För dig som är trött på att vara ett offer och som verkligen vill till en ny plats!

FRÅN PROBLEM & LEDSAMHET TILL GLÄDJE & FRAMGÅNG!

För dig som är trött på att må dåligt! För dig som vill ha bra relationer i motsatsen till konflikter, gräl eller evig tystnad! För dig som vill göra mer av det som fungerar. För dig som vill jobba i ett team där inspiration, glädje, motivation och prestation är en självklarhet. För dig som vill ”tända hjärnan” för förändring – både hemma och på jobbet!

 • Privat: Att leva i stället för att överleva, den stora bilden!
 • Arbete: Relationseffekten på jobbet – 7 moduler som förändrar allt!

Ära dig själv!

Kom ihåg att det här är DIN relation & Kommunikationsutbildning! Det är DIN resa och DIN framgång! Det du ska göra är att börja med att hurra för dig för att du har valt att lägga din energi på den du kan stödja och förändra – dig själv!

Vi gör så många val hela tiden, Val som leder oss mot olika håll. Ibland kan vi alla konstatera att vissa av dessa val verkligen inte ger oss det vi vill ha, och ibland väljer vi att göra precis det som faktiskt skapar; livsglädje, kraft, motivation och framgång. Att du nu har valt att lägga din fokus mot dig själv, Ja, det säger en hel del om dig. Yeah!

Ära er som team!

Kom ihåg att ni tillsammans väljer att bli experter på relation & kommunikation! Det är ER resa som ni väljer att göra både individuellt och tillsammans för att på snabbaste och bästa sätt nå de mål och den vision som ni gemensamt delar. Yes!

Förstå vad som händer när vi inte mår bra.

Det är smärtsamt att ha ont. Det gäller både fysisk och emotionell smärta. Det intressanta är att när vi upplever smärta så kommer vi automatiskt fokusera vår uppmärksamhet mot just det som gör ont.

Här är det lätt att fastna i pricken av problem och hinder. Det kan vara i ständiga gräl eller olidlig tystnad med en partner. Det kan vara konflikter tystnad med en vän. Det kan vara dina egna negativa tankar och oro. Det kan vara en känsla av uppgivenhet och maktlöshet. Det kan vara arbetsproblem som sänker din energi. Det kan vara konflikter på jobbet eller det kan vara ofrivillig ensamhet. Ja det kan vara en mängd av andra problem och hinder som vi så gärna vill lösa men som i stunden upplevs som hopplösa.

Här ska vi komma ihåg att vi är biologiskt gjorda för att uppmärksamma det som gör ont och det som kan vara farligt.Om du till exempel har brutit benet – var går din fokus? Jo självklart går den till benet. Den gör det automatiskt, inte för att du är dum utan för att din hjärna vill hjälpa dig att överleva, på bästa möjliga sätt. Detsamma gäller för oss som par eller grupp. Vi fastnar lätt i problem och hinder trots att vår längtan att ta oss till en ny plats är stor. Smärtan kidnappar helt enkelt vår förmåga till att aktivt skapa någonting nytt.

Se på det svåra med lite värme.

Här gäller det, tycker jag, att du ska börja med att smeka dig själv ömt på kinden, och se att bakom varje konflikt (hinder) ligger en önskan. En längtan som sällan blir hörd. När du eller ni själva väljer att titta med varma ögon samt lägga din energi mot det du kan förändra, ja då händer det magiska saker. I texten nedan vänder vi oss till dig som individ, detta oavsett om du väljer att gå en utbildning på egen hand eller om du gör den tillsammans med en partner, vän eller kollega.

