Livskompetens

”Hej Eva!
En fråga till dig. Hjälper du par att rädda sitt äktenskap?
Tack på förhand.
Johan”

Tack Johan för din fråga. Nej jag jobbar inte med att rädda äktenskap. Genom linsen av Interpersonell neurobiologi undervisar jag individer, par, terapeuter och många andra yrkesgrupper i konsten att skapa kärleksfulla relationer och hälsa. Basen i mitt arbete är kommunikation som leder till kontakt.

Efter 30 år med mycket fina resultat, vet jag att när vi lär oss att se den stora bilden av hur vi fungerar som däggdjur, har vi lättare att stryka oss själva (och varandra) på kinden. Här öppnar vi vår mottagarplats och säger JA till kunskap som är baserad på forskning. Kunskap som med tiden leder till stor livskompetens.

För några par betyder det en respektfull separation. För andra par leder den resan till verkliga möten fyllda av glädje, kraft och nya möjligheter.

Vikten ligger inte i att paret fortsätter tillsammans (trots att det är det vanligaste). Nyckeln är att varje individ i ett par väljer att nyfiket ta ansvar och fokusera på sig själv och härmed lära sig att ”tända” sin egen hjärna för styrka och glädje. En kraft som smittar vidare.

I dialogen ”Att gå över bron”, möter de sig själva och varandra – oavsett framtida val.

Eva Berlander