Det lilla leder till det stora…

En våg av rädsla tar tag i min redan skakiga kropp. Tankarna dansade runt som om världen redan ställts inför ett tredje världskrig.

Plötsligt fokuserar jag på ALLT som inte fungerar i världen: krig, terrorism, fattigdom och orättvisor. Politiker, föräldrar, par, individer – alla skriker sitt eget existensiella skrik. Röster som inte blir hörda eller begripna – vare sig av andra eller av dom själva. Magen knyter sig av oro och uppgivenhet. Jag vet att under skriket ligger en längtan.

Längtan och behov som vi alla behöver ta på allvar.

Jag suckar. Kroppen blir som förlamad och jag vet, med min kloka del av hjärnan, att jag har fastnat i den berömda pricken. Pricken av problem, svårigheter, detaljer, diagnoser, hinder och maktlöshet.

Min hand stryker mig ömt på kinden. På den här platsen har jag varit tidigare. Privat men också i mitt yrke som terapeut.
Jag ler. Ändrar min fokus och ser med förvåning plötsligt det vita skymta förbi. Allt som redan fungerar, alla modiga människor som på tusen av dess sätt, står upp för sig själva och som gör stor skillnad.

Energin knackar åter på dörren. Jag öppnar. Ryggen är rak. Jag ler, tar ansvar och vet att jag kan välja att göra någonting bra. Att det lilla leder till det stora och att vi tillsammans kan göra så mycket. Vi behöver bara välja gott och ta ett steg i taget. Vilken tur! Här får du se en berörande film om den gemensamma styrkan.

Här får du även lyssna på en berörande sång som beskriver det som ligger under allas vårt ibland existensiella skrik.. Det lilla leder helt enkelt till det stora. Här kommer också en fin film om en modig kvinna, som valde att stå upp för sig själv och medvetet förändra världen: Se här.

En skön helg önskar jag dig.
Eva Berlander

P.S. Vill du inspireras till kraft och glädje? Just nu har vi 15% på nästan allt i vår shop! Efter stor förfrågan har vi nu också valt att hålla en ny workshop för par. Skynda dig, platserna bokas snabbt!

Vi lägger även ut ett nytt podd-avsnitt idag. Detta är del 1 av 2 gällande hormoner och den ibland kaotiska kvinnohjärnan. Du lyssnar här eller laddar ner din egen app i din telefon: Evas Relationspodd. Välkommen på en spännande resa!