Det är de små sakerna…

Hej!

Just nu, i ditt huvud, processar 100 miljarder neuroner dina erfarenheter av det du hör, ser, tänker och känner.
Varje neuron är som en liten microprocessor, som ständigt skickar och tar emot signaler från andra neuroner. I genomsnitt 5 000 kopplingar – en ”brain-wide web” mellan dina öron, som har ca 500 biljoner IP adresser.

Glädjen och sorgen som porlande rinner genom dig, formar dess struktur.
Allt detta betyder att du kan använda ditt medvetande till att förändra din hjärna för att sen skapa förändring i ditt medvetande. Så spännande!

Varje gång jag tänker på detta fylls jag av entusiasm, energi, kraft och ödmjukhet. Från det ögonblick du föddes bär du 3,5 miljarder år av evolution, inbäddat i ditt DNA. Helt fantastiskt!

Ju mer vi förstår om detta komplexa, desto lättare kan vi välja att ta ansvar för att göra det som leder dit vi vill. Det bästa är, att vem som helst kan börja med att ta små, små microsteg – mot en bättre värld. Basen på allt är kontakt både med sig själv och med andra.

Önskar dig en fin vecka.
Eva Berlander

P.S. Nedan får du se en fin presentation där en man berättar om hur Barbara Fredricksons bok – LOVE 2.0 – förändrade honom. Barbara är professor i psykologi och författare till många bra böcker. Självklart kan du köpa distansutbildningar hos oss.