Sakta farten

Idag ska jag göra ingenting!
Gjorde det igår också men jag blev inte färdig.

Vilade du på din semester eller försökte du hinna med allt som legat på din ”att göra lista”?

Om du valde att rusa och bocka av din lista, är du inte ensam. Många har svårt för att sakta farten, stanna upp och reflektera. Lite ironiskt med tanke på att det är en av de viktigaste sakerna gällande vår hälsa.

Det är många orsaker till varför vi människor har en tendens att springa ifrån oss själva. Vi har skapat ett samhälle där rörelse, prestation och hårt arbete belönas. En annan del handlar om att när vi saktar farten så känner vi. En del av de känslorna kommer att vara obehagliga och svåra att reglera.

Nyckeln till en bra relationer – både med oss själva och varandra ligger i att kunna lugna och reglera ett ibland galloperande nervsystem.
Att lära sig att ha en romans med sig själv genom att varje morgon meditera är lite lekfullt 100 timmars gratis terapi!!

Här på resan av att lära sig att stanna hos sig själv, när känslor, tankar och mentala bilder invaderar systemet lugnar och stärker. Ju mer vi kan vara kvar hos oss själva desto mindre invaderas vi av andra människor och deras känsloliv, vilket är avgörande i våra nära relationer.

Forskning visar väldigt tydligt att medveten närvaro skapar balans och resilience, som i sin tur hjälper oss att leva istället för att överleva. Vilken tur!

Eftersom jag är en sådan person som gillar att fysiskt se resultat, använder jag mig av något som heter HRV träning. Du läser mer här.