Det är svårt med förändring. Så vad är lösningen?

BRA KOMMUNIKATION, ARBETS-OCH LIVSGLÄDJE = POSITIVT RESULTAT!

Många pratar om hur viktigt det är med bra kommunikation. En del entreprenörer säljer kurser i ämnet.
Men hur lätt är det att lyssna för att förstå, när mottagaren tänker och känner helt olikt det vi själva menar, känner och tänker?
Hur ofta blir vi hörda och begripna av andra? Speciellt när vi fastnat i klistret av gräl, problem, hinder och gamla vanor.

Vi vet att konflikter, gräl, sjukskrivningar, oro, passivitet, skitsnack och mobbing tyvärr är vardag för många. Det sker hemma i köket och det händer ständigt på våra arbetsplatser.
Här flyger den positiva energin, kraften, kreativiteten, glädjen, framgången och den positiva kontakten snabbt ut genom fönstret. Den går oss helt enkelt förlorad och på resan betalar vi ofta ett mycket högt pris. Både ekonomiskt och känslomässigt.

Efter att ha lärt tusentals individer, par och grupper tydliga kommunikationsverktyg, vet jag vad som fungerar.
Jag vet hur vi kan gå från problem till kontakt och jag vet hur vi alla kan lära oss, att inifrån och ut, lyssna för att förstå – på riktigt. Jag vet helt enkelt, hur vi vänder problem och konflikter till möjligheter och positiva resultat. (Både hemma och på jobbet).

Med stor ödmjukhet vet jag också att förändring är svårt. Därför behöver vi börja med att titta på oss själva och på varandra med varma ögon. Vi behöver även välja att ta in forskningsbaserad kunskap. Kunskap som sakta men säkert, ska få lov att beröra hjärtat.

Säkert har du gått på en kurs och fattat hur du ska göra rent faktamässigt, men sen när hjärnan är lite ”larmad” så förloras det du lärt dig på en nanosekund. Ja, det är mänskligt och oftast väldigt, väldigt jobbigt och destruktivt.

Så vad är lösningen?

Jo, nyckeln är att välja att ta in kunskap, som i sin tur leder till ett paradigmskifte och som sen intressant nog, ”tänder hjärnan” för träning, glädje, förändring och nytt. Som du hör är själva paradigmskiftet basen på allt.

Trots att mina online utbildningar vilar på forskning och lång erfarenhet, är det RELATIONEN MELLAN DIG OCH MIG som är viktigast. När du litar på mig kan jag dela med mig av min erfarenhet och därmed både smitta dig och inspirera dig till att ta de nödvändiga steg som du behöver ta, för att nå de resultat som du längtar efter, behöver och förtjänar.

Det är i KONTAKTEN MELLAN DIG OCH MIG som ett första paradigmskifte äger rum. När din mottagarplats eller dörr är öppen, ja då kommer du att i mötet med andra (speciellt tillsammans med dina närmaste) förstora, förstärka och träna på det som i längden leder dig framåt och dit du vill.
Visst jag säljer kunskap och tydliga kommunikationsverktyg, men framförallt bygger du och jag en relation som består av tillit, glädje, förtroende, gemensamma erfarenheter, positivitet, optimism och kontakt.
Viktiga egenskaper när vi vill skapa förändring som ska hålla, även i de svåra situationerna.

Många pratar om hur viktigt det är med bra kommunikation. Det gläder mig då vår förmåga av att höra, förstå och begripa (både oss själva och) varandra är nyckeln till arbetsglädje, livsglädje och positiva resultat.

Tack för att du tagit dig tid att läsa.

Eva Berlander

P.S. Eftersom vi har samma hjärna/kropp på jobbet som vi har hemma kan alla mina utbildningar göra en enorm skillnad för dig. Spännande, eller hur?
Har du frågor? Jag är här för dig!