Om jag fick leva mitt liv en gång till…

…då skulle jag göra fler misstag nästa gång. Jag skulle koppla av mera och vara mjukare. Jag skulle vara mer galen än jag varit på den här resan. Det är få saker jag skulle ta på så stort allvar. Jag skulle ta fler chanser, bestiga fler berg, korsa fler floder och simma i fler sjöar.

Jag skulle äta mera glass och färre bönor.Jag skulle kanske att ha fler verkliga bekymmer  men jag skulle ha färre inbillade. Ni förstår … jag är sådan där människa som lever försiktigt och sunt timme efter timme, dag efter dag. Oh, visst har jag haft mina fina stunder, och om jag fick göra om det skulle jag försöka att bara ha sådana stunder. En stund efter en annan, istället för att leva så många år i förväg.Jag har varit en sådan där person som aldrig går någonstans utan termometer, varmvattenflaska, regnkappa och fallskärm. Om jag fick leva mitt liv en gång till skulle jag packa mindre i väskan.

Jag skulle börja gå barfota tidigare på våren och fortsätta med det längre in på hösten. Jag skulle dansa mer och åka mer karusell och fånga fler snöflingor och plocka flera tusenskönor.Om jag fick leva mitt liv en gång till skulle jag aldrig mer vara rädd. Om jag kunde leva om mitt liv!
Men du förstår, det kan jag inte.

Dikten är skriven av 85-åriga Nadine Stair Louiseville, Kentucky.

Hur vill du leva ditt liv? 

Precis som den berörande dikten beskriver så gör vi alla våra val. Val som antingen leder oss dit vi vill ….. eller val som med ren automatik får oss att fastna där vi inte alls vill vara… Förutom kunskap som leder oss framåt behöver vi tända vår motivation och lära oss att sätta ett hjärta runt oss själva och varandra.

Helt enkelt förstå att uppskattning och att se det som fungerar förändrar världen. Se gärna det här underbara och lekfulla filmklippet om uppskattning. Eller lyssna på en av mina kloka kollegor om vikten av att förstärka det positiva.
En fin vecka önskar jag dig och de dina.
Eva Berlander .