga studier visar också att vi behöver fokusera och koncentrera oss på få saker i taget för att kunna prestera och uppleva mening. Ändå är våra arbetsdagar proppade med avbrott och störningar från andra eller vi gör oss själva ofokuserade genom att tex kolla mejl oavbrutet.

Eller när en organisation inte ger det resultat man önskar organiseras det om. Intressant nog visar forskning att den typen av strukturell förändring misslyckas till 75% och dessutom skapas en uppförsbacke till nästa förändring.  

Det kommer mer…

Sen skickar vi alla ledare på företagsutbildningar trots att forskning tydligt visar att effekten för organisationen är under 10% av insatsen om ens någon. Dessutom skapar det vanligen också ett avstånd mellan chefer och medarbetare som påverkar relationer och prestation. Som om cheferna har ensamt ansvar för resultatet.

Det har t.o.m. gått så långt att vi kan se att ju fler ledarkurser desto fler frustrerade chefer. Och vi mäter om cheferna uppfattas som bra och om medarbetarna är nöjda. Medarbetarenkäterna upplevs dessutom som ett måste och ytterligare en kontrollfunktion som skapar frustration och uppgivenhet.

Sedan har vi det här med organisationskulturen. Forskning visar tydligt vikten av att ha en högpresterande organisationskultur. Att kulturen är viktig håller de flesta med om, ändå ligger organisationskulturen inte som topp 3 i styrelserummet. Den liksom bara finns där. Så kan vi skylla på den när organisationskulturen (människorna) gör saker som t.o.m. är helt fel ja rent av kriminella och ger enorm negativ effekt för varumärket. 

Ja, vetenskapliga studier visar det vi alla redan visste i våra hjärtan; vad forskning visar är ofta inte det företagen gör. Eller hur? Tyvärr är vi övertygade om att du med din erfarenhet säkerligen skulle kunna fylla dessa sidor med ytterligare saker som du ser INTE fungerar.

Med stor ödmjukhet inför komplexiteten i dessa beteenden vill vi genom våra utbildningar inspirera dig att vara nyfiken, ha stort tålamod och tillsammans med oss se om vi kan med ”RELATIONER i åtanke”, lekfullt hitta lösningar. 

Lets do it! 

Eva Berlander & Lisa Arnborg

Eva har i över 30 år inspirerat, entusiasmerat och utbildat tusentals individer, par och grupper till att se den stora bilden av det som gör oss mänskliga. Hon vill att vi ska titta på relationer från ett nytt perspektiv. Vi människor har så lätt att göra det vi gjort, tänka det vi tänkt, känna det vi känt, om och om igen – trots att det sällan leder dit vi vill. När vi lyfter blicken och ser den ”stora bilden” av relationer så hittar vi ofta nya spännande vägar – både hemma och på jobbet. 

Lisa Arnborg som Eva samarbetar med startade YesP 2002. Hon har arbetat som managementkonsult med kultur och förändringsprocesser i mer än 25 år inom nationella och internationella organisationer.

Genom institutets företagsutbildningar och ledarskapsutbildningar lär vi dig att förändra beteenden på ett sätt som leder till produktivitet och härliga känslor som motivation, glädje och lust. Interpersonell neurobiologi är helt enkelt relationernas neurovetenskap. 

Relationella företagsutbildningar som gör skillnad

För att komma igång med förändring på ert företag eller er organisation så fort som möjligt föreslår vi att alla anställda börjar med att ta kursen ”7 steg till bättre relationer för ditt team” Detta är en kurs med 5 timmar innehåll som ni kan ta gemensamt i ledningsgrupper, chefsgrupper, arbetsgrupper osv. Ta del av Lisa Arnborgs och Eva Berlanders hjärnsmarta och framförallt relationella tips med ett enkelt och pedagogiskt språk.

Om ni redan har bestämt er för att göra skillnad på riktigt ska ni redan från början ta vår längre företagsutbildning ”Relationseffekten – på jobbet”. Denna utbildning kan även vara en fördjupning få den tidigare kursen. I denna utbildning kommer du att känna igen språket som Lisa och Eva använder, och du kommer även få ta del av Fredrik Grafströms kloka insikter. Detta är en mycket uppskattad utbildning på 25 timmar som bidrar till arbetsglädje och framgång! 

Ett tips är att chefer tar den större utbildningen och att medarbetare tar den mindre. På så sätt kan cheferna själva ”utbilda” sin personal. Många väljer att titta gemensamt på de olika modulerna för att sen diskutera och integrera materialet, utan att åka iväg på kurs. Det ska helt enkelt, vara lätt att vara ekonomiskt smart!  

För mer information om bästa upplägg kontakta institutet eller Yesp. Självklart kombinerar ni vid behov, distansutbildningarna med live event hos oss.

Välkommen på en spännande resa!

Utbildningar för företag och organisationer

”7 steg till bättre relationer för ditt team” – kurs

E-learning (grundkurs) i sju steg för företag och organisationer.

Boka en inspirerande föreläsning med Eva Berlander

Vi skräddarsyr upplägget enligt era önskemål. Kontakta Institutet för bokning och mer information.

Boka live event för företag och organisationer

Lisa Arnborg från YesP och Eva Berlander kommer till ert företag/organisation.

Eva Berlander möter Dr Lars-Eric Uneståhl 

Lär dig mer om konflikter, ledarskap, målbilder, självkänsla, självförtroende och personlig utveckling.