Välkommen år 2014!

”As we let our own light shine,
we unconsciously give other people permission to do the same.”

Nelson Mandela

 

Välkommen 2014

Dagarna, veckorna och månaderna susar förbi… Nyss var det januari 2013, nu står vi och knackar på dörren till år 2014. Intressant, var tog tiden vägen?

Ibland får jag svårt att hänga med. Hinna med, njuta och verkligen TA IN det som är – i stunden av NU. Kan komma på mig själv med att rusa och då ofta fastna i saker som är ganska oviktiga, trista och ibland negativa istället för att stanna upp, sakta farten och välja glädje, vänlighet och verkliga möten. Möten med både andra och med mig själv.

Blev mycket berörd av Göteborgs Postens härliga reportage om 1000 GODA gärningar. Där de valde att vända på den journalistiska steken, och fokusera på alla de människor som gör någonting gott, både i det lilla och i det stora.

Pirrande varm glädje far igenom kroppen…

Visst är det viktigt att höra om de svåra konflikterna och hemska händelserna, men viktigare än någonsin är att få ta del av allt det positiva, som ständigt sker mellan oss människor. Det är så lätt att drunkna i misär och elände.

Ju mer jag förstår den stora bilden av hur det är att vara mänsklig desto mer förstår jag detta fenomen.
Det negativa tar vi automatiskt in – för det är bra för vår överlevnad. Därför krävs endast någon hundradels sekunds negativt för att det ska fastna i vårt medvetande.
Positivt däremot, tar upp till 10 – 30 sekunder att mata in, för att nervsystemet ska minnas det goda!
Oj, det betyder att vi behöver fokusera på minst 1000 goda gärningar och sen riktigt suga på karamellen! Suga i minst 20 sekunder!

Jul och Nyårshelgen är en utmärkt bra tid att sakta farten, ta in och fokusera på det positiva. Att stanna upp och andas. Se, ta in och med värme för oss själva och varandra, närvara i det som fungerar.
Kanske titta tillbaka på året som gått med stor acceptans och bara låta det negativa som hänt passera genom kroppen. Passera för att vi tål det och har överlevt det.
Genom det också acceptera det som är – just nu.

Att vi sen mjukt, nyfiket och med stort mod öppnar upp våra hjärtan, förstorar det positiva och låter det landa tryggt inom oss. Att vi TAR IN det och medvetet riktigt suger på gobitarna.

tomtesackGodispåsen som är fylld av uppskattning, tacksamhet, skratt, viktiga, kanske ärliga möten, goda gärningar och säkert även smaskig choklad. Smågodis för både Hjärna, Medvetandet och våra Relationer.

Dagarna, veckorna och månaderna susar förbi… Nyss var det januari 2013, nu står vi och knackar på dörren till år 2014.
Så spännande!

Ett fint avslut och ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er alla.

Eva Berlander