BLOGGEN

Beslutsångest

2019-04-15 | Evas Inspirationsbrev

Jag vill skicka dig ett inspirationsbrev… … och jag vill inte alls skicka nyhetsbrev till dig. Jag vill ha kontakt med dig, och på mitt lite lekfulla sätt, inspirera dig till nytt. Samtidigt vill jag inte alls skicka ut några brev, då jag själv är urtrött på alla hundratals nyhetsbrev som bombarderar min mailbox varje månad. Ambivalensen är ett faktum […]

#72 En tredje väg – bort från våld i nära relationer

2019-04-05 | Evas Relationspodd

Efter att ha tittat på den berörande dokumentären om Josefin Nilson; "Älska mig som den jag är", blöder mitt hjärta. I det här avsnittet pratar jag direkt med dig om vikten av att se den stora bilden av hur vi fungerar som människor, speciellt kopplat till våld i nära relationer. Ett tungt samtal, fyllt av medkänsla, respekt och även en strimma av hopp. Kommentera gärna på min Instagram och på Facebook. Tack för ditt engagemang!

Min man är snällare mot sin f.d. fru än mot mig

2019-04-03 | YouTube

“Jag är svartsjuk på min mans relation med sin förra fru. Han är faktiskt vänligare mot henne än mot mig.“ “Jag är förbannad! Min man står alltid på barnens sida i en konflikt!“ “Min fru är så nära våra barn att jag blir orolig.” “Min fru delar sommarstuga med sin f.d. man. Hur sjukt är inte det?!” “Min frus tonårsdotter bestämmer allt hemma hos oss. Hennes mamma accepterar detta, trots att deras relation är i mina ögon helt sjuk.“

#71 Erfarenhet eller offer

2019-03-22 | Evas Relationspodd

Det är inte alltid vi kan välja yttre omständigheter, men vi kan alltid välja förhållningssätt till det som sker. I detta podcast avsnitt får du höra när jag möter Lasse ”Brandmannen” Gustavsson. Tillsammans pratar vi om vikten av att skilja på det vi kan påverka, och det vi inte kan göra någonting åt. Ett varmt och berörande möte. Lasse har genom åren föreläst och inspirerat tusentals människor att våga tro på sig själva och inte bli nedslagna av yttre omständigheter. Med rätt attityd och mental inställning kan vi alla skapa oanade möjligheter. Jag och Lasse föreläser på: "World Congress on Mind Training for Excellence in Sport & Life". Du hittar mer information här: https://www.slh.nu/event/icc-coaching-congress/. Du läser mer om Lasse på www.pan.se.

Negativ eller positiv stress

2019-03-20 | YouTube

Working hard for something we don’t care about is called stress; Working hard for something we love is called passion. - Simon Sinek
I den här filmen pratar jag om det kloka citatet ovan, och skillnaden på positiv och negativ stress.

LUST med Esther Perel

2019-03-13 | YouTube

Jag rekommenderar dig att läsa boken "LUST - Håll glöden levande i långa relationer" av Esther Perel. En spännande bok om erotik, sex och bra relationer.

#70 Inlärning och omlärning med Ingrid och Eva

2019-03-08 | Evas Relationspodd

I det här avsnittet möter jag kollegan och vännen Ingrid Almgren Sjölander. Tillsammans svarar vi på frågor gällande vår senaste distansutbildning: Interpersonell Neurobiologi – Helhet och Detaljer. Du som lyssnare får en inblick i utbildningen där ämnet för dagen är; inlärning och förmågan till omlärning. Varmt välkommen på en spännande resa!

Fri från mitt medberoende?

2019-03-06 | YouTube

Hej Eva! Jag vet att jag är medberoende. Min förra man var alkoholist och min nuvarande man är deprimerad. Jag känner igen mig själv i båda äktenskapen och det gör mig förtvivlad. Trodde att jag kommit längre än jag gjort. Har du några bra tips för mig som vill tillfriskna från min ”sjukdom” av att vara medberoende?