/* */

För individer

“The real voyage of discovery consists not in seeking
new landscapes, but in having new eyes”.
Marcel Proust

Eva Berlander grundade Svenska Imagoinstitutet, ett utbildningscentrum med det långsiktiga målet att skapa en bättre värld, ett par, en individ i taget. Genom linsen av Interpersonell neurobiolog IPNB), arbetar vi med Mental träning, Imago relationsterapi och mindfulness med målet att skapa kärleksfulla relationer i vårt samhälle. Syftet är att inspirera människor till att se på till synes hopplösa konflikter och problem ur perspektivet: ”Så spännande!” Konflikter och svårigheter bär nämligen ofta med sig möjligheten till utveckling och nyckeln till förändring.

Vi lär dig hur din kropp fungerar och sambandet mellan neurobiologi, kommunikation, konflikter och kärlek. Interpersonell neurobiologi är helt enkelt, relationernas neurovetenskap!

Söker du individuell terapi så har du kommit rätt!

Att uppleva att man “överlever”, istället för att leva livet fullt ut, kan vara oerhört smärtsamt. När Eva uppmuntrar oss att hurra för svårigheter av inre och yttre konflikter tar hon inte bort det allvarliga i att ha det svårt. Hon vill entusiasmera till att lugna nervsystemet och uppmuntra oss att se det som gör ”ont” från ett nytt perspektiv. Vårt arbete grundar sig på vetenskap och forskning inom området mänskliga relationer. För att uppleva hälsa, välmående, glädje och lust behöver vi vara uppmärksamma på vad som fungerar och vad som inte fungerar inom oss själva och i våra nära relationer. Vi behöver förstå vad vi kan göra för att skapa den integrering i vårt eget nervsystem som leder till harmoni, motståndskraft och resilience.

Vi rekommenderar dig varmt att parallellt med ditt möte med en terapeut ta vår e-learning :att leva istället för att överleva – Interpersonell neurobiologi, den stora bilden. En unik möjlighet där du på snabbaste, enklaste och billigaste sätt får möjlighet att ta dig dit du vill. Denna e-learning kan jämföras med många timmars ”gratis” terapi.

Är du osäker? Börja med vår kurs: 10 steg mot nya möjligheter. Här tar vi 10 steg tillsammans och tittar på detta med välmående och glädje från ett lite annorlunda håll. 

De flesta börjar med kursen för att sedan gå vidare till vår grundutbildning. Eftersom det är många som gör våra distanskurser och utbildningar finns det många kommentarer att läsa. Det skapar gemenskap och förstärker den positiva känslan av att vi alla sitter i ”samma båt”.  Eva svarar även på alla kommentarer vilket ger dig som går utbildningen extra stöd.

Parallellt med din e-learning kan du ta några få timmar hos oss eller hos en annan terapeut. Resultatet blir oftast mycket bra.    

Våra utbildningar är trots sin vetenskapliga grund inte skrivna eller kommunicerade med ett akademiskt språk. Istället är de personliga och enkla.

Varmt välkommen på en spännande resa! 

KURS ONLINE

1 125 kr

10 steg mot nya möjligheter

En fin kurs som på kort stund ska ge dig inspiration och inblick i det stora ämnet kärleksfulla relationer. Ta den själv eller tillsammans med en vän eller partner. Bok ingår.

GRUNDUTBILDNING ONLINE

10 950 kr

Att leva istället för att överleva

Online-utbildningen Interpersonell neurobiologi – den stora bilden, är gjord med avsikt att inspirera och hjälpa dig att se en ny väg mot nya möjligheter. Interpersonell neurobiologi är helt enkelt, relationernas neurovetenskap! Bok ingår.

BOKA MÖTE MED EVA LIVE

Träffa Eva live i tre timmar för en introduktion på institutet.

Från maktlöshet till kraft och nya möjligheter

Observera att för att boka en tid med Eva måste du ha tagit kursen  ”10 steg mot nya möjligheter”

LIVE WORKSHOP FÖRDJUPNING

7 500 kr

Integrera neurobiologi med livet (INL) under två dagar.

Tillsammans integrerar vi materialet, lär oss kommunikation som leder till kontakt, skrattar och låter hjärtat bli berört.

Den här unika workshopen kräver särskilda förkunskaper.

KURS ONLINE

1 495 kr

Medveten närvaro.

Hitta din kraft, din glädje och dig själv!

I denna utbildning får du tydligt lära dig redskap som ska lugna och reglera din kropp, dina känslor och dina tankar. Bok ingår.

Fina ord från tidigare klienter

 • ”Jag har tidigare känt mig maktlös. Nu kan jag se hur jag kan skapa det liv jag vill ha.”

  - Daniel, 42
 • ”Alla skulle ha chansen att gå i egen terapi på detta sätt!! Positivt och spännande.”

  – Caroline, 43
 • ”Mitt problem med nära relationer, visade sig i mitt arbetsliv också.”

  – Bosse, 37
 • ”Det här ’arbetet’ med terapin är konkret, logisk och mycket värdefullt.”

  – Nils, 59
 • ”Detta ’arbete’ med mig själv, gör mig till en bättre företagare/chef.”

  – Lena M
 • ”Alla borde ta chansen!”

