Köpvillkoren gäller köp via Svenska Imagoinstitutets hemsida

1. Allmänt
1.1. Dessa bestämmelser gäller vid försäljning till konsument av nya varor, huvudsak för enskilt och privat bruk. Avtal gäller mellan Kund och Svenska Imagoinstitutet (juridiskt namn Svenska Imagoinstitutet AB), org.nr 559038-5638. Din order via Evaberlander.com kan endast levereras inom Sverige.1.2. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel, prisförändringar och ifall dessa inte stämmer. En vara som lagts i kassan vid köptillfället sker inga prisförändringar på efter köpet gått igenom.

1.3. Materialet på sidan ägs av Svenska Imagoinstitutet eller dess licensgivare. Om bilder önskas användas i andra sammanhang krävs det att ni kontaktar oss för ett medgivande.

2. Kunduppgifter och säkerhet
2.1. Kunden bekräftar att de uppgifter som Kunden fyller i är korrekta och fullständiga. Kunden ansvarar för felaktigt ifyllda uppgifter.Vi hanterar person- och kontaktuppgifter i enlighet med Svenska Personuppgiftslagen (PUL). Vid beställning godkänner du att vi använder och lagrar dina uppgifter i vårt system och dessa kommer endast att användas för att ge dig bästa möjliga service. Det kan handla om att bekräfta beställning, leveransbesked men också informera om kampanjer och nyheter. Svenska Imagoinstitutet kommer aldrig sälja dina uppgifter vidare till en tredje part utan använder dem endast för att kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig.

2.2. Som kund är du själv ansvarig för att dina kontaktuppgifter och köp knutna till dessa så därför är det av största vikt att dessa inte missbrukas eller delas med obehöriga. Om du misstänker att någon missbrukar dessa handlingar ska du anmäla detta till oss omgående. Svenska Imagoinstitutet har också rätten att stänga av en kunds tillgång till online-utbildningar vid misstanke om missbruk.

2.3. Vi krypterar all trafik (SSL) mellan din dator och vår webbshop för att garantera att ingen kan komma åt dina uppgifter. För betalprocessen används säkra betalningar från Ecster som också dom är krypterade.

3. Avtal och beställning
3.1.
För att ditt köp ska gå igenom behöver du acceptera villkoren. Detta innebär att du förbinder dig att följa villkoren och att du tagit del av informationen om personuppgifter och användning av cookies (läs mer om vår integritetspolicy här). Ett avtal ingås först när vi skriftligen bekräftat din beställning och då du mottagit en orderbekräftelse från Svenska Imagoinstitutet. I enskilda fall kan vi neka en beställning.

3.2. I samband med din beställning lämnar vi utan dröjsmål ett kvitto/orderbekräftelse som bekräftar ditt köp. Observera att din beställning endast kan bekräftas om vi kan fastställa dina uppgifter.

3.3. Genom att slutföra köpet erkänner du betalningsskyldighet för den beställda ordern.

4. Köp och betalning
4.1. Enligt svensk lag, utför vi inte kreditköp till personer under 18 år.

Kunder under 18 år måste ha målsmans godkännande.

4.2. Alla beställningar är välkomna i Svenska Imagoinstitutet och därför finns inget krav på ett minsta beställningsbelopp.

4.3. Kunden kan betala sitt köp på de sätt som anges på webbplatsen.

4.4. Vid val av faktura tar Svenska Imagoinstitutet sig rätten att utföra en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Kund får då en kopia på kreditupplysningen per post. Kreditprövningen görs av Ecster.

5. Priser
5.1. Våra priser är inklusive moms och räknat i svenska kronor.

5.2. Vi reserverar oss för eventuella slutsålda varor samt eventuella pris-, tryck-, och valutakursförändringar, konstruktions-, sortiments- och andra förändringar som kan uppstå.

6. Leverans
6.1. Varje vara på webbplatsen har en angiven lagerstatus. Leveranstiden räknas från det att Svenska Imagoinstiutet bekräftat köpet med orderbekräftelse.

Vid köp av online-utbildningar och utbildningar som sker via distans skickas länk på mejl.

Sker köpet på en helgdag börjar leveranstiden gälla nästkommande vardag.

”I lager” är i regel inte alltid en lagervara.

