Vi förloras

”Jag vet att du tror att du förstår vad du tyckte att jag sa, men jag är osäker på om du fattade att det du hörde inte var vad jag menade”.

Att leva i en svår relation kan vara oerhört smärtsamt. När jag uppmuntrar till att hurra för konflikter tar jag inte bort det allvarliga i att ha det svårt tillsammans. Jag vill entusiasmera till att lugna nervsystemet och uppmuntra oss alla att se det som gör ”ont” från ett nytt perspektiv. Vårt arbete grundar sig på vetenskap och forskning inom området mänskliga relationer. För att uppleva hälsa, välmående och glädje behöver vi vara uppmärksamma på vad som fungerar och vad som inte fungerar i våra relationer. Vi behöver förstå vad vi kan göra för att skapa den integrering i vårt eget nervsystem som leder till harmoni och balans.

Genom att bland annat lära ut en integrerande dialog; ”att gå över bron”, som bygger på närvaro, intoning, empati och inlevelse i den andra personens värld (och i vår egen) hjälper vi människor att hitta tillbaka till känslan av att vara livslevande – både tillsammans och var och en för sig. Detta oavsett om relationen kommer att fortsätta på det sätt som den tidigare varit.

Vill du se hur dialogen går till? Titta gärna på vår föreläsning: Kärlek, respekt och kommunikation – ska det vara så förbaskat svårt? Där visar jag kort dialogen – denna gång, med inriktning på uppskattning. Just nu får du både föreläsning & online kurs till ett bra pris.

Du läser mer och bokar här. Här kan du se på en kort trailer. Du kan även se en fin film av Dr Harville Hendrix. Ett projekt som görs i Dallas, USA. Harville och jag jobbar både olika och lika… Många vägar bär till Rom och till världsfred!

En skön helg önskar jag dig. Själv ser jag fram emot att ha en workshop för individer och par. Så spännande!
Eva Berlander

P.S. Vill du bli inspirerad? Lyssna på Evas Relationspodd. Du hittar podden här eller där poddar finns.