Här kan du dela med dig av din erfarenhet av oss på Svenska Imagoinstitutet. Använd formuläret nedan. Du får givetvis vara anonym.

Vi får ständigt in berörande och fina insikter från våra kursdeltagare, några av dessa publicerar vi i vår gästbok för att kunna beröra och inspirera andra. Självklart nämner vi aldrig kursdeltagarnas namn.

Skriv ett nytt inlägg i gästboken!

 
 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Alla kommentarer godkänns manuellt innan de läggs ut på sidan.

177 inlägg.
Eva
Tack snälla goa Eva för att du delar med dig så frikostigt! Du hjälper mig framåt! Kraammm❣️
Andreas
Hej Eva! Har nu under två veckor i stort sätt sträcklyssnat på din podd och jag är nu på avsnitt 52. Jag blir så fängslad över ditt sätt att lagga fram saker och ting så lättförståligt. Vi ligger just nu i kamp och har stängda motagarplatser men efter att ha lyssnat på dig så börjar jag öppna min och är på väg över bron för att hjälpa min fru att öppna sin. Kommer att använa mig av pricken för att få henne att förstå att man inte kan fokusera allt på problem för att komma vidare. Hoppas hon kommer att förstå det på samma sätt jag har förstått det. Tack så mycket för denna podd som får mig att se saker klarare än jag gjort tidigare.
Anonym
Hej! Vi är mycket nöjda med din podd! Speciellt min man som efter 20 passiva år nu har börjat engagera sig efter att ha lyssnat på din podcast. Jag vill tacka dig för ditt inspirerande, positiva och pedagogiska upplägg! Min man har skapat tid för att lyssna på podden, i bilen till- och från jobbet. När han kommer hem så vill han dela med sig av sitt lyssnande genom reflektioner och där skapar det en kommunikativ plattform för oss numera, runt köksbordet. Fördelen blir även att vi slipper ett "pekpinnande" gällande våra problem när man kan reflektera objektivt, hur andra har haft det, och det blir ofta en fin övergång med reflekterande över vårt förhållande och lösningar- det vi behöver jobba på.
En mamma
Funderar på om ett bra tillfälle på att öva på min mottagarplats är när min dotter berättar något för mig? Det är så lätt att tänka "det där är väl inget problem, det kommer du att förstå när du blir stor, så här gör man", etc. istället för att bara lyssna...
Frida Nilsson
Hej Eva, Jag kom in på relationspodden av en slump men jag vill bara skriva och berätta hur otroligt mycket jag lär mig av att lyssna på den! Så intressant!! Jag har under de senaste tre åren jobbat både med mitt bagage och vi som par har också gått i olika terapier. Jag har själv fått upp ögonen för att hjälpa andra så jag har även utbildat mig inom pardynamik och sorgbearbetning och driver idag ett företag som coach. Även om vi också har jobbat med vår relation är min man och jag fortfarande fast i maktkamper ibland och det är en som alltid återkommer i olika former. Jag lyssnade nu på ”Självhjälpstrender” och vill bara tacka för att du delade med dig av ”skägghistorien”… SÅÅ inspirerande och tydliggörande då det vi kämpar med ofta är kampen "tillit/icke tillit". Jag såg så klart hur mitt bagage får mig att reagera med bristande tillit (i ditt fall kritik) vilket i sin tur triggar igång min man som avskyr att jag ens tänker tanken att jag inte litar på honom. Jag vet att han har en del saker i sitt förflutna som jag är övertygad också triggar igång hans känsla av detta. Jag tar med mig denna berättelse hem idag så kanske den kan hjälpa oss ett steg på vägen. Oavsett, tack igen! 🙂
Lotta
Tack!! Känns skönt att ni tar upp detta ämne [Missbruk]! Är själv uppvuxen med en mamma som missbrukade både alkohol och tabletter. Många självmordsförsök innan hon slutligen vid 48 års ålder ”slängde sig” framför tåget. Första gången jag räddade hennes liv, överdos av sömntabletter, var jag 10 år gammal. Jag kände väldigt mycket med kvinnan som du samtalade med. Tack igen Eva! Jag lyssnar på alla dina avsnitt i din relationspodd!! Kram Lotta
Anonym
