BLOGGEN

#77 När livet inte blir som man tänkt sig. Del 1 av 2

2019-06-14 | Evas Relationspodd

I de närmaste två avsnitten ska du får höra när jag möter ett fint par; Tommy och Gunilla Ivarsson. Tillsammans har vi ett berörande samtal gällande sorg, autenticitet, glädje, styrka och när livet inte blir som man har tänkt sig. Vi pratar även om Tommys fina bok: Hudlös: en berättelse om livsmod och Jontefonden. Jag kan varmt rekommendera dig att lyssna på Tommys sommar och vinterprat i P1 Sveriges Radio. Varmt välkommen!
Historien om Jonathan Ivarsson har engagerat och fängslat människor sedan familjen bestämde sig för att berätta öppet om hur det var att leva på hoppet om en donator som skulle kunna rädda Jonathans liv. 2017 röstades Tommy Ivarsson fram till Lyssnarnas sommarvärd (Sommar i P1). "Hudlös: en berättelse om livsmod" är boken om Tommys liv som pappa, företagare och man. Det är en naken berättelse om resan tillsammans med, och till slut även utan, Jonathan. Om alla val han varit tvungen att göra och hans sätt att hantera en okontrollerbar tillvaro. Boken skriver Tommy Ivarsson tillsammans med Marianne Wilöf, journalist och författare till ett tiotal böcker. De träffades i samband med "Vägar ut ur sorgen" som Marianne skrev för snart tio år sedan.

Positiv belöning – viktigt för både människa och hund!

2019-06-05 | YouTube

I den här filmen får du lekfullt träffa min hund Zoe. Jag tar upp ämnet "positiv belöning och hur uppskattning förändrar världen".

#76 Regnbågens alla känslor

2019-05-31 | Evas Relationspodd

Som du vet är det viktigt att definiera målet. När vi tittar genom linsen av Interpersonell neurobiologi (IPNB) definierar vi hälsa med ordet integrering. Integrering kommer av differentierade delar som länkas samman. I det här avsnittet vill Eva inspirera dig att lyfta blicken och lekfullt titta på regnbågens alla färger. På skoj sätter hon en färg på många av våra olika känslotillstånd. Hon plockar isär dem, länkar dem med målet att skapa hälsa och en bättre värld. Välkommen på en spännande resa!

Min oro spiller över på mina barn

2019-05-29 | YouTube

Hej Eva! Jag är en orolig far. Alltid tänker jag på att beskydda mina barn. Efter att ha lyssnat på din podcast och gjort distansutbildningen: 10 steg mot nya möjligheter, så vet jag att trots min välmening så kan det hända att mina barn ”får i sig” lite för mycket av min oro. Tacksam om du vill prata mer om det här. Lasse

Mind Training

2019-05-28 | Evas Inspirationsbrev

Är du – ett resultat av det förflutna? eller en orsak till framtiden? L-E Uneståhl Jag har tagit många bättre än bäst utbildningar i mitt liv. En av dem var 1989 (länge sedan..!) då jag bestämde mig för att utbilda mig till Licensierad Mental Tränare på Skandinaviska Ledarhögskolan. En för mig fantastisk utbildning som inifrån och ut, inspirerade mig att […]