Ditt jobb

 • Ditt jobb är att ta dig själv på allvar genom att välja vilken av utbildningarna som du tror passar dig bäst. Fråga oss om du är osäker.
 • Ditt jobb är att börja se EN film i taget. Du ska se dem i rätt ordning och lita på att dina nya eller gamla insikter ska beröra ditt hjärta, så att du inifrån och ut, kan skapa den förändring som du vill ha. Insikter gör dig inte framgångsrik i sig. Det som hjälper dig i längden är först och främst att ditt hjärta har berörts så att du inifrån och ut, får en upplevelse av en insikt för att sen i nästa skede träna, träna, träna på att göra nytt. Vi kan kunna hur mycket som helst upp i knoppen men om det inte har landat i kroppen och vi sen har tränat på det vi vill ska förstärkas, så blir det bara ord.
 • Ditt jobb är att vara engagerad genom att vara öppen, observerande och objektiv. Att se dig själv lite utifrån när du antecknar, skriver och gör de övningar som jag föreslår.
 • Ditt jobb är att välja att göra kursen i din egen takt och samtidigt ha disciplin nog att stanna i processen. Om du märker att du är en sådan person som lätt hoppar över och smiter runt, avslöja dig själv. Kom ihåg att alla filmer är noga uträknade för att ge dig största möjlighet till att må bra. Självklart kan du pausa och ta det i små bitar. Det finns ett underbart uttryck som går så här: Hur äter man bäst en elefant? Jo, man tar den i små delar.
 • Ditt jobb är att ta det lite lugnt så att allt det du tar in verkligen får landa. Det är lätt att vilja gå snabbt igenom kursen men tro mig det är inte en klok idé. Kunskap är en sak – kompetens är någonting helt annat, så därför ska du hjälpa dig själv genom att träna, träna, träna på det som vi tillsammans går igenom.
 • Ditt Jobb är att se på samma film kanske flera gånger. Upprepning gynnar oss människor. Här ska du komma ihåg att du alltid kan gå tillbaka i kursen. Kanske märker du att du behöver ta en paus. Gör det och hoppa sen på utbildningen igen.
 • Ditt jobb är att, oavsett hur mycket du redan kan, lyssna som om du hör det för första gången! DITT jobb är också att vara lite nyfiken på ditt eget motstånd. Ibland är förändring svårt, då vi som de vanedjur vi är, ofta har en tendens att göra det vi gjort, känna det vi känt och tänka det vi tänkt. Kom ihåg att vi inte är våra känslor – vi har dem. Vi är heller inte våra tankar – vi har bara dem och vi är heller inte våra handlingar – vi bara gör dem. Att se sig själv utifrån är som jag brukar skoja om 100 timmars terapi. Så välj att vara nyfiken, öppen och modig.
 • Ditt jobb är att lekfullt använda det du lärt dig i din vardag. Kom ihåg att ”träning på rätt sak” ger färdighet.
 • Ditt jobb är också att ha lite tålamod. Rom byggdes inte på en dag så ge dig själv möjlighet att ta ett litet steg i taget.
 • Ditt jobb är att vara öppen och lekfullt utforska. Många som har gått våra utbildningar eller som har deltagit på en workshop berättar att de lekfullt har lärt sig att prata ”Eva språket”. Med hjälp av hennes humor, metaforer och positiva uttryck kommer du lättare att kunna ta de steg som du behöver ta för att nå dit du vill. Så spännande!
 • Ditt jobb är att ha tillit, plocka fram din humor och visa dig själv genom att kommentera och engagera dig i kursen. Låt andra smittas av dig och din sårbarhet, din målmedvetenhet och din breda erfarenhet. Lycka till!

Vårt jobb

 • Vårt jobb är att på ett lekfullt sätt, med hjälp av metaforer, berättelser och fakta hjälpa dig att se på konflikter, kommunikation, kärlek, företagsamhet och framgång från ett lite annat håll.
 • Vårt jobb är att med värme och medkänsla tydligt inspirera dig och lära dig vad forskning visar leder till kontakt, lugn, glädje, hälsa, motivation och framgång.
 • Vårt jobb är att inspirera dig att förstora det som fungerar och göra det större, samtidigt som vi med stor ödmjukhet möter det som är svårt.
 • Vårt jobb är att ge dig tydliga kommunikationsverktyg att använda – både med dig själv och med andra.
 • Vårt jobb är att ge dig övningar, dialoger och uppgifter som sa hjälpa dig att hjälpa dig själv.
 • Vårt jobb är att höra dig och att ge dig en respons via våra kommentarer till dig.
 • Vårt jobb är att lekfullt inspirera dig att se på allt detta som oerhört spännande, trots att livet ibland gör ont.
 • Vårt jobb är att symboliskt hålla dig i handen, och tillsammans med dig skapa nytt. Vi finns här för dig❣️

Tips:

 

 1. Lyssna, pausa och skriv. Gå igenom varje film i rätt ordning. Ta in allt innehåll från varje modul och se på eventuella YouTube eller Ted Talks klipp.
 2. Gör utmaningarna. Skriv ner dina insikter och det som har berört ditt hjärta. Dela gärna dina reflektioner med någon annan som du känner dig trygg med. Har du ingen kan du alltid dela dem med en duktig coach, en terapeut eller med Lisa Arnborg eller mig.
 3. Lev det du har lärt dig. Träna i vardagen och kom ihåg att lägga din fokus mot den du kan förändra – dig själv. Märker du att din uppmärksamhet går till att förändra andra, ta en paus. ”Smek dig själv på kinden” och kom tillbaka till dig själv.
 4. Om du gör denna kurs tillsammans med en partner eller med dina kollegor, dela gärna era tankar och känslor med varandra. Det finns många övningar som ni även kan göra tillsammans. Kom ihåg att lyssna på en i taget.
 5. Njut av själva resan!
 6. Sist men inte minst, uppskatta dig själv och det jobb som du nu väljer att göra! Grattis!

Du ska känna dig varmt välkommen!

Nu kör vi!

Eva Berlander