/* */

Individuell terapi

“The real voyage of discovery consists not in seeking
new landscapes, but in having new eyes”.
Marcel Proust

Söker du individuell terapi så har du hamnat rätt!

Är du ledsen, trött eller uppgiven? Känner du oro inför framtiden eller kanske badar du i självkritik och höga prestationskrav? Längtar du efter en livskamrat men vet inte hur du ska hitta rätt eller har du precis blivit lämnad av en partner som du trodde du skulle bli gammal med? Kanske är du den som vill lämna relationen men du vet inte om det är rätt beslut för dig?

Eller känner du att livet har mer att ge men du vet inte riktigt hur du ska kunna tända din hjärna för lust, kraft och glädje? Kanske har du svårt att lugna och reglera dig själv, Du ser att dina känslor lätt förstör både för dig själv och för andra runt omkring dig? Kanske känner du dig avstängd, låg och ledsen? Du vet att livet har mer att erbjuda men du kommer inte åt känslan av glädje och lust. Kanske längtar du helt enkelt efter att känna dig mer levande. Du har tröttnat på att överleva och nu vill du ta dig själv på allvar och hitta kraften och energin igen.

Om du svarat ja på någon av dessa frågor är du inte ensam. Det du känner nu, känner hundratusentals personer på vår jord just nu. Men det finns hjälp att få. Individuell terapi kan vara vägen till framgång och det man på engelska kallar för recilience (motståndskraft).    

Börja med att hurra för dig själv! Bara det att du väljer att läsa den här texten säger en hel del om dig och din vilja och målmedvetenhet att komma till en ny plats. 

När Eva uppmuntrar oss att hurra för svårigheter av inre och yttre konflikter tar hon inte bort det allvarliga i att ha det svårt. Hon vill att vi ska lugna vårt annars galopperande nervsystem, och uppmuntra oss att se det som gör ont ur ett nytt perspektiv.

När vi har ont fastnar vi ofta i det Eva lekfullt kallar för pricken av problem. Avsikten är oftast god men den leder sällan framåt. Här behöver vi i stället lyfta blicken och se våra svårigheter från ett annat håll. Detta gäller såväl par, företag och organisationer som dig som individ – så intressant!

Vi behöver välja att vara nyfikna och gå på en mycket spännande upptäcktsfärd i vårt inre. Inte för att rota och älta utan snarare för att med värme förstå oss själva på riktigt. Här förstärker vi det som fungerar och lugnar det som känns svårt. På resan lär vi oss att se och integrera sambandet mellan vår hjärna, vårt medvetande och våra relationer.

Distansutbildningar och terapi online

Med över 30 års erfarenhet vet vi vad som fungerar och vad som leder framåt. Kunskap som berör hjärtat är avgörande för att vi ska kunna kliva ur pricken av problem. Därför har vi valt att skapa distansutbildningar som parallellt med live möten med Eva förändrar ditt liv.

Distansutbildningar kan i första anblicken kännas ensam men efter att ha följt tusentals deltagare vet vi att filmerna med Eva som du ser på distans genererar kraft, självförtroende och energi. Du kommer att uppleva att Eva är med dig hela tiden. Dels för att hon svarar på dina kommentarer men också för att hennes sätt att utbilda är enkelt, autentiskt och lättsamt. Under utbildningen får du även möjlighet att läsa andras kommentarer, vilket verkligen ger känslan av att vi alla ”sitter i samma båt”. Så spännande! 

Förutom filmerna med Eva får du även rekommendationer på YouTube klipp och Ted Talks som förstärker det hon säger. Under utbildningens gång ger hon dig intressanta övningar att göra. Allt för att du sakta men säkert, ska kunna ha en romans med dig själv och komma dit du vill. Eftersom du lär dig på distans tar du inte bara ett personligt och viktigt ansvar för din egen utveckling, utan ditt behov av att ta live timmarna med Eva minskar, vilket i längden blir en ekonomisk fördel.       

Många väljer att enbart ta distansutbildningen, vissa tar några få timmar på telefon och ytterligare andra väljer att komma hit till institutet och möta Eva live. Vi vet att när du väljer att ”jobba” hemma parallellt med eventuella live möten med Eva sparar du inte enbart pengar du kommer snabbare dit du vill. 

Om du är osäker på var du ska börja så brukar vi rekommendera att ta vår kurs ”10 steg till nya möjligheter”. Här lyfter vi blicken tillsammans och med värme och nyfikenhet lär du dig att se möjligheter istället för svårigheter. 10 steg till nya möjligheter kan du läsa mer om här.

