Vidgade perspektiv – Heeej!

”Mitt hjärta är vidöppet, kroppen är mjuk och mina ögon ser med förtjusning ut över publikhavet framför mig. Jag är nöjd med att jag bett arrangören tända lampan så att jag kan se publikens reaktioner på nära håll. Det pirrar i kroppen. Jag älskar att föreläsa!!

Några i publiken känner jag genast igen. Målmedvetna och kunskapshungriga som de är, sitter de redan med pennan i hand. Andra ansikten är nya för mig. Jag ser hur de småpratar och sätter sig tillrätta i stolen.Vissa söker min blick och nickar med förväntan. Andra ser lite obekväma ut, nästan förvirrade. Med värme förstår jag att de blivit hit släpade och jag berörs av deras mod att närvara. Jag gläds också för deras partner (eller vän) som så gärna vill ha till en förändring.

Klockan är slagen. Det är tyst i lokalen och allas ögon riktas mot mig.

Jag tar ett lugnande andetag och säger sen med en vänlig röst; Heeej! 

Några nickar och svarar tyst och lite generat; Hej!

Igen nu, med större entusiasm och en högre röst, ropar jag lekfullt; HEEEJ!

Blixtsnabbt kommer den varma responsen tillbaka; HEEEJ!   

Jag ler. Värmen sprider sig i kroppen och med en glad och lite busig röst svarar jag; Oj, så glad jag blir när ni ropar hej tillbaka! Speciellt när responsen som ni så fint ger mig är så direkt och autentisk. Jag fortsätter; Det här ordet Hej och innebörden av den responsen som ni nyss gav mig, är precis det som jag ska prata om idag. Ni ska känna er varmt välkomna!” 

Det gör ont, men det finns en väg ut från smärtan

Texten ovan kommer ifrån en bok som jag just nu håller på att skriva.

Att uppleva att man ”överlever” istället för att leva livet fullt ut, kan vara oerhört smärtsamt. Detta oavsett om det gäller privatlivet eller arbetsplatsen.

När jag uppmuntrar oss att titta på våra svårigheter (inre och yttre konflikter) med lite nyfikenhet och värme, tar jag inte bort det allvarliga i att ha det svårt. När vi fastnar i ”pricken av problem” gör det oftast väldigt, väldigt ont.

Jag tror att svaret på frågan om varför vi har det svårt i våra relationer (både med oss själva och med andra) beror på att vi glömt av vi är biologiska varelser. Det är därför jag i alla mina utbildningar vill belysa vårt känsloliv och vårt mående utifrån hjärnans perspektiv. Efter att ha träffat tusentals individer, par och grupper har jag insett hur värdefullt den kunskapen är och vilka resultat det ger.

När vi lyfter blicken och med hjärtat förstår mer om triangeln av välmående och framgång (hjärna – medvetande – relationer) händer det magiska saker. En inifrån och ut upplevelse som sakta men säkert, med träning, leder oss dit vi vill.

Vi människor har så lätt att göra det vi gjort, tänka det vi tänkt, känna det vi känt, om och om igen- trots att det sällan leder oss dit vi vill. Här vill jag uppmuntra dig, att så gott som du kan, välja att titta på dig själv och dina närmaste med varma ögon.

För att uppleva hälsa, välmående, glädje, framgång och lust behöver vi vara uppmärksamma på vad som fungerar och vad som inte fungerar. Det krävs helt enkelt ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka. Därför har vi valt att göra en mängd olika webbutbildningar för att du på enklaste sätt ska inspireras till att titta på dig själv och dina relationer från ett nytt perspektiv.

Vi vet att när vi lyfter blicken och ser de ”stora bilden” av relationer, så hittar vi ofta nya spännande vägar. Oavsett om du har en minut om dagen, eller en timme i veckan, kan du börja säga FARVÄL till gräl, konflikter, oro, stress och negativa tankar. På resan, mitt i vardagens utmaningar, lär du dig att sakta men säkert säga HEJ till lugn, glädje, självförtroende och styrka.

Jul & Nyårs erbjudande! 

Glädje, hälsa, framgång och lugn kommer av bra relationer. Så spännande! 
Nu har du chansen att ge bort ett HEEEJ till dig själv och till någon som du tycker om. Det kan vara en partner, en vän, ett vuxet barn eller varför inte en chef eller en kollega.

När du köper en webbutbildning hos oss, får du en att ge bort i gåva. Detta gäller alla våra uppskattade online utbildningar, online föreläsningar och online kurser. Erbjudandet gäller från 3 december 2021 till den 3 januari 2022. 
Vid köp, kom ihåg att uppge din väns emailadress för inloggning.

En berörande, stärkande och glädjefylld present som kommer hjälpa dig, och den du ger gåvan till, att lägga grunden till ett fantastiskt fint 2022. 😃
Ett miljösmart, vänligt, ansvarsfullt och ekonomiskt klokt val – som i längden gör stor, stor skillnad.

Vi önskar dig en fin julhelg.
Eva & Lotta