#113 Skiljas med hjärta och hjärna – Eva Berlander möter familjejuristen Linda Ljunggren Syding och parterapeuten Håkan Mattson.


Från Kärleksrelation till föräldrar relation – Eva möter familjejuristen Linda Ljunggren Syding och parterapeuten Håkan Mattson.

Nästan alla kärleksrelationer börjar med en stormande förälskelse och total lycka. Ändå slutar fler än hälften med separation eller skilsmässa.

Orsakerna till skilsmässa är många; oändliga gräl som aldrig verkar ta slut, tristess eller känslan av att paret inte längre har kul tillsammans, otrohet, iskall tystnad eller kanske en gemensam upplevelse av att det är dags att gå skilda vägar.

Några par skiljer sig som vänner. Andra par separerar för att svårigheterna och de hårda orden eller tystnaden blivit olidlig. Ofta är det en som väljer att gå medans den andra vill stanna och ge relationen en ny chans. Många gånger finns en tredje person involverad, vilket gör separationen än mer smärtsam för den som blir lämnad.

En separation gör i de flesta fall ont. Det gör ont att lämna och det gör ont att bli lämnad. Speciellt när barn finns med i ekvationen.

Barn som älskar båda sina föräldrar och som tyvärr alltför ofta fastnar i mitten av föräldrarnas smärta och kamp.

I dagens podcastavsnitt möter Eva familjejuristen Linda Ljunggren Syding och parterapeuten Håkan Mattsson. Tillsammans pratar de om deras gemensamma bok: Skiljas med hjärta och hjärna.

En bok som alla borde läsa då de så tydligt står på barnens sida. Någonting som sällan sker när samhället sviker och föräldrarna kidnappats av sina egna känslor av försvar.

Du läser mer om Linda på hennes hemsida: www.endbright.se
Här hittar du även information om Håkan: www.livscentrum.se

Varmt välkommen!