  – John-Åke, 56
 • ”Ett sätt att lära sig leva istället för att överleva”

  – Susanna Ericson

10 steg mot nya möjligheter - STARTPAKET

ONLINE
En fin start som inspirerar och ger kunskap om relationer. I denna online kurs ingår även Eva Berlanders bok; Att leva istället för att överleva; medveten dialog ger kärleken en chans.

INTERPERSONELL NEUROBIOLOGI - DEN STORA BILDEN

ONLINE - GRUNDKURS
Vår bästsäljande utbildning då den innehåller timtals med inspiration och ny kunskap, tryggt guidat av Eva Berlander. Eva visar även hur dialogen “att gå över bron” går till. Du kan göra den ensam eller tillsammans med en vän. Bok och manual ingår.

INTERPERSONELL NEUROBIOLOGI - NIO DOMÄNER AV INTEGRATION - DETALJERNA

ONLINE - FÖRDJUPNING
Detta är ett samarbete mellan Svenska Imagoinstitutet och Psykologi med mera. Denna är för dig som vill fördjupa din kunskap inom personell neurobiologi för att använda det såväl inom ditt yrke eller i övriga livet.

Språket i denna utbildning utgår ifrån att du gått "Intepersonell neurobiologi - Den stora bilden"

INTEGRERA NEUROBIOLOGI MED LIVET (INL)

LIVE
En utbildning som vi kallar; cirkeln av expertis då vi tillsammans genom linsen av interpersonell neurobiologi (IPNB) integrerar begreppen; kärlek, konflikter, kommunikation, ledarskap, framgång och hälsa. Vi länkar vetenskap med praktiska övningar och vår fokus ligger på kommunikation som leder framåt.

RELATIONER & MENTAL TRÄNING

ONLINE
Eva Berlander och Dr Lars-Eric Uneståhl samtalar om den mentala träningens betydelse i relationer. Två böcker ingår.
MEDVETEN NÄRVARO

MEDVETEN NÄRVARO

ONLINE
I denna utbildningen får du tydligt lära dig redskap för att lugna och reglera din kropp, dina känslor och dina tankar.. Målet är att du ska bli gladare, starkare och vänligare. Kursen gör Eva Berlander tillsammans med Elin Berg, Benedicte Lande Forsén och Therese Lind. Bok ingår. Välkommen!

COMING A PART TO BE TOGETHER (ENG)

WORKSHOP ONLINE
Fokus ligger på hur vi alla behöver lära oss att hålla isär – för att kunna vara ihop. Att lära oss veta var vi själva börjar och var vi slutar. Att se vad som är mitt och vad som är ditt. En mycket viktig kunskap gällande kommunikation och hälsa. Denna workshop är på "lätt" engelska. Bok ingår.

CORE VALUE LIVING (ENG)

WORKSHOP ONLINE
Oavsett om det är i styrelserummet, i sovrummet eller i mötet med familj och vänner är Core Value Living nyckeln till framgång. När ditt dagliga liv inte återspeglar ditt bästa jag, lider alla och speciellt du själv. Även om detta koncept kan låta förenklat eller som ett ideal, bygger det på sunda, vetenskapliga principer såväl som praktiska övningar. Denna workshop är på "lätt" engelska. Bok ingår.

INTRODUKTION PÅ INSTITUTET

LIVE
Välkommen på en introduktion hos Eva Berlander. Under två till tre timmar får Eva höra hur hon hjälper dig vidare på bästa möjliga sätt. Innan ert möte ska du förbereda dig genom att köpa vår introducerande kurs: 10 steg mot nya möjligheter. Varmt välkommen på en spännande resa!

INTENSIVTERAPI FÖR INDIVIDER

LIVE
Efter att du varit här på introduktion kan du välja att komma på intensiv-terapi hos Eva Berlander. Tillsammans lägger ni ett spännande pussel som ska hjälpa dig att nå dina mål. Ni träffas 3 till 4 timmar åt gången. Vi rekommenderar dig varmt att parallellt med dina möten med Eva ta vår uppskattade utbildning: Interpersonell neurobiologi - den stora bilden. Vi vet att den kombinationen är både snabbast, bäst och mest ekonomisk. Varmt välkommen!
SVÅRT ATT VÄLJA?

SVÅRT ATT VÄLJA?

Är du osäker kan du alltid välja att komma hit och träffa Eva live eller ringa och prata med henne om dina funderingar. Här kommer hon vägleda dig vidare. Lyssna gärna på hennes podcast: Evas relationspodd för att få inspiration.

Många tror att ett live möte är det bästa sättet att starta men vår långa erfarenhet visar att utvecklingsprocessen går mycket snabbare om du parallellt med ett möte med Eva tar in kunskap via våra distans utbildningar. När du lär dig sambandet mellan neurobiologi, kommunikation, konflikter och kärlek händer det magiska saker.

Därför vet vi, att online kurser som du integrerar hemma i din vardag parallellt med live timmar med Eva är det bästa sättet att komma framåt. Det går dessutom snabbare, lättare och är billigare!

Låt dig inspireras av Eva Berlander och Dr. Pat Love (ENG) Magic Moments

Journalist Eva Nordin interviewing Dr. Pat Love and Eva Berlander about Relationships Love. How do we create magical moments in our lives?