Från smärta till hoppfullhet

Learning is a gift, even when pain is your teacher.Med en tom, uppgiven blick fylld av smärta tittade han på mig. För ett ögonblick blir jag tveksam om han ser mig eller om han bara försöker överleva genom att fästa blicken på någonting. Mannen framför mig har förtvivlat ont. Ont i kroppen, ont i själen, och olidligt ont i hjärtat. Med min empati och min styrka delar jag hans smärta.

– ”Du är förtvivlat ledsen”, säger jag med en mjuk och varm röst.
Han nickar och med den svagaste röst viskar han: Ja, jag vet inte vad jag ska göra…
En djup suck av hopplöshet fyller rummet.
Jag lutade mig närmare honom. Jag fattar. Jag andas. Han andas.Tillsammans sätter vi ord på smärtan och lugnar det som är.

Nya känslor av livslust, glädje och hopp kommer att smyga sig på – sakta men säkert. Orsaken är flera. Det viktigare är att han väljer att möta sin smärta. Det andra är att han som så många andra, väljer att låta smärtan bli hans lärare på vägen mot återfunnen livsglädje.

Här får du lyssna på en berörande berättelse gällande smärta och hoppfullhet. Se film här.

Vill du så gå gärna in och lyssna på vår relationspodd. Nytt avsnitt gällande problem och hopp är på väg.. Vi kallar det ”pricken”.

Eva Berlander

P.S. Vill du få tillgång till hoppfullhet, kraft och glädje? Ta chansen och var med på Dr Pat Loves och min workshop den 10 och 11 juni. Här ser du mer! D.S.