Vem kan segla förutan vind?

När jag utbildade mig till terapeut för snart 100 år sedan fick jag lära mig att man aldrig fick prata om sig själv till sina klienter. (Ni som känner mig, kan säkert föreställa er att jag redan då bröt mot denna regel!) Idag visar forskning tydligt att det inte handlar om experter och klienter utan snarare om ett samarbete mellan dem båda.

Intressant nog är det inte metoden som terapeuten arbetar med som är nyckeln till läkning, utan det är snarare terapeutens förmåga av att kunna lugna och reglera sitt eget nervsystem. Att hon helt enkelt har förstått sin egen historia och därför kan vara trygg, autentisk och närvarande. När terapeuten sen vet mer än klienten i ämnet, är det förstås ett plus i kanten…

Jag hade tur (och många andra terapeuter med mig). Allt det som för mig var självklart och naturligt visar sig vara precis det som forskning visar fungerar.
Idag, efter många år av envist lärande inom interpersonell neurobiologi, kommunikation och kärlek har vi på Svenska Imagoinstitutet fantastiska resultat. Ja, vem kan segla förutan vind? Lyssna gärna på denna fina sång. Vi sitter alla i ”samma” båt.

Med kroppen full av värme, stolthet, tacksamhet och glädje njuter jag av att utbilda redan begåvade terapeuter och starkt motiverade individer och par i konsten att skapa mental hälsa och kärleksfulla relationer. Tillsammans går vi på en spännande upptäcktsfärd i livets labyrint.

Vill du också ta del av vår kunskap?

Prova vår mycket uppskattade onlineutbildning: att leva istället för att överleva eller vår workshop med samma namn.
Kom gärna på min föreläsning: Kärlek, respekt och kommunikation – ska det vara så förbaskat svårt?
Vid dessa tillfällen får du se mig demonstrera dialogen ”Att gå över bron. Kommunikation som leder till kontakt.”

Se gärna även en viktig film där en av mina många lärare, pratar om vad forskning visar fungerar.

Varmt Välkommen på en spännande resa!
Eva Berlander

P.S. Lyssna gärna även på vår gratis podcast: Evas Relationspodd. Vi har även 15% rabatt på det mesta i vår shop så här i juletider. Så spännande!