Välkommen till Parterapi – familjerådgivning!

Vi ger er parterapi som är effektiv jämfört med den traditionella metoden. Eva Berlander grundade utbildningscentrumet Svenska Imagoinstitutet med det långsiktiga målet att skapa en bättre värld, ett par, en individ i taget.

Hur kan vi hjälpa er?

 • Lära er att kommunicera på ett sätt som leder till kontakt – oavsett om ni ska fortsätta som par eller inte.
 • Hjälpa er att ”prata om det som inte går att prata om” med ett gott resultat.
 • Inspirera er till att se den ”stora bilden” av hur det är att vara mänsklig.
 • Undervisa er i neurobiologi så skam, skuld och negativa beteenden lättare upphör.
 • Inspirera er till glädje och livslust.
 • Locka er att se relationer/ konflikter/ kärlek och kommunikation från ett nytt perspektiv.
 • Lära er båda att lugna och reglera era nervsystem.
 • Undervisar er i varför vi människor så ofta kan fastnar i kamp, konflikter och svårigheter och hur vi kan vända den negativa ”dansen” till möjligheter och positiv energi.
 • Inspirera er att gå från maktlöshet till kraft.
 • Ge er båda tydliga verktyg till att kunna välja att leva livet fullt ut.
 • Lära er att ”sätta ett hjärta runt” er själva, varandra och era närmaste. Att se människor med varma ögon, förståelse och empati – oavsett om ni ska vara tillsammans som par eller inte.
 • Visa betydelsen av vision, mål och delmål.
 • Se konflikter, trots att de ofta gör ont, som intressant och spännande.
 • Förstå sambandet mellan dåtid, nutid och framtid.
 • Och mycket, mycket mer…

Så här går det till:

Integrerande Parterapi / familjerådgivning (Integration off Mind – Brain – Body)

Innan ni börjar er parterapi ihop med en terapeut, är det viktigt att ni tagit del av kunskapen och de insikter som workshopen Att leva istället för att överleva erbjuder/medför. För många par räcker denna inspirerande helg för att på egen hand fortsätta sin resa tillsammans eller var och en för sig. Numera kan du/ni som ett alternativ till workshopen, ta online utbildningen med samma namn.

Är du/ni osäkra på om ni vill gå den uppskattade workshopen eller online utbildningen kan ni “känna er för” med startpaketet: 10 steg till nya möjligheter. Det är en kortare onlineutbildning där vi ger dig/er ett smakprov på sättet som vi arbetar.

Eva Berlanders första bok; att leva istället för att överleva,  ingår i alla dessa alternativ. Startpaketet är en mycket bra och uppskattad början på en spännande resa. Naturligtvis är ni välkomna hit på en introduktion (om behov finns) där vi berättar om workshopen och dess upplägg, ni får då också en tydlig bild och en upplevelse av hur terapin fungerar. Ett positivt möte som tar mellan 2 och max 3 timmar.

Som ni hör är vår tydliga rekommendation att ni, oavsett var ni befinner er i er relation, påbörjar er process med antingen startpaketet eller att ni direkt anmäler er till en helgkurs eller en fördjupad online utbildning. Målet är att ni ska få möjlighet att “lyfta blicken” och titta på ämnet relationer från ett nytt perspektiv. Ett perspektiv som mycket snabbare (och billigare) leder er mot kärleksfulla relationer – oavsett om ni ska fortsätta tillsammans som par eller inte.

Par som kommer hit och “arbetar” ihop med en terapeut gör det under minst tre timmar. Vi rekommenderar att jobba intensivt under en heldag. Ibland kan även två dagar vara att rekommendera, beroende på hur långt ni har rest. Eftersom vi har par som kommer hit från hela Europa, vet vi att även tvådagars intensivpass fungerar mycket bra. För några räcker det med en intensiv-dag, andra kanske kommer vid ca fyra eller fem tillfällen under ett år. Vi skräddarsyr er resa utifrån ert behov. Detta är en form som ger bra resultat och som vi har mycket goda erfarenheter av. Målet är att stödja er i processen att vara den ni själva vill vara, baserat på era kärnvärderingar, oavsett om ni stannar kvar hos varandra som par eller inte. Att ni ska förstå den inre och yttre kampen och hitta lugnet, kraften och glädjen.

