Vi är helt enkelt gjorda för kontakt!

Jag blir lika förundrad och berörd varje gång.
Paret framför mig var för bara ett kort ögonblick sedan i förtvivlan och hopplöshet. Nu sitter de här och tittar på varandra (och på sig själva) med de varmaste av ögon. Ansikte mot ansikte, händer som berör och tummar som mjukt smeker den andre.
Tårar rinner ner för kinden. Tårar av tacksamhet och kontakt.
Tiden som ett bråkande och uppgivet par känns många mil bort.

Jag vet att de kommer att hamna där igen, men jag vet också att för att lösa de problem som de fastnat i krävs först kontakt. Kontakt som ibland kan vara svår att skapa på egen hand.

Här nedan får du beröras av en vacker film gällande behovet av kontakt. Uppskattning, intoning, resonans och varma ögon är nyckeln – i alla sammanhang. Att som jag säger veta ”var vi är på bron” och hur kommunikation fungerar när den är som bäst. Se filmen här. 

Igår hade jag även turen att se en mycket berörande film på bio; En man som heter Ove. Skratt blandat med salta tårar fyllde salongen. När vi upplever oss isolerade och utanför kontakt känns livet outhärdligt. Har du möjlighet – gå och se den!
Här kan du se trailern för filmen och se gärna intervjun med Rolf Lassgård som spelar Ove.

Ett annat härligt sätt att skapa kontakt är genom kramar. Långa kramar… Vet du att en genomsnittlig kram varar i ca 3 sekunder? Men enligt forskare borde den vara i minst 20 sekunder! En lång kram får kroppen att utsöndra oxytocin som vi mår bra av. Läs om kram-forskningen här.

Om du kommer på en föreläsning eller på ett av mina event, kom gärna fram till mig och säg hej!

Kram och på återseende.
Eva Berlander 


Så spännande!!
Förra veckan hade vi igen ett fantastiskt möte med en grupp av målmedvetna och härliga människor.

Med glädje och stolthet kan vi konstatera att vår föreläsning; ”Kärlek och respekt – ska det vara så förbaskat svårt?”verkligen uppskattas.

Vill du också vara med? Nästa tillfälle är den 11 februari i Stockholm.

Boka din plats nu!


pod_header_xl

I vår lanserar vi en fördjupad föreläsning som kommer ske tillsammas med Eva Nordin. Eva Nordin är journalisten som du leder Evas RelationsPodd tillsammans med Institutet. Podden har premiär om några veckor!

Den 4 april bjuds du in till föreläsning, workshop och en demonstration av dialogen ”Att gå över bron”.
Eva (B) kommer att jobba live med ett verkligt par medans Eva (N) fungerar som kvällens moderator. Om ni vill vara Evas demo-par, hör av er till institutet. Ni kan vara ett kärlekspar eller vänner.

När: 4 april – Novotel, Göteborg
Tid: 17.00 – 22.00. Kaffe och smörgås ingår.
Pris: 950 kr per person. Bok och kaffe /smörgås ingår .

Boka idag! 1 mars höjs priset!

Ja, jag kommer!