Om jag fick leva mitt liv en gång till…

…då skulle jag göra fler misstag nästa gång. Jag skulle koppla av mera och vara mjukare. Jag skulle vara mer galen än jag varit på den här resan. Det är få saker jag skulle ta på så stort allvar. Jag skulle ta fler chanser, bestiga fler berg, korsa fler floder och simma i fler sjöar.


Jag skulle äta mera glass och färre bönor.Jag skulle kanske att ha fler verkliga bekymmer  men jag skulle ha färre inbillade. Ni förstår … jag är sådan där människa som lever försiktigt och sunt timme efter timme, dag efter dag. Oh, visst har jag haft mina fina stunder, och om jag fick göra om det skulle jag försöka att bara ha sådana stunder. En stund efter en annan, istället för att leva så många år i förväg.Jag har varit en sådan där person som aldrig går någonstans utan termometer, varmvattenflaska, regnkappa och fallskärm. Om jag fick leva mitt liv en gång till skulle jag packa mindre i väskan.

Jag skulle börja gå barfota tidigare på våren och fortsätta med det längre in på hösten. Jag skulle dansa mer och åka mer karusell och fånga fler snöflingor och plocka flera tusenskönor.Om jag fick leva mitt liv en gång till skulle jag aldrig mer vara rädd. Om jag kunde leva om mitt liv!
Men du förstår, det kan jag inte
.

Dikten är skriven av 85-åriga Nadine Stair Louiseville, Kentucky.

Eva inspiration

Kunskap som kan inspirera dig att leva ditt liv som du vill! 

Vill du få tillgång till motivation, kraft och nya möjligheter? Var med på denna inspirerande föreläsningskväll där jag visar dig hur kommunikation kan leda till kontakt. Kontakt både med dig själv och med andra.

KÄRLEK OCH RESPEKT – SKA DET VARA SÅ FÖRBASKAT SVÅRT?  

Göteborg
28 januari – Novotel
Stockholm 11 februari – Scandic Klara
 
 
Har du varit på en av mina föreläsningar och tyckte att de var bra? Berätta gärna för vänner och bekanta, kanske genom att dela det här inlägget? Tack för hjälpen!

Hur vill du leva ditt liv? 

Precis som den berörande dikten beskriver så gör vi alla våra val. Val som antingen leder oss dit vi vill ….. eller val som med ren automatik får oss att fastna där vi inte alls vill vara… Förutom kunskap som leder oss framåt behöver vitända vår motivation och lära oss att sätta ett hjärta runt oss själva och varandra.

Helt enkelt förstå att uppskattning och att se det som fungerar förändrar världen. Se gärna det här underbara och lekfulla filmklippet om uppskattning. Eller lyssna på en av mina kloka kollegor om vikten av att förstärka det positiva.
En fin vecka önskar jag dig och de dina.
Eva Berlander .

P.S Har du redan varit på föreläsningen och vill göra en djupare resa som leder dit du vill? Nu kommer den mycket uppskattade onlinekursen: Att leva istället för att överleva snart att finnas som onlinekurs du betalar per månad. Här får du sakta men säkert ta in, utvecklas och skapa nytt. Ett ekonomiskt och smart sätt att göra terapi! Efter varje avsnitt (modul) finns en utmaning och för dig som vill kan du efter kursens slut göra ett slutprov för att få certifikat.
Så spännande!  Vi hoppas kunna lansera det här alternativet snart, men så länge är du välkommen att köpa hela kursen med samtliga moduler i vår webshop.