Produkt 1

INTERPERSONELL NEUROBILOGI – GRUNDKURS

Att leva istället för att överleva.

10 950kr inkl. moms

Interpersonell neurobiologi – den stora bilden

Artikelnr: o002-2

Denna distansutbildning är en form av terapi som du gör hemma eller på ditt arbete. Du kan göra den själv, tillsammans med en partner eller tillsammans med en kollega.

Kunskap är en sak – kompetens någonting annat. Genom att ta in vad forskning visar fungerar i vardagen, hjälper du dig själv att tända din hjärna för nya möjligheter.

Genom tio spännande moduler, säger du JA till senaste forskning gällande interpersonella relationer. Du står upp för dig själv, tittar inåt och lägger din fokus mot dig själv och det som fungerar.

”Det krävs ett helt NYTT sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka”.

Citatet ovan är av största vikt, då vi ofta vill ha en ”snabb fix” när vi fastnar i konflikter och svårigheter. Här har vi en tendens att tänka, känna och göra det vi alltid har gjort trots att avsikten är att tänka, känna och göra nytt.

Rent neurobiologiskt är detta helt naturligt och mänskligt – därför behöver vi ”lura” hjärnan lite, och träna på att se saker från ett annat håll.

Online-utbildningen Interpersonell neurobiologi – den stora bilden, är gjord med avsikt att inspirera och hjälpa dig att se en ny väg mot nya möjligheter. Möjligheter som du i nuläget kanske inte ens tror är möjliga. En unik utbildning som är öppen för dig som har bestämt dig för att ta ansvar för att hitta din egen kraft och som vill förstärka det som fungerar – hemma och på ditt arbete.

Under varje modul ingår en utmaning för dig. En unik chans för dig/er att integrera materialet på bästa sätt. Trots utbildningens vetenskapliga grund presenteras innehållet på ett enkelt, autentiskt och berörande sätt.

Ett mycket ekonomiskt och bra alternativ till privata timmar hos en terapeut, då samarbetet med terapeuten går snabbare, enklare och djupare. Många väljer att enbart ta online utbildningen, då den i sig ofta leder till ett paradigmskifte. Du kan köpa en länk eller två länkar till ett reducerat pris.

Min första bok: Att Leva istället för att överleva – medveten dialog ger kärleken en chans, ingår i utbildningen.

Varmt Välkommen på en spännande resa!

Eva Berlander 

Interpersonell neurobiologi (IPNB)

Interpersonell Neurobiologi (IPNB) är inte en fristående metod utan en integration mellan olika forskningsfält som intresserar sig för hur vår hjärna, vårt medvetande och våra relationer hela tiden påverkar och förändrar varandra. Forskningsfältet integrerar kunskap från bland annat neuropsykologi, social neurovetenskap, psykologisk behandling, mindfulness och anknytningsteori.

IPNB utgår från att hjärnan är ett socialt organ som byggs av interpersonella erfarenheter, och att dess plasticitet (förmågan att utvecklas, förändras och anpassas) gör att utveckling alltid är möjlig. O särskild fokus är anknytning, affektreglering, attunement (Feeling Felt och intoning) och vårt relaterande – och våra sociala hjärnstrukturer.

Inom IPNB säger man att förmågan att vara med andra människor faktiskt skapar (och omskapar) våra hjärnor. De goda nyheterna är att vi alltid kan förändras – de dåliga att vi anpassar oss likaväl efter ohälsosamma omständigheter. Man betonar speciellt hjärnans förmåga till utveckling och läkning och hur detta kan ske genom våra relationer.

Vad säger andra?

 • Jag har rest mycket både i värden och inom mig och det här är en av de mest fantastiska resor jag gjort! Och det är tillsammans med min partner. Vi tycker båda att det här är någonting alla par som tänker sig att leva tillsammans under lång tid skulle ha nytta av att gå igenom. Man får fantastiska verktyg att förstå sin partner och att själv få känna sig hörd och förstådd. Man får redskap för att skapa ett kärleksfullt och harmoniskt förhållande. Ger mina varmaste rekommendationer! Och ett enormt stort TACK!!!

  Martina
  Deltagare i kursen "Interpersonell Neurobiologi – den stora bilden"
 • Jag tycker att en insikt jag fått är att alla vi människor är rätt så lika. Vi verkar ha samma typ av problem oavsett vad orsaken i grunden är. Känslan jag fått är att ”det är ju precis så jag är’’ eller ”de problemen har ju jag också’’. Personligen har jag tidigare nosat och jobbat med de olika väskorna men nu känns det som att jag fått insikten och verktygen att ta det vidare – både med mig själv och i mina relationer.