Har du bestämt dig ska du gå direkt på vår ”bestseller” Att leva istället för att överleva – Interpersonell neurobiologi, den stora bilden. Genom 10 moduler lyfter vi blicken tillsammans och ser sambandet mellan neurobiologi, kommunikation, konflikter, kraft och resilience. Vi lämnar pricken av problem och ser möjligheterna. Många säger att denna utbildning kan jämföras med hundra timmar av ”gratisterapi”, då utbildningarna går att se om och om igen. Tillsammans med Eva lägger du ditt eget livspussel. Många par väljer även att göra denna resa tillsammans.   Eftersom utbildningarna är online så kan du även gå utbildningen var du än befinner dig. Allt för att passa din vardag och din tid. Bok och manual ingår.

Individuell terapi hos en terapeut

Vill du komma på besök hos Eva istället direkt på Svenska Imagoinstitutet för individuell terapi så går det också bra, men då måste du minst ha gått introduktionskursen ”10 steg mot nya möjligheter” för att kunna integrera det innehåll du har lärt dig tillsammans med Eva. Just nu på grund av rådande omständigheter sker många möten via Zoom, allt för din och Evas säkerhet. Du kan läsa mer och boka ett möte med Eva här.

Varmt välkomna på en spännande resa!

Gå vår populära utbildning "Interpersonell neurobiologi - Den stora bilden" du också!

KURS ONLINE

1 125 kr

10 steg mot nya möjligheter

En fin kurs som på kort stund ska ge dig inspiration och inblick i det stora ämnet kärleksfulla relationer.

Ta den själv eller tillsammans med en vän eller partner.

Eva svarar på alla dina kommentarer.

Bok ingår.

GRUNDUTBILDNING ONLINE

10 950 kr

Att leva istället för att överleva

Distansutbildningen: Att leva istället för att överleva – Interpersonell neurobiologi, den stora bilden, är en mycket uppskattad distansutbildning.

En form av egen terapi som du gör hemma där livet händer. Var och när du vill. Eva svarar på alla dina kommentarer.  

Bok och manual ingår.

BOKA MÖTE MED EVA LIVE

Träffa Eva live i tre timmar för en introduktion på institutet.

Från maktlöshet till kraft och nya möjligheter.

De flesta väljer att ta vår distansutbildning: Att leva istället för att överleva, parallellt med live möten. En mycket fin kombination där du på snabbast, lättast och billigast sätt kommer dit du vill.  

Observera att för att boka en tid med Eva måste du ha tagit kursen  ”10 steg mot nya möjligheter”

LIVE WORKSHOP FÖRDJUPNING

7 500 kr

Integrera neurobiologi med livet (INL) under två dagar.

Tillsammans integrerar vi materialet, lär oss kommunikation som leder till kontakt, skrattar och låter hjärtat bli berört.

Den här unika workshopen kräver särskilda förkunskaper.

KURS ONLINE

1 495 kr

Medveten närvaro.

Hitta din kraft, din glädje och dig själv!

I denna utbildning får du tydligt lära dig redskap som ska lugna och reglera din kropp, dina känslor och dina tankar.

Bok ingår.

Fina ord från tidigare klienter

 • ”Jag har tidigare känt mig maktlös. Nu kan jag se hur jag kan skapa det liv jag vill ha.”

  - Daniel, 42
 • ”Alla skulle ha chansen att gå i egen terapi på detta sätt!! Positivt och spännande.”

  – Caroline, 43
 • ”Mitt problem med nära relationer, visade sig i mitt arbetsliv också.”

  – Bosse, 37
 • ”Det här ’arbetet’ med terapin är konkret, logisk och mycket värdefullt.”

  – Nils, 59
 • ”Detta ’arbete’ med mig själv, gör mig till en bättre företagare/chef.”

  – Lena M
 • ”Alla borde ta chansen!”

  – John-Åke, 56
 • ”Ett sätt att lära sig leva istället för att överleva”

  – Susanna Ericson

10 steg mot nya möjligheter - STARTPAKET

ONLINE
En fin start som inspirerar och ger kunskap om relationer. I denna online kurs ingår även Eva Berlanders bok; Att leva istället för att överleva; medveten dialog ger kärleken en chans.

INTERPERSONELL NEUROBIOLOGI - DEN STORA BILDEN

ONLINE - GRUNDKURS
Vår bästsäljande utbildning då den innehåller timtals med inspiration och ny kunskap, tryggt guidat av Eva Berlander. Eva visar även hur dialogen “att gå över bron” går till. Du kan göra den ensam eller tillsammans med en vän. Bok och manual ingår.