Det går upp och ner fortfarande, men mindre ner än förr, och känner att med ett större lugn i magen än innan, lite mer samlad i upp och ned-gångarna. Att jag är lite snällare mot mig själv. Mindre grubbleri också och inte längre orolig för att jag skulle ha sociala fobier (som en tidigare psykolog sade) utan tycker faktiskt att det sociala umgänget går ganska bra. Är övertygad om att kursen hjälpt till med detta, kanske framförallt med att få mig att komma till insikt att det sociala i slutändan är allt, att vi lever och utvecklas genom varandra, och att det är viktigt att vara öppen för det. Men också tror jag med att hjälpa mig att utveckla en mindre dömande attityd mot mig själv. Summan av kardemumman är för mig att jag under sista 2-3 åren gått/går igenom en fas som vid första anblick kändes krismässig men där jag samtidigt fick, och tog, möjligheten att utvecklas. Och det känns bra. - Några rader från en fin och målmedveten man som från en annan kontinent, gjorde online utbildningen: att leva istället för att överleva (Evas notering)
Louice J
TACK för denna kunskap! Det är så ytterst skönt att ta in detta, lyssna och känna och tänka på vad det här handlar om och vad det betyder. Jag ÄLSKAR att det är ett val och att jag kan göra det valet. Att kunna förstå vad det innebär att välja och förstå mig själv, förstå min omgivning och speciellt mina nära och kära.TACK!
Marjo Carlsson // www.3i-syntes.se
Integrera neurobiologi med terapi INT-utbildningen har givit mitt arbete en dimension till. IPNB perspektivet har fattats mig både privat och i arbetet. Synsättet lyfter bort så mycket skuld och skam, vilket underlättar läkning och förändring hos både individer och par. Eva har ett fenomenalt sätt att förmedla det forskning visar om det som gör terapi verksamt. Med humor och värme delar hon generöst med sig av sin kunskap och sin långa erfarenhet
Hoppfull
Vill framföra ett stort INNERLIGT tack för Ditt livsbejakande föreläsning; att leva istället för att överleva. Detta var första gången jag och min man var på ett relationsföredrag och vi var nog båda spända och nervösa på vad som skulle hända. Det du pratade om var slående likt hur vi har det i vår relation och jag förstår nu att vi inte på något sätt är unika och ensamma… För mig personligen blev jag så GLAD över att du tryckte på hur viktigt det är med bekräftelse, att se på varandra och tala vänligt till varandra. Det är något jag försöker leva efter men tyvärr inte alltid lyckas. Påverkas själv starkt om jag inte får samma feed-back tillbaka och har då så svårt för att hålla fast vid mitt glada humör. Jag hoppas att vi nu efter att ha lyssnat på ditt föredrag kan ta hjälp av dina råd och bli bättre på att aktivt lyssna på varandra och försöka bryta mönster som tidigare bara lett till tråkiga låsningar mellan oss. Tack igen för ett fantastiskt föredrag som gav mig flera nya insikter om mig själv!
Klas
En fantastiskt inspirerande kväll fylld av hopp och skratt. Tack, jag får lust att lära mig mer.
Förhoppningsfull
En föreläsning som alla borde lyssna på – oavsett var man befinner sig i sin relation. Som singel känner jag plötsligt en varm förståelse för mig själv och mitt ex. Tack!
Göran
Vilken kick! Jag är fylld av entusiasm och beslutsamhet av att skapa kärleksfulla relationer i mitt liv! Tack för workshopen!
Lena
Har nyss läst klart din bok; Att Leva istället för att överleva. En mycket bra bok som skapar hopp. Tack!
R & T
Vi vill bara sända dig vårt varmaste tack! Det har nu gått en vecka sedan du lärde oss leva istället för att överleva. Vårt äktenskap var som ett ishav. Du gav oss en isbrytare och nu har två jättesköldpaddor kommit i land. Nu har vi kommit ut våra skal och är som nykära! Kära hälsningar till dig, Sven och Barbro!
Peter J
Eva, att se dig lära par att kommunicera är ett mästerligt hantverk. Du vet verkligen vad du gör. Nu ska jag hem och träna…
Ett målmedvetet par
Jag och min man har haft de bästa 9 månaderna på väldigt många år. Känns äntligen som om terapin hos dig landade ordentligt. Visserligen finns en del djupt rotade försvarsmekanismer kvar som när tröttheten och stressen tar ut sin rätt men skillnaden i vår relation från då och nu är ljusårs skillnad. Stort tack för den hjälpen!