#142 Kunskap som förändrar oss. Eva Berlander möter klienten Niclas Cederlund


Eva Berlander möter Niclas Cederlund

En berörande text som jag fick via Instagram och Facebook. I dag möter jag honom i Evas relationspodd ❣️

Varmt välkommen att lyssna!

Eva Berlander

”Att lära mig själv och försöka utveckla mig till den bästa versionen av mig själv har varit en lång väg jag ständigt vandrat och kommer fortsätta vandra. Man kan lära sig av erfarenheter, men man kan också lära sig av forskning. Eller av de som lärt sig av forskning. Av professionella som kan använda sin kunskap på ett lättfattligt och aha-upplevelselevande sätt. Som varvar teori och praktik.

En sådan person är Eva Berlander på Svenska Imagoinstitutet. Första gången var jag där i hopp om att rädda mitt äktenskap, men gick därifrån i vetskap om att skiljas var rätt för mig. Senast jag var där var det för att min underbara partner skulle lära sig mer om sig själv och vi om varandra, samt för henne att få förstå samtalstekniken ”att gå över bron”, samt som repetition för mig. Kunskap är ju en färskvara om den inte underhålls.

Jag har lärt mig så mycket under de gångerna jag varit där, men framförallt har kunskapen gjort mig till en bättre människa. Det är inte alltid lätt att göra en sak när ursprungliga program skriker åt en att reagera på ett annat sätt, men det går. Och det blir lättare gång för gång. Och varje gång man lyckas så får ens partner tilliten till att man kan komma framåt och den känner sig hörd så att tillit och närhet kan utvecklas än närmare.

Av alla livserfarenheter och kurser rankar jag Evas som de viktigaste för mig. Och ser jag på andra som närvarat på hennes workshops verkar den vara det den genomgående upplevelsen. Tack Eva för alla insikter och kunskapen!”

Niclas