“The real voyage of discovery consists not in seeking
new landscapes, but in having new eyes”.
Marcel Proust

”We are seeking a paradigm shift so that the way we think of therapy, the way we practice, and the way we talk to our patients are all influenced with our felt sense of the brains movement toward integration.” Bonnie Badenoch

Söker du individuell terapi så har du hamnat rätt!

Är du ledsen, trött eller uppgiven? Känner du oro inför framtiden eller kanske badar du i självkritik och höga prestationskrav? Längtar du efter en livskamrat men vet inte hur du ska hitta rätt eller har du precis blivit lämnad av en partner som du trodde du skulle bli gammal med? Kanske är du den som vill lämna relationen men du vet inte om det är rätt beslut för dig?

Eller känner du att livet har mer att ge men du vet inte riktigt hur du ska kunna tända din hjärna för lust, kraft och glädje? Kanske har du svårt att lugna och reglera dig själv, Du ser att dina känslor lätt förstör både för dig själv och för andra runt omkring dig? Kanske känner du dig avstängd, låg och ledsen? Du vet att livet har mer att erbjuda men du kommer inte åt känslan av glädje och lust. Kanske längtar du helt enkelt efter att känna dig mer levande. Du har tröttnat på att överleva och nu vill du ta dig själv på allvar och hitta kraften och energin igen.

Om du svarat ja på någon av dessa frågor är du inte ensam. Det du känner nu, känner hundratusentals personer på vår jord just nu. Men det finns hjälp att få. Individuell terapi kan vara vägen till framgång och det man på engelska kallar för recilience (motståndskraft).    

Börja med att hurra för dig själv! Bara det att du väljer att läsa den här texten säger en hel del om dig och din vilja och målmedvetenhet att komma till en ny plats. 

När Eva uppmuntrar oss att hurra för svårigheter av inre och yttre konflikter tar hon inte bort det allvarliga i att ha det svårt. Hon vill att vi ska lugna vårt annars galopperande nervsystem, och uppmuntra oss att se det som gör ont ur ett nytt perspektiv.

När vi har ont fastnar vi ofta i det Eva lekfullt kallar för pricken av problem. Avsikten är oftast god men den leder sällan framåt. Här behöver vi i stället lyfta blicken och se våra svårigheter från ett annat håll. Detta gäller såväl par, företag och organisationer som dig som individ – så intressant!

Vi behöver välja att vara nyfikna och gå på en mycket spännande upptäcktsfärd i vårt inre. Inte för att rota och älta utan snarare för att med värme förstå oss själva på riktigt. Här förstärker vi det som fungerar och lugnar det som känns svårt. På resan lär vi oss att se och integrera sambandet mellan vår hjärna, vårt medvetande och våra relationer.

Distansutbildningar och terapi online

Med över 30 års erfarenhet vet vi vad som fungerar och vad som leder framåt. Kunskap som berör hjärtat är avgörande för att vi ska kunna kliva ur pricken av problem. Därför har vi valt att skapa distansutbildningar som parallellt med live möten med Eva förändrar ditt liv.

Distansutbildningar kan i första anblicken kännas ensam men efter att ha följt tusentals deltagare vet vi att filmerna med Eva som du ser på distans genererar kraft, självförtroende och energi. Du kommer att uppleva att Eva är med dig hela tiden. Dels för att hon svarar på dina kommentarer men också för att hennes sätt att utbilda är enkelt, autentiskt och lättsamt. Under utbildningen får du även möjlighet att läsa andras kommentarer, vilket verkligen ger känslan av att vi alla ”sitter i samma båt”. Så spännande! 

Förutom filmerna med Eva får du även rekommendationer på YouTube klipp och Ted Talks som förstärker det hon säger. Under utbildningens gång ger hon dig intressanta övningar att göra. Allt för att du sakta men säkert, ska kunna ha en romans med dig själv och komma dit du vill. Eftersom du lär dig på distans tar du inte bara ett personligt och viktigt ansvar för din egen utveckling, utan ditt behov av att ta live timmarna med Eva minskar, vilket i längden blir en ekonomisk fördel.       

Många väljer att enbart ta distansutbildningen, vissa tar några få timmar på telefon och ytterligare andra väljer att komma hit till institutet och möta Eva live. Vi vet att när du väljer att ”jobba” hemma parallellt med eventuella live möten med Eva sparar du inte enbart pengar du kommer snabbare dit du vill. 

Om du är osäker på var du ska börja så brukar vi rekommendera att ta vår kurs ”10 steg till nya möjligheter”. Här lyfter vi blicken tillsammans och med värme och nyfikenhet lär du dig att se möjligheter istället för svårigheter. 10 steg till nya möjligheter kan du läsa mer om här.

Har du bestämt dig ska du gå direkt på vår ”bestseller” Att leva istället för att överleva – Interpersonell neurobiologi, den stora bilden. Genom 10 moduler lyfter vi blicken tillsammans och ser sambandet mellan neurobiologi, kommunikation, konflikter, kraft och resilience. Vi lämnar pricken av problem och ser möjligheterna. Många säger att denna utbildning kan jämföras med hundra timmar av ”gratisterapi”, då utbildningarna går att se om och om igen. Tillsammans med Eva lägger du ditt eget livspussel. Många par väljer även att göra denna resa tillsammans.   Eftersom utbildningarna är online så kan du även gå utbildningen var du än befinner dig. Allt för att passa din vardag och din tid. Bok och manual ingår.

Individuell terapi hos en terapeut

Vill du komma på besök hos Eva istället direkt på Svenska Imagoinstitutet för individuell terapi så går det också bra, men då måste du minst ha gått introduktionskursen ”10 steg mot nya möjligheter” för att kunna integrera det innehåll du har lärt dig tillsammans med Eva. Nuförtiden sker även många möten via Zoom. Du kan läsa mer och boka ett möte med Eva här.

Varmt välkomna på en spännande resa!

Utbildningar för individer

10 steg till en lycklig relation

– Ett startpaket för dig som vill ha förändring. Kursen är värdefull för dig oavsett om du har en partner eller inte.  

Vår mest uppskattade kurs

Gå i terapi hos Eva Berlander

Live möten som kommer att förändra dig och ditt liv för alltid! 

Professionellt stöd på vägen

Att LEVA istället för att överleva 

Vår mest sålda grundutbildning. En unik möjlighet att inspireras, motiveras och utvecklas. Självklart är Eva med dig under hela din resa!   

Fördjupning live. Förkunskaper krävs.

Medveten närvaro

Vi lugnar kropp, känslor och tankar genom meditationer och yogaövningar.

Kurs & övningar