Vem bestämmer din framtid?

1989 förändrades mitt liv. Efter att en relation som jag trodde skulle vara för evigt tog slut ramlade jag ner i avgrundens djupa hål. På botten av hopplöshet och förtvivlan tog jag möjligheten att utbilda mig till licensierad mental tränare på Skandinaviska Ledarhögskolan.

Som terapeut var jag var van att titta bakåt. Som mental tränare lärde jag mig att titta framåt. Idag med stor kunskap av terapi, mental träning, mindfulness och många utbildningar inom interpersonell neurobiologi IPNB har jag lärt mig att integrera dåtid, framtid med nutid. Kombinationen är fantastisk!

Genom linsen av interpersonell neurobiologi utbildar vi många individer par, grupper och terapeuter. Basen för vårt arbete är en integrerande dialog som leder till kontakt: att gå över bron. En unik möjlighet till mental hälsa och att leva livet fullt ut. Här får du se en berörande film av min vän och kollega Hedy Schleifer. Har du varit hos oss på Svenska Imagoinstitutet tidigare, så ser du säkert med värme att Hedy har varit en av mina mentorer. Jag utbildade mig till Imago relationsterapeut 1994. Hedy var en av mina viktigaste lärare.

För några år sedan bestämde jag mig för att ”ladda ner” min gedigna kunskap. Dels skapade jag en mycket uppskattad onlineutbildning: Att leva istället för att överleva. En utbildning som du hemma i din trygga vrå kan göra när helst du vill. Allt för att du så lätt och billigt som möjligt ska få möjlighet att ta del av detta. Dels skapade jag en fördjupad utbildning för terapeuter. Med stor glädje och tacksamhet blandat med stolthet kan jag idag konstatera att projekten är mycket lyckade. Tack för all positiv feedback som ständigt ramlar in!

Här får du även se två fina filmer. En av en inspirerande ledare och visionär, och en film där en av mina nuvarande lärare och mentorer Dr Dan Siegel pratar om vikten av integrering.Är du ett resultat av ditt förflutna eller en orsak till framtiden?

En skön vecka önskar jag dig!
Eva Berlander