5 tips på hur du tänder din hjärna för lust, kraft och nya möjligheter!

1. Ta dig själv på allvar och öka din inre motståndskraft!

Välj att lägga din fokus mot den du kan förändra – dig själv! (Detta oavsett om du också gör ett jobb med din partner eller dina kollegor). Vi människor har så lätt för att ”lämna oss själva” i sticken och därmed fördjupa vår upplevelse av maktlöshet. När vi istället väljer att gå på en spännande upptäcktsfärd med oss själva, skapar vi enorma möjligheter till att stärka oss själva inifrån och ut.

Alla behöver vi bli hörda och begripna. Välj att höra och förstå dina egna tankar, känslor och beteenden. Bli specialist på att lära dig lugna och reglera dig själv.

Målet med personlig utveckling och terapi är det man på engelska kallar för: Recilience. En form av motståndskraft där vi lär oss att lugna och reglera våra ibland galopperande nervsystem, oberoende av vad som sker utanför oss själva.

En mycket spännande, stärkande och berörande resa!

2. Säg JA till kunskap

När vi lyfter blicken och ser den stora bilden av sambandet mellan neurobiologi, kommunikation, konflikter, framgång och kärlek, hjälper vi oss själva att tända vår hjärna för framgång och nya resultat.

När vi sen öppnar upp för kunskap som inifrån och ut – i motsatsen till utifrån och in, berör hjärtat på riktigt, händer det magiska saker.

3. Bosätt dig inte i pricken av problem!

När vi fastnar i konflikter (inre eller yttre) gör det ont. Här kommer vår hjärna göra det bästa den kan och vilja försvara sig. Tyvärr ofta med förödande konsekvenser. Ju mer vi ältar våra problem desto större blir de. Ju mer vi diskuterar, argumenterar eller bråkar desto värre känns det. Vi har fastnat i det jag kallar för pricken av problem.

Lösningen ligger istället i att titta på det som är svårt från ett annat håll. På engelska säger vi: ”When we change the way we look at things – the things we look at change” det vill säga: När vi förändrar sättet som vi ser på saker – så förändras det vi ser.

Så spännande!

4. Sätt ett hjärta runt dig själv och andra!

Alla är vi värdefulla och fina i grunden. När vi väljer att träna på att se det som fungerar hos oss själva och hos andra, öppnar vi den berömda mottagarplatsen. Nu är vi öppna och mottagliga har vi ökat möjligheten av att få det vi längtar efter med 100 %.

Kom ihåg att vi alla behöver bli hörda, sedda, begripna och älskade. Vi är helt enkelt sociala varelser som behöver positiv kontakt.

Bristen på positiv kontakt aktiverar ”pricken av problem” då negativ kontakt är bättre än ingen kontakt alls. Här är det lätt” att fastna i en negativ dans.

När vi tränar på att se på oss själva och andra med varma och mjuka ögon – öppnar vi upp för utveckling, kontakt och fantastiska resultat.

Det är som att plocka kantareller – i början kan det vara svårt att hitta den första. När vi väl gjort det, blir det lättare och lättare att hitta dessa vackra små gula svamparna. Samma gäller för uppskattning och varma ögon. 

5. Ta emot hjälp!

Livet är kort och det enda vi vet är just nu.

I min värld har vi inte tid att slösa bort vår energi och kraft på saker som inte leder oss dit vi vill. Så igen, ta dig själv på allvar!

När vi väljer att säga JA till att ta emot hjälp har vi någon utomstående att hålla i handen. Helst någon som är mer kompetent i ämnet än vi själva.

I mina distansutbildningar leder jag dig, sakta men säkert mot kraft, glädje och upplevelsen av att leva livet fullt ut.

Men kom ihåg att det även finns många andra kloka, kompetenta och medkännande terapeuter och coacher därute. Lita på din magkänsla! Känns det inte bra, byt terapeut och hitta en ny.

Forskning visar intressant nog att ibland kan det räcka med stödet från en riktigt fin och omtänksam vän.

Nu med kraftfullt stöd kan vi möta alla jobbiga hinder – men nu på ett nytt och konstruktivt sätt. Vilken tur!

Lycka till!

Eva Berlander

P.S. Har du frågor? Kontakta oss gärna.