En skön sommar önskar vi dig!

Under mina 30 år som parterapeut, mental tränare, författare och utbildare har jag noterat en sak: vikten av att ha en mottagarplats! En plats, närmast hjärtat där vi tar in, tar emot och är närvarande i det som är – när det är. När vi öppnar den dörren, så LEVER vi istället för att överleva.

Nyckeln är uppskattning. Att träna på att se, fokusera och uppmärksamma allt det som redan fungerar – både hos oss själva och hos varandra. Att hålla isär (differentiera) det negativa från det positiva.

Här får du se en kort fin och viktig film 2-Minute Tips: How to be more positive (with Barbara Fredrickson)

Du kan även lyssna på denna berörande text och melodi – livet är kort, så det är viktigt att uppskatta det som finns nu här.

En skön sommar önskar vi dig.
Eva Berlander

P.S. Lite sommarläsning? Min bok: att leva istället för att överleva – medveten dialog ger kärleken en chans, eller kanske Posiivity: Top-Notch Research Reveals the 3-To1 Ration That Will Change Your Life av Barbara Fredrickson kan vara inspirerande att läsa. Glöm inte bort att sommarprat på P1. Berörande och gripande livsöden. Självklart fortsätter vi att sända Evas relationspodd hela sommaren.