INTERPERSONELL NEUROBIOLOGI - NIO DOMÄNER AV INTEGRATION - DETALJERNA

ONLINE - FÖRDJUPNING
Detta är ett samarbete mellan Svenska Imagoinstitutet och Psykologi med mera. Denna är för dig som vill fördjupa din kunskap inom personell neurobiologi för att använda det såväl inom ditt yrke eller i övriga livet.

Språket i denna utbildning utgår ifrån att du gått "Intepersonell neurobiologi - Den stora bilden"

INTEGRERA NEUROBIOLOGI MED LIVET (INL)

LIVE
En utbildning som vi kallar; cirkeln av expertis då vi tillsammans genom linsen av interpersonell neurobiologi (IPNB) integrerar begreppen; kärlek, konflikter, kommunikation, ledarskap, framgång och hälsa. Vi länkar vetenskap med praktiska övningar och vår fokus ligger på kommunikation som leder framåt.

RELATIONER & MENTAL TRÄNING

ONLINE
Eva Berlander och Dr Lars-Eric Uneståhl samtalar om den mentala träningens betydelse i relationer. Två böcker ingår.
MEDVETEN NÄRVARO

MEDVETEN NÄRVARO

ONLINE
I denna utbildningen får du tydligt lära dig redskap för att lugna och reglera din kropp, dina känslor och dina tankar.. Målet är att du ska bli gladare, starkare och vänligare. Kursen gör Eva Berlander tillsammans med Elin Berg, Benedicte Lande Forsén och Therese Lind. Bok ingår. Välkommen!

COMING A PART TO BE TOGETHER (ENG)

WORKSHOP ONLINE
Fokus ligger på hur vi alla behöver lära oss att hålla isär – för att kunna vara ihop. Att lära oss veta var vi själva börjar och var vi slutar. Att se vad som är mitt och vad som är ditt. En mycket viktig kunskap gällande kommunikation och hälsa. Denna workshop är på "lätt" engelska. Bok ingår.

CORE VALUE LIVING (ENG)

WORKSHOP ONLINE
Oavsett om det är i styrelserummet, i sovrummet eller i mötet med familj och vänner är Core Value Living nyckeln till framgång. När ditt dagliga liv inte återspeglar ditt bästa jag, lider alla och speciellt du själv. Även om detta koncept kan låta förenklat eller som ett ideal, bygger det på sunda, vetenskapliga principer såväl som praktiska övningar. Denna workshop är på "lätt" engelska. Bok ingår.

INTRODUKTION PÅ INSTITUTET

LIVE
Välkommen på en introduktion hos Eva Berlander. Under två till tre timmar får Eva höra hur hon hjälper dig vidare på bästa möjliga sätt. Innan ert möte ska du förbereda dig genom att köpa vår introducerande kurs: 10 steg mot nya möjligheter. Varmt välkommen på en spännande resa!

INTENSIVTERAPI FÖR INDIVIDER

LIVE
Efter att du varit här på introduktion kan du välja att komma på intensiv-terapi hos Eva Berlander. Tillsammans lägger ni ett spännande pussel som ska hjälpa dig att nå dina mål. Ni träffas 3 till 4 timmar åt gången. Vi rekommenderar dig varmt att parallellt med dina möten med Eva ta vår uppskattade utbildning: Interpersonell neurobiologi - den stora bilden. Vi vet att den kombinationen är både snabbast, bäst och mest ekonomisk. Varmt välkommen!
SVÅRT ATT VÄLJA?

SVÅRT ATT VÄLJA?

Är du osäker kan du alltid välja att komma hit och träffa Eva live eller ringa och prata med henne om dina funderingar. Här kommer hon vägleda dig vidare. Lyssna gärna på hennes podcast: Evas relationspodd för att få inspiration.

Många tror att ett live möte är det bästa sättet att starta men vår långa erfarenhet visar att utvecklingsprocessen går mycket snabbare om du parallellt med ett möte med Eva tar in kunskap via våra distans utbildningar. När du lär dig sambandet mellan neurobiologi, kommunikation, konflikter och kärlek händer det magiska saker.

Därför vet vi, att online kurser som du integrerar hemma i din vardag parallellt med live timmar med Eva är det bästa sättet att komma framåt. Det går dessutom snabbare, lättare och är billigare!

Låt dig inspireras av Eva Berlander och Dr. Pat Love (ENG) Magic Moments

Journalist Eva Nordin interviewing Dr. Pat Love and Eva Berlander about Relationships Love. How do we create magical moments in our lives?

Du vet väl om att du kan göra alla våra utbildningar på distans? Så spännande!
Du vet väl om att du kan göra alla våra utbildningar på distans? Så spännande!