Jag vet vad jag ska lägga i mina påskägg❣️

Vad lägger du i dina påskägg?

Man brukar säga att vägen till en mans hjärta går via magen. Kanske ligger det något gott i detta budskap.
Det sägs också att en man (generellt sätt) blir lugn och tillfreds när hans kvinna är glad och lycklig. När hon skrattar och är nöjd med livet ger det honom (som den flock beskyddare han är) en känsla av att han gör någonting bra och att han räcker till.

Intressant nog sägs det också att kvinnor (generellt sätt) INTE blir lika nöjda när deras män är bubbliga och glada utan att kvinnor oftast längtar efter att deras män ska rikta sin nyfikenhet och positiva uppmärksamhet mot dem. När han visar engagemang och närvaro blir hon helt enkelt nöjd, lugn och glad.

Ja, kanske ligger det ett uns av sanning i dessa budskap, kanske inte. Oavsett om män och kvinnor eller män och män, kvinnor och kvinnor ibland är olika, så är vi i grunden väldigt, väldigt lika varandra.

Alla går vi i gång på positiv uppmärksamhet, närvaro, engagemang, bus, fysisk beröring och glada ansikten. Vi är helt enkelt gjorda för det.

Så spännande!

Här är det lätt att vänta på andra ska börja leverera det goa. Speciellt om vi fastnat i kamp, konflikter och svårigheter. På ett sätt är det väldigt begripligt då det gör ont att känna emotionell smärta. Å andra sidan är det helt idiotiskt då väntan i sig kommer göra oss maktlösa, ensamma och tunga.

När vi i motsatsen till att vänta, själva väljer att vara våra ”bästa jag” händer det intressant nog magiska saker; vi vågar komma varandra nära. Uppskattning, närvaro (god mat) och busig humor är helt enkelt livsviktiga faktorer i vårt sociala liv.

Jag vet vad jag ska lägga i mina påskägg.
Vad väljer du att lägga i dina?

Vi önskar dig en riktigt fin och GLAD påsk!
Eva Berlander