Du är välkommen att kontakta Svenska Imagoinstitutet för mer information.

6.2. Svenska Imagoinstitutet ansvarar för att varan är felfri när den lämnats. Risken för varan övergår på kunden när varan avlämnats.

6.3. Kunden bör i eget intresse vid mottagandet undersöka om varan eller förpackningen har synliga skador och utan dröjsmål anmäla en sådan eventuell skada till Svenska Imagoinstitutet. Detta gäller även för att säkerställa att länken mottagen via e-post fungerar.

6.4. Varan anländer i din brevlåda vanligtvis inom 2-3 arbetsdagar.

7. Ångerrätt och öppet köp
7.1. Vid köp av varor i webbshoppen tillämpas Distans- och försäljningslagen. Detta innebär att kunden alltid har rätt att ångra köpet inom 14 dagar från det att du mottagit varan. Ångerrätten innefattar inte online- och distanstutbildningar från Svenska Imagoinstitutet. Läs mer på Hallå konsuments hemsida.7.2.

Kunden står för returfrakten och den returnerade varan bör vara i originalemballage och i lika gott skick som när du mottog. Varan får heller inte ha varit använd.7.3. Återbetalning sker normalt inom 3-5 dagar men senast inom 14 dagar efter att Svenska Imagoinstitutet mottagit meddelandet om utnyttjandet av ångerrätten. Kunden kan dock få vänta till dess att vara kommit åter eller till dess kunden har lämnat bevis på att varan återsänts, det som sker först.

7.4. Ångerrätten gäller inte företagskunder.

7.5. Retur av vara ska göras på så sätt som beskrivs på webbplatsen, se Ångerrätt och retur. Du kan också läsa mer på www.konsumentverket.se

8. Reklamation
8.1. Som kund har du alltid 3 års reklamationsrätt på varor som inhandlats på Svenska Imagoinstitutet.

8.2. Reklamationsrätten täcker varor som är felaktiga enligt konsumentköpslagen. Kunden ska kontakta Svenska Imagoinstitutet via mejl eller telefon inom skälig tid efter det att kunden upptäckt felet. Senast inom 2 månader brukar anses som skälig tid för upptäckt av reklamation.

8.3. Efter att din reklamerade vara returnerats och godkänts som reklamation kommer Svenska Imagoinstitutet:

* I första hand avhjälpa felet

* I andra hand tillgodose kunden med en ersättningsvara, eller

* I tredje hand ge kunden ett skäligt prisavdrag

Vi strävar efter att detta ska ske inom 30 dagar. Tiden kan dock variera beroende på varans art och ursprung.

I de fall Svenska Imagoinstitutet företar omleverans eller avhjälpande av fel betalas eventuella fraktkostnader tillbaka inom 14 dagar från den dag Svenska Imagoinstitutet mottagit den reklamerade varan. Retur av vara samt återbetalning sker utan onödigt dröjsmål.

Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om varan inte skulle vara felaktig enligt Konsumentköpslagen. Om varan visas sig vara en icke godkänd reklamation kan kunden komma att bli ersättningsskyldig för våra faktiska kostnader kring ärendet.

Vid reklamationsärenden så följer Svenska Imagoinstitutet riktlinjerna enligt Allmänna reklamationsnämnden. (www.arn.se). Du kan också läsa mer på www.konsumentverket.se.

8.4. Svenska Imagoinstitutet står för returfrakt vid godkända reklamationer.

8.5. Vi reserverar oss mot eventuella tryckfel på hemsidan.

9. Tillämplig lag och tvist
9.1. Vid eventuell tvist så följer Svenska Imagoinstitutet riktlinjer och beslut från Allmänna reklamationsnämnden.

9.2. Tvist rörande tolkningen eller tillämpningen av dessa villkor ska tolkas utifrån svensk lag och avgöras av allmän domstol.

10. Force Majeure
10.1. Svenska Imagoinstitutet skall inte hållas ansvarig för brott mot de villkor som orsakats av omständigheter utanför vår kontroll, inklusive, men inte begränsat till, explosioner, brand, blixtnedslag, hårt väder, krig, översvämning, arbetskonflikt (oavsett om det omfattar våra anställda eller inte).

Dessa villkor uppdaterades januari 2020.