Detta är inget ”rädda äktenskap” institut, trots att flertalet av de par som väljer denna form fortsätter sin resa tillsammans. Nu på ett vuxet, varmt och kärleksfullt sätt. De par som väljer att ”gå isär” och avsluta sin kärleksrelation gör även det med vuxenhet, värme och förståelse. Bonus är att ni nu kan kommunikation och vet vad som leder till kontakt. Speciellt om ni har barn tillsammans.

Kommunikationsmodellen och dialogformen vi använder, Att gå över bron, är ett oerhört bra alternativ till traditionell familjerådgivning och parterapi.

Vi lär ut möjligheten till närvaro och kontakt med respekt och empati.

För barn att se sina föräldrar och andra vuxna må bra, är en oerhörd gåva.

I Eva Berlanders bok: att leva istället för att överleva går det att läsa om dialogen Att gå över bron. Där går Lotta över bron till Michael. Samma typ av dialog går även att se, när Pia bygga en bro till Patrik på onlineutbildningen med samma namn.

Workshop-grund demonstreras denna berörande och empatiska dialog vid flera tillfällen. Du kan även se dialogen på en av Eva Berlanders föreläsningar; Kärlek & kommunikation – ska det vara så förbaskat svårt? Föreläsningen finns live men också online.

 

Intensivpass Parterapi

Att arbeta i intensivpass är mycket uppskattat. Oftast träffas man en, ibland två heldagar, vid 1 – 6 tillfällen under 1 år.  Några väljer även att komma en gång om året, tills det inte längre känns viktigt att komma hit.

Intensivpassen gör ert arbete mer fokuserat, positivt och medvetet. Detta sätt att arbeta skapar större trygghet och balans mellan er själva och med terapeuten. Många par vänder här sin energi från maktkamp, tristess och uppgivenhet till nyfikenhet, intimitet och medvetenhet.

parterapi

Om Svenska Imagoinstitutet:

Genom linsen av Interpersonell neurobiolog (IPNB), arbetar vi med Mental träning, Imago relationsterapi och mindfulness med målet att skapa kärleksfulla relationer i vårt samhälle. Syftet är att inspirera människor till att se på till synes hopplösa konflikter och problem ur perspektivet: ”Så spännande!” Konflikter och svårigheter bär nämligen ofta med sig möjligheten till utveckling och nyckeln till förändring.

Vi lär dig hur din kropp fungerar och sambandet mellan neurobiologi, kommunikation, konflikter och kärlek.

Att Hurra för konflikter

Att leva i en svår relation kan vara oerhört smärtsamt. När Eva uppmuntrar oss att hurra för konflikter tar hon inte bort det allvarliga i att ha det svårt tillsammans. Hon vill entusiasmera till att lugna nerv-systemet och uppmuntra oss att se det som gör ”ont” från ett nytt perspektiv. Vårt arbete grundar sig på vetenskap och forskning inom området mänskliga relationer. För att uppleva hälsa, välmående och glädje behöver vi vara uppmärksamma på vad som fungerar och vad som inte fungerar i våra relationer. Vi behöver förstå vad vi kan göra för att skapa den integrering i vårt eget nervsystem som leder till harmoni och balans.

Att gå över bron

Genom att bland annat lära ut en integrerande dialog; ”att gå över bron”, som bygger på närvaro, into-ning, empati och inlevelse i den andra personens värld (och i vår egen) hjälper vi människor att hitta tillbaka till känslan av att vara livs levande – både tillsammans och var och en för sig. Detta oavsett om relationen kommer att fortsätta på det sätt som den tidigare varit.

Här lär ni er att bygga broar av kontakt!

 

Vad säger andra?

”Det bästa vi gjort. Jag såg min partner på ett helt nytt sätt! Nu förstår jag varför vi fastnade i samma gräl, om och om igen.”
– Lisa, 43

”Helt olikt familjerådgivning och andra parterapier. Plötsligt finns det hopp!”
– anonym

”Oerhört spännande att se att vår bakgrund kan spela en så stor roll i vårt dagliga liv.”
– Johan, 56

”Det är mycket lättare att acceptera min partners vilja att skiljas. Jag har nu gjort ett avslut! Jag kan förstå varför det blev som det blev.”
– Håkan, 46

”Livsviktigt. Vi hittade tillbaka till varandra, trots min frus otrohet.”
– Lena, 37

”Efter att vi haft ett möte med en Imagoterapeut har vår relation utvecklats på ett sådant sätt att vi rekommenderar våra vänner att ta del av Eva Berlanders kunnande.”
– Ett par som trodde sig vara ett hopplöst fall.

”Vilken härlig känsla av att kunna lyssna och själv bli hörd!”
– Pia, 46