Skillnaden på ordinär – och extra ordinär – är bara det där lilla extra….

Så vad är det där lilla extra?

Forskning visar att vi människor har en tendens att göra det vi alltid har gjort – känna det vi alltid har känt och tänka det vi alltid har tänkt – oavsett om det fungerar eller inte.  Så intressant!

Därför behöver vi se den ”stora bilden” av hur det är att vara mänsklig. Vi behöver även ”sätta ett hjärta runt oss själva och varandra” speciellt när det blir lite tokigt.
Här kan vi välja att lyfta blicken – se det forskning visar fungerar och sakta men säkert förstärka det.  Förstärka det och tillsammans stärka varandra och samarbeta. Allt för den gemensamma visionen – att skapa en bättre värld fylld av Kärleksfulla relationer!

 Kom – du också – och var med på Pat Loves och min spännande utbildning i maj! Låt oss gemensamt förstärka vad forskning visar fungerar, integrera gammal kunskap med ny kunskap och skaffa det där lilla extra – som gör ordinär till extra ordinär!
Ovanpå det har vi självklart – väldigt, väldigt Kul tillsammans!

Du ska veta att även om Pat har ett snabbt och begåvat intellekt så är hon tydlig och enkel i sitt engelska språk. Vi hjälps åt så att alla förstår och i gruppövningarna talas det svenska. Så du behöver med andra ord inte vara superduktig på engelska.

Det är alltid en ära för mig, att Pat Love kommer hit, då jag vet att hon reser väldigt mycket och redan har fullt program. Hon älskar Sverige och uppskattar verkligen alla härliga kursdeltagare som hon mött genom åren i Sverige. Både Svenskar och andra nationaliteter…
Det är en fantastisk gåva att möta så många terapeuter, socionomer, och många andra yrkesgrupper i lusten att utveckla sitt bästa jag.  Att vilja gå från Bra till Bäst. Både i yrkeslivet och i det privata…

Denna gång kommer vi att binda ihoplänka, alla de tidigare kurserna som jag haft med Pat Love med det senaste inom interpersonella relationer. Det betyder att Du som varit med varje år – nu får en ypperlig chans att integrera materialet och därmed lätt kunna använda de olika delarna i ditt jobb och i ditt privata liv. Du som inte tidigare varit med, har även du chansen att få ett härligt smakprov – ett sammanhang, på vad forskning visar fungerar och varför det är så.  Tillsammans ska vi med tydliga fallbeskrivningar och demonstrationer inspirera till nytt.

Eftersom vi har en tendens att göra det vi alltid har gjort – oavsett om det fungerar eller inte – behöver vi, lite lekfullt men bestämt:

  1. Sätta ett hjärta runt oss själva (som jag brukar säga)och det fenomenet att vi med automatik gör det vi ofta gjort….
  2. Se och förstå vad forskning visar – fungerar
  3. Inspirera oss att träna på att göra det som fungerar – och göra nytt.
  4. Upprepa 1 – 3.

Det händer mycket på Svenska Imagoinstitutet. Nya böcker är på gång (en som jag skriver med Pat love) och en själv. Det kommer även snart spännande online utbildningar både för par, individer och terapeuter. Institutet kommer även att ”bygga upp” en plattform av duktiga terapeuter, som gått och går utbildningar hos oss, och som vi senare kan ”skicka par och individer till”.

Samarbete och öppenhet, för att alltid vilja lära sig nytt, är nyckeln.

Kom och var med: Tillsammans kan vi skapa en bättre värld!

Eva Berlander
Ps Här kan du läsa mer om utbildningen, se filmklipp med Pat och Eva, få information om deras böcker mm