Det brinner i bröstet…

Januari månad leder statistiken för skilsmässor. Många par har gett upp hoppet om att de någonsin ska kunna hitta tillbaka till känslan av kärlek och djupare kontakt.

Trots att jag sett många par hitta tillbaka till varandra, så tror jag att det är viktigt att ära dem som väljer att säga hejdå. Att leva i dåliga relationer är inte bra för vare sig hälsan eller för oss själva.

Att ta sig själv på allvar är bra. Att stå upp för sig själv och vilja skapa ett bra och kärleksfullt liv är härligt. Ibland är det bättre att separera. Ofta inte.

Jag har haft den stora gåvan att få sitta på första parkett med över 800 par. Modiga par som valt att visa sin sårbarhet, lärt sig att bygga en bro av kontakt och börjat att ”prata om det som inte gått att prata om”. Ett verkligt möte som magiskt nog ofta leder till tillit, kraft och nya möjligheter. Detta oavsett om paret håller i hop eller inte. En gåva som jag skulle önska alla.

Eva Berlander

P.S. Kom på min föreläsning: Kärlek och respekt – ska det vara så förbaskat svårt? Lyssna gärna även på denna fina sång.