Eva, jag undrar när det är dags att göra slut?

__

Svar

Vilken berörande fråga. Nu vet jag väldigt lite om dig så det är lite svårt för mig att svara på din fråga så att du verkligen känner dig hörd och begripen. Här kommer ett försök.

Jag gissar att du har det ganska svårt med din partner och att du är osäker på vad du känner för henne eller honom? Kanske är det så att ni badar i konflikter och att allt känns hopplöst.

När man har det vårt tillsammans är det lätt att ge upp hoppet om att det någonsin ska bli bra igen. Det min erfarenhet säger, efter att ha haft över 1300 par på första parkett, är att det är möjligt. Det går att hitta kärleken igen! Ibland behöver paret ta emot bra hjälp hos en kunnig terapeut.    

Att fastna i konflikter är väldigt vanligt och oftast mycket smärtsamt. Det tar energi och kraft att ha det svårt tillsammans. Ibland är det viktigt att göra slut för att relationer är så destruktiv att den kan bli farlig.

Oftast är relationen smärtsam men inte livsfarligt destruktiv och då går det att vända konflikterna till möjligheter. Nyckeln är kunskap om relationer i stort och att ni som par lär er att kommunicera på ett sätt som leder till kontakt och framåt.

Vi ska komma ihåg att vi alla behöver bli hörda och begripna – både av varandra men även av oss själva. Ett tips till dig är att lyssna på min podcast: Evas relationspodd. Här kanske du hittar svaret på din viktiga fråga?

Hurra för dig själv för att du skriver hit. Det är en fin början.

Lycka till!

Eva Berlander