BLOGGEN

Jag vill träna på att tåla min dotters oro

2019-02-19 | YouTube

Hej Eva! Jag undrar om jag kan träna på att öppna min mottagarplats. Om jag lär mig att enbart lyssna på min dotter (16 år) istället för vilja hjälpa henne och leda henne så mycket. Speciellt med tanke på att jag så ofta tänker att hon oroar sig för alla möjliga saker som jag vet att hon inte behöver oroa sig för. Jag vet ju att det kommer att ordna sig. /Linda

En positiv trigger!

2019-02-15 | Evas Inspirationsbrev

Hej! Vet du, jag har alltid varit emot tatueringar men nu har jag valt att göra ett hjärta på min handled. En positiv trigger som hjälper mig att ta hand om mig själv, och som du säger; ”sätta ett hjärta runt” mig själv. Tack Eva för allt. Texten ovan, är ett av många berörande brev som landat i min mailbox. […]

Min väninna slutar aldrig att älta sin förra mans otrohet

2019-02-13 | YouTube

Hej! Jag lyssnar på din podd och jag tycker den är jättebra! Jag har en fråga: Jag blir bl.a. tokig på min väninna som bara ältar, ältar och ältar. Hon är arg på sin f.d. man som varit otrogen henne. Trots att det gått nästan 6 mån sedan dennes skilsmässa så fortsätter hon att tjata, tjata och tjata om detta. Alla runtomkring henne börjar att tröttna. Vad kan vi göra för att hjälpa henne att komma vidare? /Liselott

#68 Eva möter grundaren till HerCare: Mia Lundin

2019-02-08 | Evas Relationspodd

I detta avsnitt får du höra när jag möter grundaren till kliniken HerCare: Mia Lundin. HerCare vill hjälpa kvinnor i Sverige att leva friska, längre. De vill med sin kunskap och kompetens bidra till att minska ohälsotalen bland kvinnor, och därmed ta ett samhällsansvar. De vill helt enkelt göra det genom att förbättra vården för kvinnor och skapa ett nytt sätt att se på kvinnors hälsa. Mia är författare till böckerna "Kaos i kvinnohjärnan: Balansera dina hormoner och signalsubstanser på ett naturligt sätt" och "Mat för hormonell balans". Mötet sker på telefon vilket gör att ljudet inte är det bästa. Jag ber om ursäkt för detta.

#67 Från kaos till lugn

2019-01-25 | Evas Relationspodd

I det här podcast avsnittet möter jag Therese Lind, Benedicte Lande-Forsén och Elin Borg. Tillsammans pratar vi om vikten av att kunna lugna och reglera sig själv. Att gå ifrån kaos till lugn på egen hand. Att kidnappas av sina egna tankar och känslor är både vanligt och mänskligt. Tyvärr leder det ibland till maktlöshet, destruktivitet och svåra relationer. Therese, Elin, Benedicte och jag har skapat en utbildning som du kan köpa på evaberlander.com. En utbildning som hjälper dig att sakta men säkert, lära dig att lugna ditt ibland galopperande nervsystem med målet att vara den du vill vara. Så spännande! Varmt välkommen på en spännande resa!

Viktigare än var vi är – är i vilken riktning vi rör oss!

2019-01-23 | YouTube

Jag bubblar av entusiasm för det nya året! Varje dag möter jag modiga och målmedvetna människor som valt att säga JA till kunskap. Kunskap som med träning leder till kraft, medkänsla och stor kompetens. Så spännande!

#66 Ge upp allt hopp om ett annorlunda förflutet

2019-01-11 | Evas Relationspodd

I det här avsnittet gästas jag av kollegan och vännen Ingrid Almgren Sjölander. Tillsammans bjuder vi in dig i ett av avsnitten från vår utbildning: Interpersonell neurobiologi – helhet och detaljer. Du får höra oss prata om konsten i att ge upp allt hopp om ett annorlunda förflutet. Utbildningen bygger på två block:
  • Vi ser helheten och den stora bilden av interpersonell neurobiologi. I detta block väljer du som utbildningsdeltagare att vända blicken inåt – mot dig själv och dina nära relationer.
  • Vi ser detaljer av interpersonell neurobiologi. I detta block vänder du din fokuserade uppmärksamhet in mot detaljerna av hur vår hjärna och vårt nervsystem fungerar kopplat till vårt yrke och hälsa i stort. Tillsammans går vi igenom 9 domäner av integrering.
Det första blocket, Att leva istället för att överleva – den stora bilden av interpersonell neurobiologi går även att köpa separat. För dig som redan har block ett, gäller ett reducerat pris. Varmt välkommen på en spännande resa!