Hej Eva, Jag vill göra slut med min partner men jag vet att det kommer att krossa honom, vad gör jag?

__

Svar

Hej! Du känner att du vill göra slut men du vet inte hur du ska våga då det kommer att krossa honom. Jag kan gott förstå ditt dilemma. Ena sidan av mig tänker att du är väldigt omtänksam. Du tänker på hans välbefinnande och du vill att han ska må bra. Fint. Den andra sidan av mig blir lite bekymrad, då du tar ett ansvar för honom som egentligen inte är ditt ansvar att ta. När du inte väljer att vara öppen, tydlig och berätta vad du känner, så behandlar du inte honom som den vuxna person som han faktisk är.

Att bli lämnad och att lämna gör ont. En smärta som vi alla måste tåla och som kommer att gå över. När vi inte vågar möta vår smärta blir ”ont” till lidande och det gynnar ingen.

Jag gissar att han i grunden vill vara ihop med någon som vill vara med honom. Det förtjänar han. Att bygga en relation på rädsla och otydlighet kommer inte att vara bra för någon av er. Däremot kan du vara lite nyfiken på orsaken till varför du vil lämna honom. Många gången gör vi oss av med partnern för att vi tror att det är den som orsakar våra negativa känslor. Intressant nog kan det vara så att vi gör oss av med partnern men behåller problemen. Problem som vi sen tar med oss till nästa relation. Ett mänskligt fenomen.

Om du har bestämt dig för att du vill lämna – gör det! Det är respektfullt mot er båda två. En respekt som ni båda förtjänar.

Lycka till!

Eva Berlander