  Anonym
  Deltagare i kursen "Interpersonell Neurobiologi – den stora bilden"
 • Kursen präglas av stor professionalism och mycket värme.

  De verktyg som kursen erbjuder har magiska revolutionerade och gyllene möjligheter till positiv utveckling såväl på det individuella som i de mellan mänskliga rummen. / TACK PUSS

  Anonym
  Deltagare i kursen "Interpersonell Neurobiologi – den stora bilden"

Innehåll

Modul 1: En nybörjarhjärna (öppen)

Förmågan att vara öppen och mottaglig är avgörande för att utveckling ska ske.

Modul 2: Gjorda för kontakt (kontakt)

Vi är våra relationer. Social kontakt är basen för allt.

Modul 3: Gjorda för försvar (försvar)

Det är bättre att tro att en pinne är en orm än att tro att en orm är en pinne.

Modul 4: Att gå över bron (kommunikation)

Verkliga möten handlar om närvaro.

Modul 5: Ett hjärta runt (vänlighet)

Uppskattning och vänlighet förändrar världen.

Modul 6: En utväg (exit)

En kortsiktig och mänsklig utväg – vid upplevelsen av fara.

Modul 7: Att välja glädje (glädje)

Vi lär oss av stunder av ”lycka”.

Modul 8: Att leva istället för att överleva (leva)

Förmågan av att lugna nervsystemet är A och O.

Modul 9: Föreläsning (inspirerande helhet)

Eva Berlander föreläser om att ”leva istället för att överleva

Modul 10: Vision, mål och delmål (framtid)

Vi integrerar nutid med dåtid och framtid

Du kommer att:

 • Vara i kontakt med Eva via små filmer, där hon pratar direkt till dig som lyssnar. Eftersom vi är våra relationer så är det mycket bra om du har lust och tid att kommentera filmerna. Både för att vi ska höra din respons på filmen men även så att andra kan följa dina tankegångar. Tillsammans skapar vi inspirerande diskussioner och ”smittar” varandra med spännande lärdomar.
 • Inspireras till att se olika filmer från YouTube eller TEDtalk. Detta för att vi vill så lekfullt som möjligt, ta hjälp av andra briljanta sätt att förmedla vår kunskap. Om YouTube/Tedtalk filminte längre är kvar så kontakta oss på Institutet så ger vi dig ett nytt förslag på liknande film och kan uppdatera sidan. De extra filmerna ger dig en extra dimension av det vi vill förmedla men är inte nödvändiga för att du ska kunna ta del av utbildningen. De flesta Youtube/Tedtalk-klippen är på engelska.
 • Vid behov även få en kompletterande PDF i ämnet som diskuteras.
 • Få länkar till andra kloka, begåvade och inspirerande människor, vi kallar det ”Circle of expertise”, en cirkel där vi alla ingår…
 • Inspireras till att göra en utmaning efter varje modul. Utmaningen är en uppgift som kan motivera dig att lättare utvecklas och nå dina mål. Du hittar din utmaning i slutet av varje modul och i din manual. Genom att denna utbildning är fokuserar på förändring inifrån och ut, och inte utifrån och in, är utmaningarna riktade till dig som privatperson. När hjärtat berörs inifrån, integreras nya insikter som i sin tur leder till en bättre förälder, partner, vän, chef och person.
 • Bli delaktig i Svenska Imagoinstitutet och få många spännande erbjudanden under året.
 • Bli väl omhändertagen av oss på Institutet, behöver du, ni eller ditt företag personlig hjälp kommer vi att ge dig/er det. I mån av tid kommer du/ni direkt till oss, eller så skickar vi dig vidare till annan kompetent coach eller terapeut. Privata sessioner betalar du självklart extra för.
 • Få tips på bra böcker i ämnet: Interpersonell neurobiologi. Här kan du läsa mer och fördjupa dina kunskaper på bästa sätt.
 • Få möjlighet att göra ett prov och därmed tillhanda ett certifikat på fullgjord kurs.

Integrera din kunskap med andra – i din ledningsgrupp, i din familj eller med en partner. Efter avslutad kurs kan du även köpa till ett fördjupat block med ytterligare 10 moduler:  Interpersonell neurobiologi – detaljer. Kontakta institutet för mer information.

Lär dig mer om interpersonell neurobiologi

INTERPERSONELL NEUROBIOLOGI BLOCK 2 –

NIO DOMÄNER AV INTEGRERING – VI SER DETLAJERNA

INTERPERSONELL NEUROBIOLOGI BLOCK 1 & 2 –

HELHET OCH DETALJERNA