#147 När livet går sönder. Eva Berlander möter Marianne Wilöf


När livet går sönder – Eva Berlander möter Marianne Wilöf

”Vi går igenom faser i livet som är tunga och svåra. Ofta hjälper det en bit på vägen att sätta ord på det svåra, dela med andra som prövats av livet, inse att vi inte är ensamma.
Att tala om existentiella frågor är viktigt och kan kännas meningsfullt.
Att våga sätta ord på både ljus och mörker, liv och död. Låta trollen komma fram ur garderoben”.

Orden är skrivna av morgondagens podcastgäst: Marianne Wilöf.
Till yrket är Marianne journalist, specialiserad på medicin och hälsa. I mitten av 80-talet startade hon ett eget företag med inriktning på tidningsmakeri. Hon har startat många tidningar bland andra tidningen: P S. om psykologi och personlig utveckling. Hon är även utbildad coach, handledare i sorgearbete och mindfulness instruktör.

Förutom allt detta är hon även författare till ett tiotal böcker. Några av dem heter; Hela dig – din personliga väg till hälsa, Vägar ut ur sorgen – om livsmod och framtidstro. Hon är även medförfattare till böckerna; Ett himla liv – av Christina Schollin och till boken Hudlös – en berättelse om livsmod, som hon har skrivit tillsammans med entreprenören Tommy Ivarsson.

I deras möte i Evas relationspodd, säger Marianne någonting som vi tror är av största vikt. Hon säger; Jag har ingen talang att vara bitter”. Viktiga ord med tanke på att bitterhet ofta leder till maktlöshet och lidande.

Du ska känna dig varmt välkommen att lyssna!