Skulle du vilja lyssna på dig?

  • Vad tror du är det som avgör om andra vill samarbeta med dig, anställa dig eller köpa någonting av dig?
  • Hur når du andra med ditt budskap, oavsett om det är live, på distans, på din arbetsplats eller i din hemmamiljö?
  • Vad tror du att andra upplever och känner (inne i sig själva) när de ser och hör dig?

Jag tror att detta är oerhört viktiga och ansvarsfulla frågor att ställa sig själv, speciellt när vi vill nå bra resultat.

Självklart gäller dessa frågor inte bara dig och mig som individer utan de är minst lika relevanta när vi tittar på företag och organisationer.

Vi lägger mycket tid på design av vår logga. Ett varumärke som ska hjälpa andra att se vad vi står för. Det är säkert väldigt bra om vi inte missar att våra företag är byggda av människor och sättet som vi kommunicerar och därmed förmedlar vårt varumärke är det som gör störst skillnad på om vi kommer att lyckas eller inte.

Forskning visar tydligt att vi alla längtar efter att andra ska vilja komma oss nära. Att de ska vara nyfikna på det vi har att säga eller intresserade av det vi har att sälja.

Vi längtar efter uppskattning och vi behöver ett positivt engagemang. Vi är skapta för det helt enkelt!

När någon annan ser oss och lyssnar med intresse, kommer vi automatiskt uppleva känslan av värde. Speciellt när den som lyssnar är nyfiken på att förstå det vi vill förmedla.

När vi vet vårt värde händer det intressanta saker. Vi öppnar upp, vi är vänliga, förstående, positiva, generösa, samarbetsvilliga och starka. Här är det lätt att mötas och göra goda affärer. (Det är även lätt att leva i en kärleksfull relation med en partner eller andra nära och kära).

Visst är det spännande?

Det som händer när vi inte får det vi behöver och längtar efter, är att vi automatiskt börjar ge skulden till andra eller till oss själva. Vi ”får för oss” att det är andras fel att responsen uteblir (eller är negativ) eller så fastnar vi i självförakt och dålig självkänsla.

En ond spiral av ansträngning, som trots vår positiva önskan, ofta leder oss till inre och yttre konflikter (samt sjukskrivningar, omplaceringar, passivitet, lågt engagemang dålig prestation, osäkerhet, konflikter, skitsnack, förlust av pengar o s v).

Ju mer vi anstränger oss desto mer energi går förlorad. Detta gäller både privat och på våra arbeten.

Jag tror att nyckeln för både dig och mig, är att säga JA till kunskap som berör hjärtat. Kunskap som är baserad på forskning och som ger oss tydliga kommunikationsverktyg som hjälper oss, inifrån och ut, att skapa verkliga och belönande möten. Vi är helt enkelt våra relationer.

När du (och jag) väljer att fokusera på det som vi kan förändra så kan vi välja att med glädje träna, träna och åter träna på det som leder oss dit vi vill. Vi kan göra det individuellt och vi kan göra det tillsammans som par eller som grupp.

På resan får vi magiska verktyg som inte bara hjälper oss att tjäna mer pengar eller lyckas på jobbet, utan som även tänder vår hjärnan att få tillgång till känslan av att vara livslevande!

Tack för att du tagit dig tid att läsa detta.

Vi önskar dig en härlig helg!

Eva Berlander

www.evberlander.com