Vi är ett par som varit separerade men som nu har hittat tillbaka till varandra. Vad tror du är viktigt för oss att tänka på?

__

Svar

Oj så fin och vuxen fråga! Ni har hittat tillbaka till varandra och nu vill ni ha tips på hur ni kan fortsätta hålla ihop. Jag gissar att det känns spännande för er båda just nu. 

Vi människor har en tendens att göra det vi har gjort, känna det vi har känt och tänka på det vi har tänkt om och om igen trots att det ibland inte leder oss dit vi vill. Att göra som du gör och ställa frågan vad ni ska göra för att komma till en ny plats är superbra. Speciellt med tanke på att det ni gjorde tidigare ledde till en separation.

Att lära sig att kommunicera är avgörande. Ta emot hjälp så ni får nya verktyg.

Just nu befinner ni er (gissar jag) i en form av ny förälskelse fas. Det betyder att just nu känns allt hoppfullt och nu i stunden känns det som om ni ska klara av att möta allt som framtiden har att erbjuda.

Intressant nog kommer ni med största sannolikhet tyvärr komma dit ni var förut. Det gör nästan alla par. Det betyder inte dåligt det betyder bara att nu behöver ni ny kunskap och nya verktyg så att ni kan möta de problem som uppstår med et nytt resultat.

I min värld vill jag att alla ska hoppa högt av entusiasm och ropa ”en konflikt så spännande!” då konflikter bär med sig någonting viktigt.

Mitt tips är att ni antingen ska vara med på en workshop för par som jag har där ni lär er mer om kommunikation och får de verktyg som ni kan plocka fram när konflikterna knackar på dörren. En verkligt fin och trygg kunskapshelg.

Det andra alternativet är att göra min distansutbildning: Att leva istället för att överleva – Interpersonell neurobiologi, den stora bilden. Här får ni samma kunskap som på workshopen men i ett annat format. Nyckeln är kommunikation.

Sist vill jag förstärka vikten av att se det som fungerar och vad uppskattning gör för oss människor. När vi uppskattar varandra och oss själva (även när det ibland känns svårt) så hjälper vi varandra att hålla kontakten.

En kontakt som gör relationen levande och värd att behålla.

Lycka till!

Eva Berlander