#22 Benedicte Lande Forsén – Ett fint möte


I detta avsnitt gästas Eva Berlander av vännen och kollegan Benedicte Lande Forsén. Tillsammans fortsätter de att undersöka konsten av att lyssna.

Tre tips som vi pratar om i programmet:

  • Se dig själv lite utifrån, speciellt när du märker att du hamnar i affekt. Titta på dig själv med nyfikna ögon. Hur låter din röst? Hur är ditt kroppsspråk, vad känner och tänker du när din hjärna larmar om fara? Om du vill att en person ska lyssna på dig, hur utrycker du dig då? Gå på en spännande upptäcktsfärd inne i dig själv.
  • Sätt ett hjärta runt dig själv och det du ser. Det är både mänskligt och biologiskt att ”bli vårt värsta jag” när hjärnan och nervsystemet larmar för fara. Här kommer vi med automatik antingen välja att vända ut vår energi, vända in den, frysa still eller ”spela döda”.
  • Hitta ett sätt att lugna dig själv. När du upplever dig mer i balans, välj att uttrycka dig på ett sätt som kan vara möjligt för din partner, din vän eller kanske ditt barn att närvara. Kom ihåg att den enda som du kan förändra är dig själv. Välj att vara den du vill vara baserat på dina kärnvärden/Core Values. Det kommer att kännas gött, som vi säger i Göteborg.

Vill du kontakta Benedicte? Hon finns att nå på growing.se.