#168 Hur vi skapar förändring? – Eva Berlander möter psykologen Sofie Hammer


Hoppa 10 cm i taget

Ofta hör jag klienter, vänner eller mig själv säga meningar som;

  • Oh, jag borde verkligen börja med att…
  • Jag måste sluta med att…
  • Du borde verkligen…
  • Du måste upphöra med att…
  • Vi måste hjälpa våra barn att…
  • Vi borde också…

Att vilja framåt och till en ny plats när vi befinner oss på mark som inte känns tillfredställande, är positivt och ansvarsfullt.

Det är glädjande för att det betyder att vi vill ha förändring. Vi lyssnar på vår längtan och med hjälp av vår fantasi kan vi redan nu se det som vi vill ska ske – hända.
Här är det lätt att tappa tålamodet och bli ivrig. Här är det också en risk att vi ställer för stora krav, både på oss själva och på varandra.

I min lust att göra livet lättare för dig som vill ta del av min erfarenhet och kunskap, har jag nu valt att sänka priset rejält genom att skapa olika relation och kommunikations paket.
Paket som innehåller en mängd av kurser, utbildningar och föreläsningar och som på bästa och billigaste sätt ska hjälpa dig att skapa de förändringar som du mest längtar efter – både privat och på jobbet. För dig som redan går en av mina större utbildningar och som vill ha mer, kontakta institutet för mer information.

Du hittar mina erbjudanden på min andra hemsida: www.berlanderproductions.se

I dagens podcastavsnitt möter jag psykologen Sofie Hammer. Tillsammans pratar vi just om förändring, utveckling, mental hälsa, acceptans och ordens betydelse. Hon berättar även om sin fina och kloka bok: Hoppa 10 cm – i taget: arbetsbok för förändring med praktisk psykologi. Du läser mer om Sofie här: Psykolog Sofie Hammer AB

Som vanligt ska du känna dig varmt välkommen att lyssna!
Eva Berlander
www.evaberlander.com 

P. S. Det vi ska komma ihåg i vår strävan efter förändring, framgång och glädje är att det oftast är de små sakerna som gör den största skillnaden. Som tillexempel att sträcka ut en mjuk hand till någon eller att visa intresse, engagemang och närvaro genom att ställa nyfikna frågor och sen lugnt lyssna på personens berättelse. Ofta kan ett varmt leende göra susen och ibland är det t o m läge att (ge sig själv) eller någon annan en varm ordlös (kravlös) kram. Eller vad säger du? 😃