#97 Stresshantering med Dan Hasson och Eva Berlander


Påsken och våren är här! 

En underbar tid då många samlas och umgås med familj och nära vänner.

Denna påsk är lite annorlunda. Vi sitter i karantän då Coronaviruset hindrar oss från sociala möten.

En unik möjlighet att umgås med sig själv eller med sina närmaste. En jobbig tid då de konflikter som vi försökt springa ifrån nu kommer upp till ytan.

Att fastan i oro för framtiden i dessa tider är mänskligt. Att konflikter knackar på dörren är naturligt. Nyckeln är att lugna och reglera våra galopperande nervsystem och lära oss att kommunicera på ett sätt som leder till kontakt. Resultatet av ett balanserat system är vänlighet.

I detta podcastavsnitt kommer du att få höra när jag möter stress och arbetsmiljöforskaren Dan Hasson.

Dan är forskare och författare som doktorerat i stresshantering och hälsopromotion vid Uppsala universitet. Han har en docentur i folkhälsa från Karolinska Institutet och har varit anknuten forskare vid Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet.

Idag är han anknuten forskare vid Mayo Clinic och Karolinska Institutet och arbetar utöver forskningen med sina två företag Hasson Consulting Group AB och Interactive Health Group AB.

Dan är även en av grundarna till HealthWatch.se som erbjuder forskningsbaserade verktyg för modern, proaktiv, hälsosam och faktabaserad organisationsutveckling.

Du hittar mer information om Dan här:

www.danhasson.se
www.healthwatch.se

Här läser du mer om Dans böcker:  https://www.adlibris.com/se/sok?q=dan+hasson

Stressa rätt! – Öka din energi, hälsa och effektivitet.
Faktastiskt – Rätt strategier för HR och ledare.

P.S. Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Just nu får du vår kurs ”Medveten närvaro” i gåva. Välkommen på en spännande resa!