BLOGGEN

#96 Eva Berlander möter Ulrika Håkans – Olika terapiformer leder mot samma mål

2020-03-27 | Evas Relationspodd

”Är så glad att jag hoppat på distanskursen: Interpersonell Neurobiologi helhet och detaljer. Verkligen så bra detta!”  Orden kommer från terapeuten Ulrika Håkans. Idag får du höra när Eva Berlander möter Ulrika. Tillsammans pratar de om hennes yrke som terapeut och vad som sker i henne när hon går en av Svenska Imagoinstitutet distansutbildningar. Du hittar mer information om Ulrika här: Mind Harmony Sweden https://mindharmony.se/

#95 Eva Berlander – Virus

2020-03-20 | Evas Relationspodd

Har du också köpt toalettpapper?

I det här podcastavsnittet pratar Eva direkt till dig. Hon vill belysa varför det är viktigt för var och en av oss att förstå mer om hur vår hjärna fungerar. Speciellt kopplat till vårt medvetande och till våra relationer. Det hon kallar för triangeln av välmående.

Här kan frågor om varför vissa människor bunkrar mängder av toalettpapper, konservburkar och mediciner bli begripligt men även om varför vi så lätt fastnar i konflikter och problem. Här kan vi även med värme förstå varför vi människor lurar oss själva genom att nöja oss med kortsiktig belöning i motsatsen till kärleksfulla relationer och långsiktig glädje.

Med värme kan vi även börja förstå varför vi i tider av stress, ibland även visar våra bästa sidor av samarbete och hjälpsamhet.

Kort kan vi säga att det inte enbart är virus som smittar utan även våra känslor. Känslor av oro, ilska och rädsla men även känslor av kärlek, omsorg och gemenskap.

Plötsligt har den biologiska kraften av ”vi mot dom” förändrats. Från bråk mellan länder eller olika politiker till allas vår gemensamma fiende – Coronaviruset.

Varmt Välkommen på en spännande resa!

P.S. Kommentera gärna! 

#94 Eva Berlander möter Göran Adlén – Alla vill vi vara älskade

2020-03-06 | Evas Relationspodd

Göran Adlén – Alla vill vi vara älskade

Välkommen till ett podcastavsnitt där Eva Berlander möter föreläsaren, författaren och affärsutvecklaren Göran Adlén. 

Tillsammans pratar de om jakten på bekräftelse och behovet av att känna sig hörd, begripen och älskad. En biologisk längtan som ofta inte blir bekräftad. Vare sig av oss själva eller av varandra. 

I vår iver av att bli sedda blandar vi ihop verklig uppskattning och artificiell bekräftelse. På resan nöjer vi oss med för lite och kräver lite för mycket.   

Göran Adlén är en av Sveriges främsta framtidsanalytiker och mest eftertraktade föreläsare. Han talar om vår framtid, digitalisering, kommunikation, och inspirerar allt från små ledningsgrupper till tusentals åhörare.

Vill du veta mer, eller boka Göran som föreläsare? Du hittar mer information här: 

www.adlen.nu  

Varmt Välkommen på en spännande resa!

P.S. Kommentera gärna!   

#93 Eva Berlander möter Veronika Ambertson – Förändring = JA!

2020-02-14 | Evas Relationspodd

Veronika Ambertson - Förändring = JA!

För andra året i rad är Eva Berlander med som talare på e-konferensen Hälsa • Helhet • Hållbart, i år med fokus "på jobbet". Detta år berättar Eva och hennes kollega Lisa Arnborg mer om deras utbildning: Hjärnsmart på jobbet.

I det här podcastavsnittet, möter Eva e-konferensens initiativtagare och värd, Veronika Ambertson. Tillsammans pratar de om utveckling, inveckling och modet att förändras.

Den 2-6 mars går årets e-konferens av stapeln. Den hålls helt online och är helt kostnadsfri.

Anmälan gör du enkelt på www.changeisbeautiful.se/e-konferens.

Där hittar du också mer information och kan se vilka e-konferensens övriga 20 talare är.

Varmt välkommen på en spännande resa!

#92 Eva Berlander möter Helena Backlund Wasling- Om det livsviktiga i att röra vid varandra del 2

2020-02-07 | Evas Relationspodd

Helena Backlund Wasling - Om det livsviktiga i att röra vid varandra del 2

Vi mår bra av beröring – och ändå rör vi vid varandra allt mindre. Hur blev det så? Och varför är det så viktigt att vi tar i varandra?

I det här podcastavsnittet får du höra fortsättningen på Eva Berlanders möte med hjärnforskaren Helena Backlund Wasling. Tillsammans pratar de om det livsviktiga i att röra vid varandra. 

Helena är forskare i neurofysiologi vid Sahlgrenska akademin. Hon studerar människans beröringssinne och hennes specialitet är den känslomässiga aspekterna av beröring.

Då deras möte var så fint och intressant har vi valt att dela upp samtalet i två delar. Del ett sändes den 31 januari. 2020. Du köper hennes bok: Närmare – om det livsviktiga i att röra vid varandra på nätet eller i en bokhandel.

Varmt välkommen på en spännande resa!

P.S. Du hittar mer information om Helenas arbete, hennes spännande föreläsningar och hennes bok här: helenawasling.se  http://helenawasling.se/